30 juni

2009-06-30 @ 19:46:12 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

Vart tog tiden vägen?!
Tydligen har jag inte ägnat en tanke åt bloggen på nitton dagar. Kära nån. Fast till mitt försvar kan jag upplysa om att vädret har haft ett finger med i spelet. Ljuva sommar! Bad, plask, sand, sol, parasoll, bikini, pool, hav, sandaler.. Listan kan göras lång. Underbara sommar! Välkommen tillbaka!

Idag har vi gratulerat Jennifer som blivit myndig i Usa (fyllde tjugoett). Tackar så mycket för det trevliga kalaset! Vi hade så trevligt så. Oliver ber om ursäkt för stöket och hälsar att han hade kul! Han somnade redan innan vi startade bilen..

I övrigt kan jag informera om att Oliver har tagit sina första steg! Lite vingligt.


/Maria

11 juni

2009-06-11 @ 07:54:30 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

Klockan är kvart i åtta. Jag är uppe och redo för en ny dag. Redo kanske var fel ord, jag är extremt trött och känner mig svag i hela kroppen. Nu har jag tagit mig en kopp kaffe, en riktig energikick väntar förhoppningsvis och utan den förstår jag inte hur människor kan vara "morgonpigga".

Hade egentligen tänkt åka till skolan men det visade sig att T skulle jobba dag. Undra hur jag kunde missa det? Fast det var nog en bra plan att gå upp så här tidigt idag med tanke på att vi ska åka hemifrån klockan sju i morgon och bege oss till V-vik. Där väntar en ljuvlig natt på "best western" och student firande för en släkting.

Tänk att det inte har fallit mig in att jag aldrig kommer ta studenten, jag är helt övertygad om att jag gjorde det för längesedan. Hjärnan är lite mysko. Det gör mig dock ingen skillnad, jag är helt övertygad om att studenten är extremt överskattad.

Att studera däremot är extremt underskattat - finns det något roligare än att dag in och dag ut lära sig nya saker. Lösa problem och tolka texter är kul, intressant och faktiskt en gnutta befriande. Skälet till det är att världen blir större ju mer man lär sig, den växer och man själv växer med den.  

/Maria


10 juni (sen kväll)

2009-06-10 @ 22:24:10 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

Då var det kväll igen. Det känns lite snopet. Jag hade tänkt hinna med massor av saker idag. Vet inte exakt vad, men jag hade stora planer för dagen. Dagen föll nog egentligen när det blev uppskjutet att hälsa på mormor på sjukhuset. Inte för att jag är särskilt inne på att spendera flera timmar på ett sjukhus utanför att jag skulle vilja peta på henne och se så hon mår bra. Eller åtminstone bättre.


/Maria


10 juni (kväll)

2009-06-10 @ 19:22:21 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

Kusin vitamin och moster har hälsat på idag. Lite kafferep för damerna och lite lek för barnen. Min kusin är riktigt duktig på att passa Oliver, hon skall snart få en lille bror och måste träna lite på Oliver. Fast idag var O minsann lite elak mot henne, han bet henne i ryggen! Stackarn, hoppas hon vågar komma hit igen!

Nu kommer Jennifer snart och då blir det ännu mera kaffe! MMMM..


/Maria

10 juni (eftermiddag)

2009-06-10 @ 15:07:02 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!
Igår var vi på stranden och fikade. Vi hade med oss såväl kaffe som "singoalla" kakor. Det var mycket gott. Oliver demostrerade sitt missnöje genom att äta sand. (Vi hade inte med ss något till honom). Vi badade fötterna allihop, oliver badade benen också och skulle absolut undersöka tången. Han tyckte det var väldigt roligt och spännande.

Sedan åkte vi till mamma/mormor Tina för hon fyllde år. De hade tre olika sorters tårtor - inte dåligt!

Ikväll skall vi en sväng ner till varberg för att hälsa på min mormor som ligger på sjukhus. (Inte livshotande).
Jag är inte vidare förtjust i sjukhus. Det känns lite som att gå på begravning, en kylig känsla bryter sig in i kroppen och luften är svår att andas in.

/Maria

10 Juni

2009-06-10 @ 12:25:02 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!
Godmorgon!

Har ni sett vilket väder vi har? Usch och fy minsann. Regn och rusk i början av juni. Fast här inne är det varmt och skönt, nästan lite mysigt att se regnet utanför!

Det bär av till Västervik på fredag! Lite härlig semester skadar aldrig, har dock hört att det skall regna där hela helgen.. Jag som ville skåda staden! Nåja jag håller tummarna för att det blir trevligt i alla fall!

Nu ska jag plugga vidare. Hinduism, Buddism och lite etik frågor står på dagens schema.

/Maria

5 Juni

2009-06-05 @ 12:31:53 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!
Idag är jag riktigt sugen på att ta mig ett dopp i det stora blå! Vädret verkar dock inte stödja min idé alls. Till helgen kanske? Förr brukade jag bada redan 1 april. Nu är jag en badkruka. Ja, jag är en utav de få människor på jorden som erkänner det. Jag föredrar att bada i pool av det skälet att jag är rädd för lik. Ja, det låter kanske lite knasigt. Men vet ni hur många som dör till havs varje år? Usch. Vill inte ens tänka på det. Jag vet att oddsen är låga - men risken finns. Pool är att föredra även om mitt hår blir förstört.. I halmstad har kommunen en jätte fin poolanläggning "brottet" där skall jag vara mycket i sommar! Sommar,sommar, sommar!

På lördag blir det partaj hos Isa som fyller tjugo. Present problemet kvarstår men skall försöka åtgärda det idag!

Nu skall min kära far komma på besök!

/Maria


4 Juni

2009-06-04 @ 10:43:36 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!Mysigt ute på gräset i väntan på att stälningarna skulle bort. Nu är de borta på framsidan och färgen blir kanon!
Melon, chips och dipp är en höjdare under sommartid!

Hade prov igår och det gick nog bra. Skall hålla tal idag med oliver, det skall bli intressant att se hur det går. Hoppas han bara sitter lungt och lyssnar! Det skall handla om nu och då ur ett perspektiv som berör engagemang och påverkan. Det är intressant men svårt att hålla tal om. Har bara skrivit inledningen vilket får mig att bli aningen stressad.

Efteråt skall jag och Oliver ha myskväll. T jobbar sent så han missar det.
/Maria

31 Maj

2009-06-01 @ 18:25:22 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

Morsdag!

Notera att det här är en viktig dag för alla mammor! Vi förtjänar en hel dag i frid och ro.
Presenter och uppvaktningar sitter så klart inte fel det heller.

Min kära sambo var tvungen att arbeta men hann minsann uppvakta mig innan det. Med pompa och ståt fick jag frukost på sängen. Det var självklart Olivers idé men han har lite svårt att genomföra den typen av engagemang själv.
Nåja, hursomhelst var det en riktig kanon dag och vilken fin present jag fick!
/Maria