Yeeah

2009-08-13 @ 16:05:51 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!
Oliver sover. Jag borde studera när möjligheten finns, men jag känner mig totalt omotiverad. Vart är Jennifer tro? Skulle inte hon dyka upp efter jobbet? Varför sitter jag här och skriver om det? Jag ringer henne nu istället. Kära nån vilket oseriöst inlägg. Håll tillgodo. I will be back!

By the way badrummet är klart! Jippie!

/En oseriös, uttråkad och otroligt löjlig Maria

Chic

2009-08-12 @ 14:33:19 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

Tidningen Chic damp ner i min brevlåda nu, skall spring ut och hämta den. Kanske blir jag på lite bättre humör!
Jag har kommit fram till att Chic pendlar mellan att vara en super bra tidning och en ur dålig blaska. Låt oss hoppas att det här nummret får tummen upp. Jag behöver lite uppmuntran!

/Maria


Mardrömsbygge!

2009-08-12 @ 14:24:01 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!
Usch!!!! Aldrig mer skall jag försöka mig på att ändra i badrummet. Vi höll på till ett i natt och allt bara går åt skogen. Saker passar inte, går sönder och det är otroligt irriterande. Med risk för att låta som en barnunge: Aldrig mer skall jag försöka bygga i badrum! Mitt tålamod är försvunnet och jag viftar med vitflagg! Hjäääälp!!


/Maria

Borrar

2009-08-11 @ 21:41:02 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!
Borrmaskinen ligger på laddning. Sex hål kvar att borra. Klockan tio måste det vara tyst. Stressen kryper i mig. Nåja, det är bara att vänta. Skall passa på att kika in på  Fokis blogg och se om hon har uppdaterat! Sveriges bästa blogg alla kategorier!

/Maria

Badrumsbygge

2009-08-11 @ 12:21:48 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

Vi har köpt blandare nr 3.Vi köpte ett nytt badrumsskåp, ett handfat och en ny blandare i förrgår. I går när vi skulle installera det visade det sig vara bra mycket svårare än förväntat, det saknades delar. Vi stängde av vattnet och höll på hela dagen och mixtrade. På eftermiddagen kommer vår granne ner och frågar om vi har något vatten. Vi hade tydligen stängt av hans med! Det var mindre populärt och vi drabbades av panik. Vi blev tvugna att sätta dit de gamla igen. Men nu har jag kommit på en alternativ upphägning som borde fungera minst lika bra som orginalet (som vi inte fick med). Idag skall vi stänga av vattnet igen och mäta ventilen, för blandaren och ventilerna passar inte med varandra så vi måste ha massa special saker till dem. Det skall tydligen ha ett bra sortiment på coop, hoppas det är tillräckligt bra. Jag hade definitivt inte trott att det skulle vara såhär krångligt att byta handfat! Om det blir klart kommer det att bli riktigt läckert dock!

Oliver har somnat om efter att ha blivit väckt av idiotiska häck-klippare i ottan. När han stiger upp blir det grötfrukost och eventuellt en sväng till lekplatsen. Sandlådan och gungorna blir mer och mer populära för varje dag!

Om fjortondagar fyller Oliver ett år. Vi skall ha kalas på söndagen och jag borde ta tag i inbjudningarna snarast. Vi har funderat på att ha sjörövar-tema, men det känns lite meningslöst när det bara kommer tre barn.

/Maria

Utbildning

2009-08-07 @ 19:47:24 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!
Nu har jag spenderat över en timme på att leta efter en utbildning. Det är inte direkt enkelt. Det finns tre tänkbara alternativ (tre! av tusen andra?!). Kandidatexamen i offentlig förvaltning (gbg), innehåller mycket matematik (vilket inte är lovande.) Samhällsvetarprogrammet i Uppsala (i uppsala!!). Europaprogrammet med inriktning statsvetenskap i Göteborg (kul? tveksamt.)

Jag vill läsa samhällsvetarprogrammet i Göteborg med inriktning fred- och konfliktlösningar + statsvetenskap.
Inte för att den utbildningen överhuvudtaget existerar i Göteborg, men det är vad jag vill.

För övrigt undrar jag om det finns någon efterfrågan på samhällsvetare i arbetslivet?

Just nu känner jag mig oerhört lycklig över att jag inte behöver bestämma mig ännu.

/Maria

Snabb återblick.

2009-08-04 @ 12:11:58 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

Vi hade det trevligt i Kalmar. Hotellet var underbart, vi spenderade ett antal timmar på deras altan som vette mot havet och sände avundsjuka blickar mot de hotellgäster som hade haft turen att få en egen altan. Oliver skötte sig exemplariskt i bilen såväl dit som hem. "Svensson, Svensson" framkallade en heldel hysteriska skratt anfall. Med andra ord en mycket trevlig resa!


Dagen efter att vi hade kommit hem fick jag en kusin. Han var så liten! Jag kan inte förstå att Oliver har varit så liten. Minimal. Han var jätte söt och hans näsborrar var formade som hjärtan.


I söndags var vi i Halmstad på Marinfestivalen. Igår var vi på Ikea och köpte nya klädslar till våra soffor. Vardagsrummet fick sig ett ordentligt lyft, blått var inte det bästa till vår röda vägg. Det fick bli svart istället och det var bra mycket snyggare!


Idag skall vi till Liseberg med hela tjocka släkten (nästintill i alla fall.) Hoppas jag hinner uppdatera senare.


/Maria