Galen bussförare i Göteborg!

2010-03-31 @ 13:16:07 Lämna gärna en kommentar!

"Passagerarna tyckte att bussföraren körde ryckigt, och verkade mer koncentrerad på sitt telefonsamtal. När ett samtal var slut, ringde han själv upp ett nytt.


- Då var det en äldre man som försynt gick fram och påpekade att det kanske inte var så lämpligt, säger resenären Kim Oliv till tidningen GT.


Men detta ledde till att chauffören fick ett raseriutbrott.


Vid nästa hållplats tvärstannade chauffören och lämnade förarplatsen, medan han svor och skrek. De passagerare som haft synpunkter tvingades gå av."

Läs hela här

/Maria


Rundtur med stopp i Olivers rum.

2010-03-31 @ 12:21:28 Inredning ♥ Lämna gärna en kommentar!

Gardiner - Halens. Tyg "snurra" - Sia.Spjälsäng - Ikea (gåva från Olivers farmor och farfar). Piratkudde - Sia. Djur kuddar - Jysk. Disney kudde - Sydd av Olivers mormor.


Lådor ärvda av O:s farmor och farfar, jag har dock målat dem ljusblåa och guldiga och satt på dekorer. Hyllor - Ikea. Hängare - gåva från Olivers farmor och farfar.Bebis nalle puh tavlor - inköpta på ge-kås.Oliver visar gärna runt i sitt rum, fast han har rätt fullt upp att suga på santa maria påsen...Hylla - Ikea. Tavlor - gekås.


/Maria

Status - Vaken

2010-03-31 @ 01:39:31 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!
Vaken
Jag är extrem pigg och uttråkad. Det kan bero på att jag vaknade runt tolv idag, vilket i sin tur var min telefons fel eller mitt fel för att jag inte hade brytt mig om att ladda den (känner ni igen "den håller nog i natt med, jag laddar den i morgon istället"?)


Psykologi - Maria talar ut:
Nåja, nu underhåller jag mig med att se på "Dating in the dark" och ja, det är ett uselt program. Men jag är en sådan där människa som tycker usla program kan vara bra, åtminstone när det involverar konstiga/annorlunda människor, det är helt enkelt intressant att möta olika personligheter.


Idag

Jag lyckades få Isa att möta upp mig i Kungsbacka idag istället för Göteborg. Suveränt för en fattig student utan busskort. Det var verkligen kul att träffa henne igen, det blir inte särskilt ofta nuförtiden, jag har fortfarande ett leende på läpparna! Jag slår ett slag för att många uteserveringar är redo och fler lär det bli! Sommar,sommar,sommar...


Svar på tal
Och sist men inte minst har två personer kommenterat inlägget om rör-snubben och anspelat på sexuella ideér och svaret är nej. Det finns ingen sådan tanke, han var otroligt osensuell och störde mig i min vardag, förstörde min planering och blev ett irritationsmoment i mitt liv. Så till er som undrat - NEJ. Jag kan dock hålla med om att det var ett lite ironiskt inlägg om man väljer att se det på det viset.


/Maria

Rör-snubben hindrar mig från att komma iväg.

2010-03-30 @ 14:48:11 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!
Jag känner mig lite lagom stressad just nu! Eftersom rör killen har rivit upp alla rör får jag inte dusch - kanske inte helt ologiskt, men man kan ju tycka att en förvarning som "vi kommer på tisdag klockan två och stannar i ca en timme" skulle ha varit en bra idé. Jag som skulle vara i Göteborg klockan fyra. Nåja, det är bara att planera om tackvare att människor som jag och rör-snubben inte har någon framförhållning... Tröttsamt.

/Maria

Rör-snubben

2010-03-30 @ 14:08:26 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!
Jaha, precis när jag skulle gå in i duschen ringer det på dörren, vem i hela friden kan det vara är min första tanke, jag gissade på Jennifer eller möjligtvis mormor,men jag hade fel. Det är rör killen, som skulle installera en vattenmätare (beslut taget av br föreningen), så nu är han i olivers rum och det kommer konstiga ljud därifrån. Stön och bank. Jag funderar på om jag skall fly fältet, låsa in mig i badrummet eller kanske bara sitta här och verka normal. Jag känner mig delad. Hjälp, vilka ljud! Jag tror han river stället med sin kropp. Tröjan med Plumber känns lite ute också by the way. Fine, jag sitter här och väntar ut honom. Kanske borde jag smyga in till honom och ta en bild, om jag skulle bli rånad eller så, för vara på den säkra sidan...


/Maria

Rundtur med stopp i sovrummet.

2010-03-30 @ 13:02:20 Inredning ♥ Lämna gärna en kommentar!

En liten rundvandring med start i sovrummet. De andra rummen kommer senare. Hoppas att det kan ge lite inspiration!Överkast - Hemtex. Kuddar - Indiska - Lexington. Tidningshållare - Åhlens. Lampor - Ikea. Ljushållare och hylla - Ikea.Handtag - Ikea. Blomkruka -Gåva från farmor. Låda - Ikea


Fotpall - Ikea. Stolar - Ikea (målade). Tofflor - Shepherd.Spegel - Jysk. Bänk - Jysk. Matta - Ikea.Blomma - Rusta. Vas/Tillbringare - Kosta Boda.


/Maria


Härlig sommar inspiration för under 500kr.

2010-03-29 @ 15:42:38 Skönhet ♥ Lämna gärna en kommentar!
dream of summer

Skapad på Polyvore.com av Maria Dahlgren.


Allt som är med på bilden kostar under 500 kr/st. Om man skulle köpa allt på bilden skulle det sluta på 2390 kronor (exkl. Frakt). Nedan följer detaljerad lista:

 

Romantic Rose Dress 165 SEK - forever21.com

 

Miso Brushed Rose Dress 270 SEK - republic.co.uk

 

Forever21.com - Tops - Casual - 2063344428 145 SEK - forever21.com

 

Lace Button Front Cami 365 SEK - topshop.com

 

Forward Seam Skinny Jean - Teen Clothing by Wet Seal 165 SEK - wetseal.com

 

Braided Belt Short - Teen Clothing by Wet Seal 155 SEK - wetseal.com

 

Wild Diva Akemi300 Platform Pumps 195 SEK - cutesygirl.com

 

Vintage Leather Flip Flops 335 SEK - abercrombie.com

 

FLORIANA by PLAYHOUSE | ANKLE STRAP W/ FLOWERS | Love My Shoes 290 SEK - lovemyshoes.com

 

Nude Double Studded Bow Shoes - Footwear - desireclothing.co.uk 150 SEK - desireclothing.co.uk

 

Flower Charm Bracelet - Teen Clothing by Wet Seal 155 SEK

/Maria


Polyvore.com - skapa din egen stil - Kul!

2010-03-29 @ 00:36:42 Skönhet ♥ Lämna gärna en kommentar!
Inspiration
Inspiration by Mariapdahlgren featuring Kurt Geiger shoes

Items in this set:
Holiday Weekend Dress in Saturday-Mod Retro Indie Clothing & Vintage..., $55
Beyond Vintage Flower Lace Tie Waist Top - Ivory, $200
Work Custom Jeans Beatnik Shorts - Medium riviera, $175
GEN SMALL FLOWER, 260 GBP
Flower drop earrings, $415
"Pyttpa af von Oliviér"

2010-03-28 @ 15:02:04 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

En nyvaken Oliver och gårdagens Earth Hour

2010-03-28 @ 10:21:03 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

Earth Hour

Vi hade mysigt under earth hour och tillskillnad från resten av området hade vi ner släckt och deltog. Jag vet inte om det berodde på dåligt intresse från resterande bosatta eller om det kanske var att informationen om att det var igår inte hade nått fram. Det var synd tycker jag allt, jag hade hoppats på att vi mellan 20.25 och 20.35 hade fått se en förändring i ljus läget. Jag sökte febrilt men lampor och tv var igång hos våra grannar. Synd, oansvarsfullt och tråkigt.

Läste i GP att dem hade släckt ner både Habourbridge och operahuset i Sydney, hela Nya Zeeland (med undantag ifrån 12 gatulampor) och det får mig att känna mig väldigt besviken över att Sverige inte agerar. Australien är mer utsatt för miljö förändringar än vad vi är, det är förmodligen därför de agerar starkare, men dem kan inte förändra världen själva och Sverige böjer ner huvudet redan när det handlar om den enklaste aktion. Godmorgon Oliver!

Promenad i regn och rusk.

2010-03-27 @ 18:52:23 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

Det blev ingen skogsvandring utan en lite promenad i området. Nu har vi druckit varm choklad och värmt upp oss. Oliver tittar på Nalle Puh och leker med en åsna. En allmänt lugn och vanlig lördag./Maria

Ikväll klockan 20.30 blir det mörkt hos oss!

2010-03-27 @ 15:43:22 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

Earth hour - Yeah.
För lite skönt är det faktiskt att slippa höra en dånande tv, sitta i kallt lampsken och höra diskmaskinen surra. Vi ska missa Jakten på Julia och bojkotta Körslaget (som för övrigt är ett extremt dåligt program), för att bara vara, tända ljus och spela sällskapsspel. Jag längtar, mys-faktorn slår i höjden!


Skogsmänniska
Jag har en konstig längtan efter naturen idag, jag vill dra på mig stövlar och regnjacka och ge mig ut i skogen och bara vara. Dra in skogens dofter och trampa runt i lera. Mycket konstig vision. På frågan varför förvandlas jag till nutidens största frågetecken.


Lyx
Nu ska vi laga lite lyx mat. T har redan förkläde på sig och jag känner mat oset. Mmmmm. Synd att det inte är grillväder. Här sitter jag och är lat men ändå blir det mat! Ibland är min sambo för underbar, jag blir riktigt bortskämd.


/Maria


Nåja, vad är väl en resa till Rom..?

2010-03-27 @ 13:36:44 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

Nåja, vad är väl en resa till Rom..? Den kan vara dötrist och långtråkig och alldeles... alldeles underbar!


Olivers farmor fyller femtio år i Juli och de har nu bokat en resa till Rom för hela familjen. Mysig tripp. Jag och Oliver valde att inte följa med även om Rom har sina ljusa sidor känns det inte helt rätt att ta med Oliver dit, storstäder och små barn är ingen bra kombo. Med andra ord kommer vi att vara "pappa-fria" i fyra dagar. Jag har inte bestämt mig för om det är en katastrof eller om det är ren och skär lyx ännu. Jag tycker det skall bli kul för T att få komma i väg lite dock, jag tror det är bra med lite miljö ombyte. Rom i Juli är förmodligen stekhett så jag gissar på att jag och Oliver kommer ha några mysiga (lite svalare) sommardagar i Sverige för oss själva. Jag tror jag ser framemot det litegrann i smyg. Det är nog bra att sakna varandra lite i bland, ett liv med barn har en tendens att bli lite väl tajt emellanåt.


Nåja, vad är väl fyra dagar själv med Oliver..? Dem kan vara dötrista och långtråkiga och alldeles... alldeles underbara!


/MariaFrukost i det gröna - men då kommer en dammsugare...

2010-03-26 @ 11:34:38 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

God morgon till vissa och god förmiddag till andra. Ett heltäckande God dag till alla!

 

Jag känner mig lite extra nöjd med min frukost eftersom jag åt den utomhus (lite kallt var det kanske, men vad gör man inte för våren?). En kopp kaffe och en skinksmörgås senare var jag tvungen att vandra in. Våra kära hantverkare, som föreningen har anställda, var tvungna att ”dammsuga gatorna” och det innebar en del oväsen och damm.

 

På dagens schema står sanering av köket, kanske en viss överdrift, men det är fortfarande kaos från efter middagen igår. Om man är för slö för att diska direkt växer högen under natten – jag har inga vetenskapliga bevis, men just nu känner jag mig väldigt säker på det. Undra om jag borde låta bli att balansera upp min kaffekopp på högen? Jag tar det säkra före det osäkra tror jag, diska först placera mer disk sedan.


Bortsett från disken skall jag studera psykologi och torka av utemöblerna. Jag hinner nog inte med så mycket mer innan jag skall hämta Oliver. Idag är en sådan där dag när jag saknar honom lite extra, det är skönt att det är fredag!

 

/Maria


Bilder från Mallorca (mars 2010)

2010-03-26 @ 01:19:00 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!
God natt!


Jag kände mig inte särskilt trött så jag började bläddra igenom bilderna från Mallorca. Vi tog tydligen 300 bilder och här är några av dem. Dessvärre har jag inte kikat på "miljö" bilderna ännu, så vi får se om dem kanske dyker upp i morgon.Nu är jag trött så godnatt på riktigt!


/Maria

Pappor är inte lämpade för att ta hand om sina barn.

2010-03-25 @ 23:56:44 Lämna gärna en kommentar!

Såg nyheterna på Tv4 tidigare ikväll där en äldre dam uttalade sig om att pappor som tar hand om sina barn utgör en fara för barnen, olyckshändelserna har tydligen ökat och någonting om vääldigt stora händer omnämndes. Jag skrek "driver dem med oss" stirrade, skakade på huvudet och jag förstår fortfarande inte hur Tv4 har tänkt. Jag förstår damen, eller ja, jag förstår att hon inte är riktigt klok, men varför i hela friden ger tv4 henne chans att uttala sig om en sådan sak på bästa sändningstid? Galet, inget omdöme alls!


Nu lär det skapa en debatt (en otroligt barnslig debatt mellan de moderna-människorna och "det är kvinnans ansvar"-människorna). Jag känner att det här inte riktigt var vad Sverige behövde. Mammorna är i nuläget hemma en bra mycket större del av tiden än vad papporna är och nu fick de ett litet försvaras tal om varför. Hoppas debatten växer och blåser bort gamla idiotiska idéer och konservativa pappor...


Jag förstår fortfarande inte - pappor har stoooora händer? Det har väl vissa kvinnor också, precis som vissa män har små. Det är är enormt fånigt och jag vägrar ta emot mer information... Och jag snöar inte alls in mig på detaljer.


Godnattis!


/Maria
http://www.nyhetskanalen.se/1.1569444/2010/03/25/pappor_farliga_for_spadbarn


Fågelsång och vårkänslor

2010-03-25 @ 11:38:25 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

Vilken härlig dag! Nu har jag promenerat runt här i området för att få mig lite luft och energi och vilket underbart väder vi har fått. Fågelkvitter, sol och nästan ingen snö. Tummen upp! Jag funderar till och med på att ställa ut ett bord och en stol, bara för att njuta lite extra.

 

Avatar var bra, den var över mina förväntningar! Jag rekommenderar den även om jag tyckte krigshandlingen var lite lam. Jag hade jätte trevligt och röstar för fler mor och dotter evenemang i framtiden.

 

Nu skall jag ut igen. Underbara, härliga, fantastiska vår. Here I come!

 

/Maria


Avatar - Bio - Ikväll

2010-03-24 @ 14:16:01 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

 

Klockan 18.30 börjar äventyret för mig, det är första gången jag ser 3D på bio och jag har verkligen höga förväntningar! Varenda människa tycks ha sett Avatar och ALLA älskar den. Jag är spänd till tusen och längtar. Kanske blir jag den sista som ser den på bio eftersom den snart släpps på dvd, om jag inte minns fel?


/Maria


Hemlösa - Unga i politiken - GP - Åsikter - Godmorgon!

2010-03-24 @ 09:07:08 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

Jag har precis lagt ifrån mig gårdagens GP, dagens tidning har förmodligen lämnats av en väldigt trött brevbärare (reportage i Kungsbacka Posten) och jag önskar att jag kunde gotta mig i den men dessvärre har jag ett väldigt sött sovande barn på halsen som jag inte vill lämna ensam. Därför tänkte jag nu ta tillfället i akt och ventilera mina känslor över somliga artiklar.

Vi kan börja med reklamen från tidningen Faktum (återfinns på baksidan av GP och runt om i hela Göteborg) den lyder någonting i stil med: ”Hur gör jag för att trivas med att leva under en bro” ”Besök våra försäljare och be om ett inredningsråd”. Jag får väl börja med att erkänna att jag i min ensamhet började skratta högt åt det här dilemmat, det gjordes inte för att vara elak utan snarare för att jag fick upp en väldigt ironisk bild av mig sovande under en bro med en uteliggare som försökte rigga upp min bostad med löv, snö och kvistar. Jag funderade också ett slag på om jag kanske skulle fått morgontidningen till den adressen eller om det kanske var så att Faktum gav mig en gratis tidning varje månad? Omöjligt att veta även om jag tror att så inte skulle vara fallet. Efter att jag hade skrattat ett slag insåg jag mitt misstag, inte får man skratta åt sådant tänkte jag och kvävde mitt skratt med en djup ångest.

Jag har alltid varit av den åsikten att uteliggare har sig själva att skylla, då syftar jag givetvis inte på hur dem blev uteliggare utan på att dem inte söker hjälp hos socialmyndigheten. Vem missade reportaget på SVT om ett kommunråd som sa att i hennes stad fanns inga uteliggare och som sedan blev motbevisad när tre av dem ställde upp på intervju? Det lär bero på att dem inte söker hjälp, jag har så bra förtroende för svenska myndigheter att jag på fullaste allvar tror att dem skulle hjälpa en man/kvinna som var hungrig och inte hade tak överhuvudet. Det som hindrar dessa människor från att söka hjälp är

A) De kan vara tvungna att infinna sig på en viss plats en dag i veckan, vilket somliga inte anser att de vill – Mitt svar: skyll dig själv. 

B) De är inte svenska medborgare – Mitt svar: Ansök, om ansökan avslås beror det på att personen i fråga har det för bra i sitt hemland för att få stanna kvar och då kanske det vore bättre för den drabbade att åka hem?

Jag kan inte sitta med pekpinnar och säga så här är det. Istället för jag fram min åsikt, mitt perspektiv och om det skulle visa sig vara helt fel har jag redan rustat upp med en pulserande ångest som just nu dunkar sig fram i mina ådror. Jag tycker synd om uteliggare, jag tycker det är hemskt att människor inte har hem, jag köper Faktum ibland, men kom inte och säg att människorna inte har något val. Man har alltid ett val och om det är inlärd hjälplöshet som sätter stopp borde de lära om.

 

Jag vill också ta tillfället i akt och applådera lite smått för den sjuttonåriga tjej i Ale kommun som ligger två på partiets röstsedel. Partiet Kungsbackaborna har en ung kille på sin valsedel och det är också värt ett litet hurra. Bra med lite ungdomligt blod i kommuner, hur många procent unga deltar i valet och hur många procent av platserna i kommunerna har tilldelats dem? Någonting säger mig att det inte riktigt är jämt./Maria


Engelska - bokredovisning

2010-03-01 @ 15:20:34 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

Jag vill slänga ur mig en miljon svärord nu med det samma, rycka i håret och låta mig ryckas med av ilskan, men här sitter jag lugn som en blomma och ler trots bubblade irritation. Det är stark, kanske borde jag undervisa i "kontrollera din ilska"?

Bloggen börjar bli som en ventil för irritation och ilska, det var inte syftet med den, men jag känner mig redan lättad över att ha fått nå ut i cyber-rymden med det här vackra inlägget.

Jag gjorde helt enkelt en helt värdelös bokredovisning och fick ett uselt betyg. Det finns ingen annan i hela världen jag kan lägga skulden på, jag var värdelös. Jag kan i och för sig få be om att få tala om att om jag skulle gjort den på svenska skulle den varit lika dålig, hur beskriver man i stora drag en bok som hoppar fram och tillbaka genom hela handlingen?! Gaaah.. 

Det var allt jag ville. Djupt andetag.  

/Maria