"Vad gör ni?" - svar - "MM" och "Mmmm"

2010-05-31 @ 20:54:44 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!Beter sig alla pojkar såhär eller är det bara mina?

Brödbak!

2010-05-31 @ 20:33:59 Mat ♥ Lämna gärna en kommentar!
Efter en stund i ovishet kommer T springande med minneskortet till kameran och säger "lägg nu upp de här bilderna på bloggen, så får du veta vad vi gör i köket samtidigt!". - Jag blev väl kanske lite förvånad över sambons blogg intresse...

MMMm, det luktar gott. Vilka underbara män som bor i mitt hus!


Spontan bloggar.

2010-05-31 @ 19:57:13 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

Jag har lite "rubrik torka", som att jag inte alltid har haft det? Ha!

Jag har faktiskt något att skriva om, problemet är att jag inte vet vad. Det pågår nämnligen någon typ av hemlig verksamhet i köket, Oliver och T är där och jag är förbjuden inträde. Jag har spenderat tio minuter med att fundera över vad som kan tänkas hända där inne och kommit fram till att jag inte vet. Jag har nog drabbas av fantasibrist. Sen så undrar jag om det inte var morsdag igår? Kanske ska jag få en tårta i efterskott? Nu hade jag nog för bra fantasi däremot. Det här är spännande. Vita moln. Hm, mjöl? Bakning. De är knappast så avancerade att de bakar tårtbottnar själva...


Mardröms kursen.

2010-05-31 @ 19:29:28 Lämna gärna en kommentar!
Idag började jag läsa Matematik A. Jag har lyckats skjuta upp den kursen i över två år!
Anledningen till att jag inte hoppar in i kursen med ett stort leende är att jag är livrädd för att misslyckas. Jag känner att jag på någotvis tappar kontrollen, för matematik har aldrig varit mitt topp-ämne om man nu säger så (med undantag för mellanstadiet - jag kunde gångertabellen, i princip baklänges...), jag har inga direkta förkunskaper - vilket är skrämmande.

Det får mig att vidta extrema åtgärder. Jag har räknat 122 tal idag (!).

Det var inte alls svårt (peppar, peppar ta i trä), det gick lätt och var jätte kul! Som att roa sig med suduko!


Lekplatsrundan

2010-05-31 @ 19:18:40 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

Härligt!

2010-05-30 @ 22:07:09 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!
Klar med arbetet! Underbart!

Idag - Studier.

2010-05-30 @ 17:53:30 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!
Arbetar för fullt för att få klart mitt arbete som skall vara inlämnat ikväll!
/Maria
 

Möss-killen (tillsammans med spanien) i Eurovision

2010-05-30 @ 00:48:53 Lämna gärna en kommentar!
Han som sprang upp på scenen är tydligen van vid framträdanden. Hans namn är "Jimmy Jump" och han har bland annat försökt sätta på Zlatan en mössa under pågående VM-kvalmatch. Det största han har lyckats med är att slå en flagga i huvudet på en Real Madrid spelare under VM finalen 2004.
Han är tydligen försäljare från Barcelona och har det här som hobby.

Normal snubbe!

Yes !

2010-05-30 @ 00:25:55 Lämna gärna en kommentar!
TYSKLAND VANN!
Jag är NÖJD!

Det är dock aningen irriterande att ANNA kom på elfte plats i delfinalen. Hon var BARA FEM POÄNG efter Cypern som kom på tionde plats. Det var SÅ NÄRA!

Nåja - Tyskland var bäst!

Topp fem Eurovision - Enligt mig

2010-05-29 @ 23:09:07 Lämna gärna en kommentar!
1 - Tyskland -Lena Meyer-Landrut "Satellite"2 - Irland -Miamh Kavanagh "It's For You"

3 - Belgien - Tom Dice "Me and My Guitar"

4 - Azerbaijan - Safura "Drip Drop"

5 - Ukraina - Alyosha "Sweet People"


Övrigt
1. Spanien är klart sämst (oberoende av hur många gånger de får framföra sin plåga)...
2. Snälla Franska sångare - sluta skaka på din rumpa!

Eurovision mys !

2010-05-29 @ 21:02:41 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

Jag och Oliver väntar på att det skall börja! Vi har sett försnacket i svt, det var verkligen jätte bra, har de haft det tidigare år?

Nu börjar det!


Mitt i Sahara !

2010-05-29 @ 14:37:54 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!
Ja, ni förstår att idag är en blåsig dag och en glad liten kille som heter Oliver har fått sand i sin sandlåda (tack till Olivers farfar), så här är sandstorm! Vi semestrar på hemmaplan - vi befinner oss mitt i sahara!
T har åkt till jobbet, han lär bli förvånad när han inser att gräsmattan har blivit öken. Jag och Oliver var med när det hände (händer) men vi kan inte klandras över naturfenomen! ;)


Jag är en kvinnohatare ! ! ?

2010-05-29 @ 13:49:05 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!
Igår fick vi hem en brochyr från Säröledens familjeläkare, som tycker att vi ska byta vårdcentral. Jag är mån om att välja rätt, så jag tar mig tid att faktiskt titta på utskicket. T frågar mig om det verkar bra. Var på jag utbrister: "Nej, det verkar jätte kasst. De har bara EN läkare! Hur lång kö kommer inte det vara för att få vård? Helt värdelöst!" Tobias nickar instämmande, granskar framsidan och frågar sedan "Men hur vet du att de bara har EN läkare?" Jag tittar förvånat på honom och tänker något i stil med - är han blind? Då inser jag att jag är en sådan människa som Gudrun Schyman avskyr...
Det finns alltså en man på bilden och jag drar slutsatsen att de då enbart har en läkare.

Vilken kvinnoförnedrare jag är! Kära nån. Det trodde jag verkligen in om mig själv! Jag som till och med överväger att rösta på Gudrun i riksdagsvalet (nja, valde det som andra val i en sifo undersökning, under premissen att moderaterna inte var valbara.) Men ändå. Jag som har en rosa pool till Oliver, iofs present från hans moster, men ändå. JAG. Det finns inte i min värld...

För att göra rätt för mig kan jag tala om att de har 5 läkare varav en är man.


Dålig förlorare.

2010-05-28 @ 13:07:50 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!
Förlusten igår fick mig att somna på fel sida, men trots det hoppade jag upp som en sol i morse (var riktigt stolt över mig själv där ett tag). Sedan skulle jag borsta tänderna och som vanligt stoppade jag änden av tandborsten i munne (ohygieniskt? jag är så van vid att göra allt med en hand..) och den smakade fruktansvärt! Jag undrade självklart vad som har hänt med den och insåg att Oliver hade hällt ut min parfym (från egypten - säkert väldigt bra att få i munnen..) i tandborstmuggen. Eftersmaken sitter fortfarande i, och ja, man skulle kunna säga att jag föll tillbaka till det dåliga humöret ett slag. Oliver är effektiv i sina upptåg!

Nu har jag spenderat några timmar med att arbeta med uppsatsen i filosofi som skall vara inlämnad på söndag. Jag underskattade tidsåtgången på den skulle man kunna säga och känner mig lite pressad i nuläget.

T ska tydligen jobba dygn i morgon (dvs förmiddag till morgon). Jag var så naiv att jag antog att han inte skulle arbeta den här helgen efter veckans tidsöverhängande praktik. Men jag hade fel och får skylla mig själv som i godtro inte hade sneglat på almenackan. Jag är inte bitter, bara besviken, jag trodde han äntligen skulle ha lite tid för mig och Oliver.

Hela situationen är i självaverket lite konstig. Vi är bortskämda med att T är hemma från 13.00 i princip varje dag (och jobbar några strö dagar i månaden) och nu är det totalt förändrat. Han praktiserar nu heltid, dvs åker kvart i åtta och kommer hem ca kvart över fem (vanlig arbetstid, antar jag, dock stor förändring för oss). Men notera att det är praktik och ger därför inte ett öre i betalning (studiemedel fortsätter dock att komma). Resorna fram och tillbaka till Borås däremot ger oss ett minus på drygt 4000 kronor (under sju veckor) och därför måste vi ha mer pengar, vilket gör att T tvingas jobba alla helgdagar som det finns arbete för att finansiera sin praktik (sin frånvaro från oss). Snacka om OND cirkel...

Dyster dag för en dyster schlager dam, överarbetad mor och nyförlovad kvinna.

Lovar att nästa inlägg blir glatt ;)


NEEEEEEEEEEEEEJ ! !

2010-05-27 @ 23:55:42 Lämna gärna en kommentar!
Vad HÄNDE här Europa? Vart är er smak? Vad hände? Jag är missnöjd. Mycket missnöjd.
Anna var fantastisk! Hon framförde sin låt precis som hon skulle, finns inget där att klaga över. Men det gick inte och det beror på att övriga Europa inte har någon smak. Det var ingen nyhet, men värt att poängtera om och om igen. Och jag avskyr Jury-påhittet. Varför skulle de vara bättre experter än folket?! Det är väl FOLKET som bestämmer vilken cd de vill köpa, inte juryn? Skrota den idiotiska idéen genast!!
Ingen Anna i finalen!? Ingen från Sverige att heja och jubla för. Tragiskt. Jag röstar för tio tysta minuter i svt under finalen...

(Håller på Tyskland och Irland från och med nu, även om det sker under protest).


Det här är ett inlägg skrivet i ilska så alla kommentarer som inte gagnar MINA åsikter undanbes vänligen...

Anna gjorde verkligen bra ifrån sig! Hoppa...

2010-05-27 @ 21:47:10 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

Anna gjorde verkligen bra ifrån sig! Hoppas det räcker till en plats i finalen!


Olivers shoppingtur

2010-05-27 @ 20:44:46 Lämna gärna en kommentar!


Vart köper man sand?

2010-05-27 @ 19:36:54 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

Vart köper man sand?


Mardröms hämtning för tredje dagen i ra...

2010-05-27 @ 17:05:53 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

Mardröms hämtning för tredje dagen i rad. Oliver har för mycket roliga leksaker på dagis, dags för olivers mamma att vidta åtgärder... Leksaksaffären här kommer jag!


Mer Mallorca!

2010-05-27 @ 12:49:25 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!


En dagens med sting av stress!

2010-05-26 @ 13:28:49 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

Fast-food
Väntar på att min snabba ugnsmat ska bli klar, pommes med sprödbakad torsk.
Kände inte att köksbestyr lockade allt för mycket, min mage ville dock äta och då lyckades jag hitta den här otroligt bra kompromissen! Lite onyttigt, lite snabbt, lite typiskt mig.

Besök
Nathalie kommer hit om någon timme för att frossa i bilderna jag tog på henne under balen igår. Ska bli trevligt med kafferep och sällskap! Det jag älskar mest med andra ord.

Skola
Jag har inte lagt ner någon energi alls idag på skolarbete och jag känner att jag kommer få äta upp det till helgen, om jag inte hinner uträtta underverk i morgon vill säga. Jag satsar allt på morgondagen! Typiskt mig att skjuta upp saker.

Möte
Ikväll är det Br-förenings möte. Kul! Hoppas renovering av lekplatserna kommer på tal, det behövs verkligen. Det är akut, jag vågar knappt låta Oliver gunga... Det knakar.Livar upp inlägget lite med en Oliver som ser ut att förgås av skratt! - Han är så söt!


Förhandsvisning av Morgan-Collection

2010-05-26 @ 13:14:37 Lämna gärna en kommentar!Morgan örngottet finns snart att köpa i Gekås varuhuset! Bild tagen ifrån ullared.se.

Jag vet inte om jag personligen vill sova på Morgan, men jag kan inte neka till att det vore en väldigt rolig present till mina nära och kära.  Klockren grej i alla fall, man kan inte neka till att Ullared har humor!

Är det något som ni känner att ni vill ha?

...

2010-05-26 @ 11:44:21 Lämna gärna en kommentar!

”Det ting vi begär är det större fröjd att jaga än att äga” – Shakespeare


...

2010-05-25 @ 23:05:06 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

Idag har jag varit och tittat på världens vackraste Nathalie som hade sin bal!


Tyskland vinner

2010-05-25 @ 22:51:18 Lämna gärna en kommentar!
Tyskland kommer vinna Eurovision. Åtminstone i min värld. Låten är fantastiskt bra!

Lyssna på den här:
http://svt.se/2.129716/1.1944828/lena_meyer-landrut_tyskland?lid=puff_1939060&lpos=lasMer

Jag ska förändra världen!

2010-05-25 @ 11:22:51 Åsikter ♥ Lämna gärna en kommentar!

Jag vill:

-          Utrota fattigdom

-          Hitta botemedel åt alla sjukdomar

-          Stoppa alla krig

-          Göra så att ingen dör

-          Göra alla jordens människor lyckliga

 

Jag kan:

-          Jag kan inte utrota fattigdom, men jag kan hjälpa lite på vägen mot ett humant liv.

-          Jag kan inte bota alla, men jag kan stödja och finnas där för de som är sjuka.

-          Jag kan inte stoppa krig, men jag kan hindra mig själv från att kriga.

-          Jag kan inte hindra döden, men jag kan uppskatta livet.

-          Jag kan inte göra alla världens människor lyckliga, men jag kan sprida lycka där jag går.

 

Ingen kan göra ALLT, men ALLA kan göra något.


Ett originellt inlägg kanske? Men jag tror vi alla behöver en påminnare om att livet är just ett liv och att det är vi tillsammans som skapar världen. För vad är det egentligen som människan inte kan styra över? Jo, naturkatastrofer, sjukdomar och vädret. Vi har makt mina vänner, ovetandes om makten försöker vi hinna leva livet och glömmer att allt vi gör skapar kedjereaktioner.


Som herr Kant sa:  Handla endast så att du kan vilja att din handling blir till allmän lag.


Kjell Collection

2010-05-25 @ 09:34:20 Lämna gärna en kommentar!Jag var ingen tajt följare av såpa Ullared, men jag såg det emellanåt och jag missade inte Kjell. Ingen kan väl ha missat Kjell och hans familj? Nu har Ullared tagit det ett steg längre och han har fått en egen collection som innehåller:

"
Tändvätska "Jag dränker in det rätt bra. Sedan får det ligga och dra". 
Skohorn "Ingen j-la plastaskit" 
Tältpinne i armeringsjärn "Sånt går inte att köpa"
Solbrillor "Jag kör dubbla lager"
T-shirt "Jag vill inte gå här mer"
"
Min favorit är tändvätskan, den var lite som en bomb för Kjell i programmet.
Tillråga på allt så har Kjell provision på allt som säljs ur hans collection, så familjen kan nog handla ännu mer på Ullared i år!

Minns ni Morgan ifrån programmet? Han kommer också inom kort med en egen collection!

-citat taget från Ullared.se, även bilden.

Fixar sugen!

2010-05-24 @ 18:59:37 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!


Jag vill skapa mig en underbar trädgård! Plantera nya livliga plantor i de ekande tomma krukorna, se hur dem försöker överleva sol, vind och regn, njuta av att dem bara står där och livar upp uteplatserna med sina färger.

I rabatten intill ytterdörren växer det nu några röda tulpaner, Oliver har en tendens att rycka av dem, men några är minsann kvar och visar upp sig för en väldigt lycklig publik. Vi har planterat smultron i två krukor som har fått inta plats på bordet på baksidan. Men nu känner jag att det är dags för mer! Dessvärre har jag inget förråd av växter att tillgå, vilket gör att jag måste ge mig av hemifrån för att få tag på ett par och det tar mig emot. Det är måndag och jag är allmänt trött, likså är Oliver och Tobias verkar inte heller som någon energiknippe även om han stoltserar med att han är den piggaste av oss. Hm. Kanske kan bara han åka? Nej, det här ska ske gemensamt, det är mysigt att handla blommor. Plus att han lär nog komma hem med en palm om jag skickar honom själv... Jag gillar palmer, men inte direkt i blomkrukor ute, inte heller i rabatten, knappt i badrum. Mest utomlands faktiskt, det är lite för exotiskt för Sverige.

Jag kanske ska ta och dammsuga istället, fast det är mycket tråkigare och jag är trött. Jag får ta mig själv i kragen nu, SE UPP alla dammråttor - NU kommer jag! PIP så mycket ni vill jag ska stilla det!

I maj sitter man ute även om det är kallt.

2010-05-24 @ 15:01:08 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

Har just kommit hem och slagit mig ner utomhus med dator och proteindrink i högsta hugg! Härligt.

Provet
Provet gick sådär tror jag. Jag hade helt glömt bort en Hawkan (eller något liknande. Ja tack, jag undrar också vem det är...). Jag känner mig inte helt nöjd med min insats för betygets skull, men rent lärdomsmässigt känner jag inte att jag kommer förlora något på att inte kunna alla Storbritanniens högtider och dess innebörd...
Med andra ord känner jag mig tillfreds med mig själv.

Oliver
Snart är det dags att hämta Oliver från dagis, undrar jag om han är trött efter nattens bravader.

Tobias på praktik
T startar idag en sju veckor lång praktik period på ett företag i Borås. Jag är lite rädd att jag inte kommer se röken av honom. Han verkar väldigt glad och nöjd över det (inte över att inte träffa oss utan över sin praktikplats såklart, kände mig tvungen att förtydliga det). Ja, vad ska jag mer säga om det. Jag är inte vidare lycklig över idén men känner att det inte är min sak att avgöra och stödjer honom därför fullt ut. Jag och Oliver kommer ha massa roligt och i själva verket är det ju faktiskt mest synd om honom som ska åka bil tre timmar om dagen... Det som egentligen är jobbigt är att han även jobbar vissa helger och då kan det bli lite mycket kanske, men det är bara att ta sig igenom. Tacka gud för att det enbart är i nuläget.
Jag beundrar ensamstående föräldrar!
 
Status.

2010-05-24 @ 10:55:51 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

- Tid - För tidigt, fast försent.
- Plats - Skola.
- Varför - Prov kl 13.00 i Engelska C.
- Hjärna - Ej aktiv.
- Mage - (mycket) Hungrig.
- Drömde inatt - Gifte mig på facebook, jag hade en laptop, t en och prästen en. Jag sa alltså ja på facebook (för mycket internet för min del?!)
- Snart - Lunch.
- Nu - Hejdå!