Snott från Egoina.

2010-09-30 @ 12:34:24 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

Jag läser egoinas blogg rätt ofta och för ett tag sedan skrev hon det här inlägget, som jag bara måste dela med mig av eftersom det är så extremt kul. Länk till Egoina här.SMS-inlägg

2010-09-29 @ 10:43:34 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

sp_a0154 (MMS)


Jag har målat en teckning som skall upp öv...

2010-09-28 @ 23:40:14 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

sp_a0153 (MMS)

Jag har målat en teckning som skall upp över olivers skåp på dagis.


Det spökar här... Någon drar strömmen ...

2010-09-28 @ 14:08:32 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

Det spökar här... Någon drar strömmen om och om igen. Vattenkokaren, telefonen och datorn dör... Hmf. Förhoppningsvis har jag missat att de har något el jobb idag... Synd att jag inte tror på spöken.


Tillkännagivande

2010-09-26 @ 19:54:10 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!
Oliver skall bli storebror i mitten av April. Både jag och T är alldeles saliga!

Jag tror att många har misstänkt det här, min mage är enorm i förhållande till vad den var under graviditeten med Oliver. Olivers farmor frågade om jag var gravid redan dagen efter att vi fått reda på det och Jennifers låtsas pappa undrade samma sak dagen innan vi fick reda på det. Det syns kan man säga, jag störtade upp i vikt första månaden och började väl ana att något var pågång. Som ni nog förstår är det här barnet planerat, vi vill att Oliver skall ha ett syskon, både jag och T har upplevt det som en viktig del av våra liv. Vi ser verkligen framemot ett litet barn till!

Ingen egen majoritet för Alliansen.

2010-09-23 @ 08:27:57 Lämna gärna en kommentar!
Folkpartiet hade behövt 19 röster till i Göteborg och 7 röster till i Värmland.
Vilket hade gett Alliansen eget styre och de hade då helt kunnat bortse ifrån SD...

Det här visar sannerligen att varje röst räknas!

Shopping

2010-09-22 @ 21:27:36 Lämna gärna en kommentar!


Vi var på freeport idag och lyckades få tag i halsduk och mössa åt Oliver. Ett par vantar följde också med, men det passade perfekt på mig (storlekar är tydligen inte Nike:s grej?). Halsduken var riktigt lång och gosig, den kommer hålla honom varm hela vintern.

Anmäld

2010-09-22 @ 21:18:25 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!
Jag polisanmälde sd insidenten idag. Tydligen är det fler än jag som har gjort det. De bad mig ringa tillbaka på fredag när jag har fått en egen handledare. Känns bättre än att bara sitta här och vara förbannad. Jag är mest irriterad på sd. Alla andra tycks vara mest irriterade på hackern. Fast jag är nog partisk eftersom jag var förbannad på sd redan innan.

SD:s most wanted list

2010-09-21 @ 17:06:20 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!
Gud. Jag är på fullaste allvar med på listan som har läckt ut från SD! Jag framstår som en galen invandrar hatare och riskerar nu hat och förföljelse... ??
Jag som avskyr Sverigedemokraterna! Det är nästan ironiskt. Jag ville enbart ha information till ett arbete. Mycket offrar man för skolan, men om jag kunde göra det arbetet ogjort skulle jag gärna gjort det nu...

Kan ni fatta det här?

Jag är alldeles skärrad. Vad ska mina grannar tro om mig. Herregud. Det här känns overkligt.

Aldrig mer Buffé!

2010-09-20 @ 22:14:59 Lämna gärna en kommentar!
Vi åt på Buffé på Kungsmässan idag och vilken besvikelse! Pommes fritesen var iskalla och obehagligt gråa. Kycklingen var ljummen och lite röd inuti. Köttfärsen var i stora klumpar, med ett bränt skal och de var röda inuti. Pizzan var kall. Kring grönsakerna cirkulerade små flugor. Personalen satt och samtalade vid ett bord och kunde knappt slita sig för att låta oss betala.

Usch och fy. Jag varken vågade eller ville äta. Aldrig igen.

Sjuklingen

2010-09-20 @ 22:06:21 Lämna gärna en kommentar!

Min stackars lille pojke har enligt termometern 38,8 graders feber. Han tycks ha tagit över efter mig. Han ligger helt utslagen på soffan med halv öppna ögon. Imorgon blir det minsann inget dagis, det blir nalle puh och mys med mamma. Men det ni är inte fy skam när man är sjuk. Det är en fördel att jag är frisk igen, låt hoppas att T inte drabbas. Nu ska jag återgå till att vårda detta stackars barn.


Trådlöst ger frihet

2010-09-20 @ 20:53:58 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!
Jag surfar trådlöst! Vi har äntligen investerat i en trådlös router. Trots att vi hade lite problem med installationen (tack Sämgård!) är den nu igång och jag kan befinna mig var som helst både i huset och ute helt fri från sladdar. Nu kommer jag aldrig att lyckas gå i från datorn. Vilken frihet! Jag firar med att gå runt med datorn överallt (har sändning i duschen!). T undrar hur jag kan skriva och gå samtidigt - Det krävs talang för det! Jag ÄR it-generationen.


VALET - Det gick rätt bra...

2010-09-20 @ 12:25:15 Åsikter ♥ Lämna gärna en kommentar!

Det var val igår och det kan väl ingen ha missat? Inte heller kan väl någon ha missat Lars Ohlys smink vägran, SD:s framgångar eller Moderaternas rekordval? Det var, vill jag lova, ett händelserikt val. Valet gav inte Alliansen ett perfekt läge, de kommer nu försöka inleda ett samarbete med MP. Jag hoppas och vet att SD inte kommer att vara en tänkbar samarbetspartner. För er som faktiskt glädjer er över SD:s framgångar lär det inte bli långlivat eftersom deras existens i riksdagen kommer att vara näst intill oväsentlig. Ni slösade bort er röst. Tråkigt för er.
Jag följde valet via SVT och ni som gjorde detsamma vet att SD:s valvaka var lite ”over the top”. De tycks tro att de nu har en oerhört viktig position, de tycks tro att de har segrat och de tycks tro att det har fått svenska folkets acceptans. De har fel. Ett antal personer må ha röstat på SD, men den enorma majoritet som inte gjorde det skäms för sina medmänniskor idag och önskar SD ingen lycka i sin fortsatta politik.


Alla har vi väl ett drömscenario för hur vi vill att Sverige skall rösta. Det här är mitt:
Enbart M, FP, C och KD hade kommit in i riksdagen (för den delen även i landstingen och i kommunerna).
Lägg även märke till att valdeltagandet är över 90%.
"Släps kulle" (kungsbacka - särö, kullavik -tror jag?) ni har röstat perfekt!
Statistik:


Första siffran anger procent och de andra antalet mandat som partiet har fått. För skoj skull har jag även valt att dela in de i ”blått”  och ”övriga”, eftersom det inte är säkert att allianspartierna samarbetar på lokalnivå bör det inte läggas för mycket vikt vid de siffrorna.


Val till landstinget Halland:

M 32,1% = 24

C 9,8% = 7

FP 8,0% = 6

KD 4,4% = 3

S 29,1% = 21

V 3,6% = 3

MP 5,5% = 4

SD 4,3% = 3

SPI 2,5% = 0

Övriga 0,7% = 0

 

Blå: 40 mandat

Övriga: 31 mandat

Sammanlagt: 71 mandat

 

Val till kommunfullmäktige, Kungsbacka:

M 39,1% = 24

C 8,4% = 6

FP 11,6% = 7

KD 5,2% = 3

S 15,7% = 10

V 2,5% = 1

MP 5,9% = 4

SD 3,7% = 2

Kbabo 5,5% = 4

SPI 1,3% = 0

Din F 1,3% = 0

Övriga 0,1% = 0

 

Blå: 40 mandat

Övriga: 21 mandat

Sammanlagt: 61 mandat

 


Sverigedemokraterna !?

2010-09-19 @ 23:40:29 Åsikter ♥ Lämna gärna en kommentar!

Herregud! Vad i hela friden sysslar Sverige med!? Jag skäms!!


Kristdemokraterna

2010-09-19 @ 20:16:26 Åsikter ♥ Lämna gärna en kommentar!
Jag är andfådd! Jag är trött! Men jag slipper min ångest. Jag sprang och ändrade min röst till kristdemokraterna i riksdagsvalet. Det var enbart taktik. Jag är moderat.


VALDAGEN

2010-09-19 @ 14:36:41 Åsikter ♥ Lämna gärna en kommentar!

Vem vill du ha som statsminister?!

 
Har alla glömt KD?

2010-09-18 @ 21:59:54 Åsikter ♥ Lämna gärna en kommentar!

Det tycks vara så att många väljer att rösta taktiskt i valet. Först var det KD som höll på att falla ut och nyligen var det C. Jag känner mig orolig att alla nu har glömt KD... Det verkar bara vara centern som gäller nu. Ni som inte har röstat - Tänk på KD imorgon.

Vad gäller morgondagen håller jag tummarna för att alliansen behåller sin position och att sd inte klarar spärren.

Om man nu verkligen får hoppas håller jag tummarna för att vänstern inte heller klarar spärren - i de senaste mätningarna har v haft färre procent än både c och kd. Undra jag om socialdemokraternas anhängare är smarta nog att tänka taktiskt...

By the way 1,9 miljoner har förtidsröstat. Bra, valdeltagandet kanske stiger!


Insändare i Kungsbackaposten idag

2010-09-18 @ 13:59:04 Åsikter ♥ Lämna gärna en kommentar!


Härligt! Fast det är lite synd att det är val i morgon, det gör chansen till svar lite midre antar jag...


Filosoferar i dimman...

2010-09-17 @ 00:24:53 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!
Jag har en konstig fundering som jag tänker dela med mig av mitt i feberdimman (nämnde jag taggtråden i halsen? Tyck synd om mig.)

Uttrycket "Ingenting är svart eller vitt" hör vi ofta, vilket då kan tolkas som ingenting är bra eller dåligt (jag är övertydlig).
Jag har inte tidigare tänkt på det utan mer hört uttrycket och gått vidare med mitt liv, men idag insåg jag att det kanske stämmer. Ingenting är bra utan att vara dåligt eller tvärtom.
Låt säga att du får högsta betyg på ett prov, det tycker du nog är bra, men du använde förmodligen mer papper än vad du hade gjort om du fick ett g. Det kanske innebär att en liten flicka i asien har fått arbeta mer eftersom du använde mer papper eller också skördades mer skog. Vilket inte är bra. Det finns många exempel.
Att jag är sjuk tycker inte jag är vidare bra, men indirekt kanske någon kunskapstörstande person i skolan tycker det var väldigt bra att denne fick ta min tid med läraren.

Den här teorin förutsätter dock att det alltid är något dåligt eller bra som leder till det motsatta och det behöver inte vara korrekt. Varpå teorin just sprack och inlägget sjönk rejält i värde. Men i alla fall i många fall stämmer den ska ni se. Ingenting är svart eller vitt, right.

Hm. Ja. Som sagt jag har feber. Skyller på det. Men helt knäpp är jag (nog) inte...
Oliver sover på bussen hem från gammelfarm...

2010-09-15 @ 19:23:42 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

sp_a0152 (MMS)

Oliver sover på bussen hem från gammelfarmor och gammelfarfar.


Jag älskar Tobias jätte jätte mycket <3 Puss puss!

2010-09-15 @ 00:26:51 Åsikter ♥ Lämna gärna en kommentar!


Ni som känner mig vet att den rubriken inte "är jag". För er som inte känner mig så kan jag tala om att jag älskar min sambo, kanske inte helt oväntat med tanke på att han är min sambo?
Men för väldigt (väldigt, väldigt!) många människor tycks det vara oerhört viktigt att ständigt skriva det i bloggar och på communities. Innebär det att övriga allmänheten tror att jag inte älskar min sambo (och för den delen inte heller min son) eftersom jag inte ständigt vräker ut det på internet? 

Jag tänker inte börja med det. Det är helt uteslutet. För vet ni vad, jag förstår inte funktionen! Om du nu är tillsammans med en person antar jag (även om jag inte har med det att göra) att ni älskar varandra annars skulle ni väl knappast vara i en kärleksrelation? Eller vad har jag missat? Varför ska ditt sociala nätverk uppdateras gällande din kärlek till din partner varje timme? Jag förstår att du tycker om din respektive. Visa det för den personen istället för att ständigt påpeka det för alla andra. Köp en blomma, ring eller bara säg "jag älskar dig" nästa gång ni ses... Mer effektivt??

Jag undrar om det beteendet kommer av osäkerhet på förhållandet eller bara allmän oförmåga i att förstå att andra människor också har en hjärna?

Det kanske är jag som är efter (kämpade i fem minuter innan jag förstod hur man gjorde det här hjärtat <3), kanske handlar relationer  inte längre om två personers kärlek, kanske är det nu viktigare att alla ständigt vet att du är lycklig?

Ja, jag vet inte. Jag har inte en fil.kand. i facebook relationer. Men bara av nyfikenhet vill jag gärna ha din åsikt.


Hej alla! Idag arbetar jag som levande rek...

2010-09-13 @ 15:05:30 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

sp_a0151 (MMS)

Hej alla! Idag arbetar jag som levande reklam pelare. Alla tittar lite extra på mig, några ler stort och nickar i hälsning. Härligt! Skaffa er en pin och ge er ut bland folk, det gör nog större skillnad än vad man tror. Men undvik kombination med alkohol! Det är dålig marknadsföring;)


...

2010-09-12 @ 18:46:41 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!
Dagen bästa
Att kylen är full av godsaker och det är duell mellan M och S på svt kl. 20.

Dagens sämsta

Att jag är mätt och att jag inte har någon skrivare (kan inte skriva ut sahlins bingo - se tidigare inlägg)Gudomlig

2010-09-12 @ 18:33:05 Mat ♥ Lämna gärna en kommentar!


Chai te från espresso house har blivit min nya last. Om ni inte har testat är det er plikt! Köp en burk och blanda hemma (allt som krävs är en mugg och mjölk) eller köp en klar och njut på direkten.


Äpplen

2010-09-12 @ 18:28:14 Lämna gärna en kommentar!
Igår kväll var det lite för tyst hos oss och jag anade bus...och ja, Oliver lekte inredningsarkitekt...

Mys på en lördag

2010-09-11 @ 19:25:21 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!Nu ser vi på pip-larssons och pusslar, men när Oliver somnar ska jag passa på att se några avsnitt av burn notice och äta pringles. Han verkar redan lite trött tycker jag allt.


Nostalgi 2004 - 2006

2010-09-10 @ 09:49:26 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!
Jag hittade min gamla klippbok som svämmar över av minnen från förr! Det var rolig läsning, jag tänkte annorlunda på den tiden och blev tydligen vansinnig och lycklig för minsta lilla. Här visar jag bara en liten, liten del av boken, för konstigt nog är det mycket som känns privat nu, trots att jag vet att jag inte kände så när jag skrev det ;)


BINGO med Mona Sahlin!

2010-09-09 @ 11:12:22 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

http://sahlinbingo.se/

ALLA vinner...
Jag hade bingo efter några minuter!

Hon är kanske lite förutsägbar?


Röstat och klart.

2010-09-07 @ 13:42:58 Åsikter ♥ Lämna gärna en kommentar!


Ja, idag har jag slått mitt slag för demokratin. Jag valde att rösta på moderaterna rakt igenom. Inte helt oväntat... 

I kommunfullmäktige gick min personröst till Per Ödman, som gör ett utmärkt arbete! I landstinget valde jag att lägga min röst på Ulrika Jörgensen, hon verkar ha mycket energi och kunskap att dela med sig av. Både Ulrika och Per var självklara val både för mig och partiet (båda toppar sina listor). Riksdagen var svårare... Jag ville gärna ha en ung tjej och väldigt gärna någon som var bosatt i vallda, så det fick bli en Camilla Dahlgren (bra efternamn;) som jag faktiskt inte vet det minsta om. Men hon var den som fyllde de kriterier jag hade och att hon är egen företagare var ett plus i kanten eftersom jag tycker att det tyder på en driven personlighet. Hon var på plats 27 på riksdagsblanketten.


Glöm inte att rösta! Och om ni är osäkra på vad, läs på eller rösta blankt. Visa åtminstone att ni är för demokrati genom att rösta blankt!!


STYLE

2010-09-06 @ 22:10:04 Lämna gärna en kommentar!


Han har gått runt och sett cool ut hela eftermiddagen! Stora killen!