Kalmar

2009-07-25 @ 10:10:35 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

Jag skall packa och städa upp lite här hemma först, sedan bär det av emot Kalmar, en bilresa som beräknas ta ca fem timmar. Fyra enligt T, men han brukar ha lite skev uppfattning om tid. Vi skall hälsa på Tobias släkt (mormor + morbror med familj), besöka staden, kanske ta en tur till Öland och gå på Svensson,Svensson (utomhusteater). Vi beger oss hemåt på måndag förmiddag. Det skall bli underbart att komma hemifrån, bo på hotell och slippa laga mat, städa och alla andra sysslor man inte kommer ifrån hemma. Jippie. Semester here I come!

/Maria

Kungshamn/Smögen

2009-07-23 @ 19:38:55 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

Regn och rusk!

2009-07-23 @ 13:53:44 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

Idag är en sådan dag när man vill krypa ner i sängen och inte komma upp på hela dagen. Regnet öser ner utan dess like. Sol - ja tack! Igår var vi i Kungshamn en sväng, gick lite på smögen bryggan, åkte taxibåt och njöt av bohuslän. Otroligt mysigt trots att vädret inte riktigt var med oss! Förhoppningsvis lägger jag upp lite bilder på det senare - jag har en tendens att glömma bort sådant.

Idag skall jag träffa Isa en sväng och fira min pappa som fyllde år i onsdags.

Jag är riktigt sugen på att hyra den nya wallander filmen ikväll :)
/Maria


 


Nytt golv i hallen

2009-07-14 @ 11:49:54 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!
Yes, thats right! Vi håller på att lägga nytt golv i vår hall. Lite klurigare än vad man kan tro faktiskt. Det är som ett stort pussel, som man inte får lägga fel. Nåja, om det går bra, kommer det att bli mycket fint! Grå klinkers (naturligtvis fejk) skall det bli och det är bra mycket snyggare än "lägenhets/sjukhusgolvet" som vi hade innan. Dags att återgå till bygget!

/Maria

Världskulturmuseet

2009-07-10 @ 15:18:46 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!Bilden ovan är tagen ifrån utställningen Trafficking (som inte är kvar på Världskulturmuseet)Världskulturmuseet skiljer sig markant ifrån ett klassiskt museeum, du upplever utställningens tema på riktigt. Det är som att kliva in i olika världar. Den bästa utställningen jag har varit på där handlade om trafficking, den påverkade mig enormt. Känslan går inte att beskriva. När jag var där igår blev jag lite besviken, absolut inte på museet i sig, utan för att utställningarnas ämnen inte var intressanta. Trots det skulle jag vilja se dem igen, stämmningen, känslan och de fantastiska sagoljuset är underbart. Det har inte stor betydelse vilket ämne utställningarna berör för det är som att kliva in i en helt annan värld och det i sig gör att ett besök aldrig kan bli misslyckat.

Nuvarande utställningar är: Bollywood (Indiens version av hollywood), Dishum! Dishum! Fight the Tradition (minimal kan knappt kallas utställning, handlar om kvinnor i indien som boxas), En stulen värld (2000 år gamla föremål som legat i gravar i Peru).

Just nu är inträdet gratis!

Jag längtar efter utställningen "Vodou" som öppnar 17 september.

/Maria

Boktips "Smuts" av Katarina Wennstam

2009-07-09 @ 11:58:45 Bok tips ♥ Lämna gärna en kommentar!
Det var den här boken jag köpte igår på loppisen och den är redan slut. Den var oerhört intressant. Det är en fiktiv roman men författaren påpekar att den har sin grund i verkligheten. Boken berör området trafficking. Jag skulle knappast vilja kalla den underhållande, men jag rekommenderar den varmt. Den berör ämnen som är tabu belagda i vårt samhälle och därför är det en bok som alla borde läsa. Författaren använder sig av ett bra språk, den är relativt lätt läst och samtidigt berör den. Läs den nu!

8 Juli

2009-07-08 @ 19:18:15 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!
Vi hittade inget särskilt på loppisen idag bara en bok. Det var lite av en besvikelse, men så är det ibland.
Här är i alla fall en bild tagen utanför.

Efteråt bestämde vi oss för att besöka vårt gamla hemkvarter Linné. Vi satte oss på condeco och drack islatte. Som ni ser unnade jag och Oliver oss en muffins. Det var massor av galna fåglar där, Oliver tyckte de var kul.


/Maria

Loppis

2009-07-08 @ 11:35:32 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

Det bär av till loppis om en liten stund. Loppisen ligger i Mölndal och är den bästa i regionen! Där finns allt och lite till, allt från soffor till små leksaks grodor. Det kryllar av människor på lördagar så jag rekommenderar onsdagar.
Här är adressen för de som känner sig manade att göra stor fynd!
De har öppet Onsdag 12-18 och Lördag 11-14.


/Maria

Michael Jackson

2009-07-08 @ 00:58:54 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

Jag såg minnesceremonin för Michael Jackson sändes live på tv4, den var underbar och berörande. Började nästan gråta när hans dotter sade några ord. Vila i frid Michael, du var en fantastisk artist!

Klicka här för att läsa om minnesceremonin

Underbar klänning

2009-07-07 @ 18:39:17 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!


Den här underbara klänningen fann jag nyss på Halens.
Absolut den sötaste klänningen på budget marknaden just nu, för ynka 249 kronor. Jag är förälskad!

Tips!

2009-07-07 @ 17:43:31 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

Coolstuff.se har fått in vattentäta fodral! En dröm för mig som ett antal gånger har förstört mobiltelefoner på stranden..
Frågan är hur bra man kan lita på dem. Hemsidan påstår att det man kan använda kameran under vattnet.. Det är nog inte rekommenderat dock.. Det är en vill ha varning i vilket fall som helst!

PH:s new BFF

2009-07-07 @ 17:30:47 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!
Ikväll kommer Paris Hiltons new BFF. Ja, jag ser på det. Inte för att jag är ett fan av paris eller för att jag tycker att serien är vettig. Utan för att den är annorlunda, underhållande och fullkomligt patetisk. Att se människor som har en annorlunda syn på världen, som beter sig udda och är allmänt konstiga är underhållning. Men det är även lärorikt. Att förstå olika människor är inte samma sak som att gilla dem, jag ogillar hela bunten, men jag ser dem som ett prakt exempel på hur olika människor är. Självklart är serien oerhört ytlig, den visar en om möjligt ännu ytligare Paris än vanligt och det är därför den är skön att se. Serien är en utav de få där man inte behöver se mer än tio minuter för att skratta. Underhållning för mammor med andra ord. Go patetiska serier, hurray hurray!

/Maria

6 Juli - Ullared och Kommersen

2009-07-06 @ 18:35:29 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

Vi har varit på Gekås idag tillsammans med halva Sverige. Jag har blåmärken över hela kroppen efter dagens shopping. Galna tanter med kundvagnar borde förbjudas! Det tog oss en halv timme att hitta parkering (längst bort) och det gick knappt att ta sig fram i byggnaden. Kanal 5 håller tydligen på att göra en reality serie där... Det kryllade av kameror och människor som gjorde sitt yttersta för att undvika dem. Det var hysteri!
Det var en liten varning till alla er som hade tänkt åka dit under semester tider - Undvik turistmål nummer 1 Gekås Ullared.

Vi gjorde några små fynd. Bland annat fick vi tag i tre svarta ramar som skall upp i vardagsrummet, ur söta sommarservetter med blommor och lite hårinpackningar mm. Väl hemma unnade vi oss mat från Lerkilsbaren, kebab tallrik respektive kebab pizza. Oliver fick två mackor och han smaskade på dem i över en timma.

Igår var vi på kommersen och sålde skräp. Skräp för oss då vill säga, allt möjligt som har bott i vårt lilla förråd sedan vi flyttade hit. Det var dags att rensa kände vi, by the way, nu kan man gå in i förrådet (!). Häftigt.
Vi sålde cirka hälften av sakerna och förtjänsten blev överförväntan. Oliver skötte sig exemplariskt, det var faktiskt riktigt kul att stå där! Jag fyndade lite också, ytterligare ett M.I.G spel, ett par sockersöta örhängen och en pocket bok (20kr). Jag skall absolut dit igen, såväl för att sälja som för att fynda. Det fullkomligt kryllar av "vill ha" saker och det är nästan för billigt för att vara sant.


Dags att städa upp innan Oliver vaknar!

/Maria


Midsommar

2009-07-02 @ 21:21:41 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!/Maria

2 juli

2009-07-02 @ 11:41:10 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

Happy! Solsken, familjeliv och nya nummret av Glamour! Jag har tydligen blivit utvald att få prova på tidningen i tre månader. Härligt! Nu skall jag lägga mig i skuggan och bara njutningsläsa.

T börjar jobba klockan fyra och innan dess skall vi handla mat. Jag har aldrig i hela mitt liv varit så omotiverad att handla mat som idag. Det kan inte finnas en levande själ som vill vara instängd i en mataffär när solen skiner.. Tro mig nöden har ingen lag vi måste verkligen handla. Annars får jag leva på glass hela veckan (Glassbilen var här igår och för övrigt har de slutat med sina goda frysta rätter). Måste,måste.. Usch och fy för det. Jag röstar för att våra kära livsmedelskedjor skall börja med hemkörning genast!

/Maria