Mini Mini Disco

2011-08-31 @ 21:58:00 Lämna gärna en kommentar!
I lördags small det! Oliver hade sitt disco-kalas. Fem glada tjejer och killar intog dansgolvet, vissa dansade medans andra lekte med ballongerna. Det bjöds på drinkar och korv i baren, ett uppskattat inslag även av de som kommit upp i åren. Barnen fick varsin stämpel för att komma in på discot, Oliver var inte vidare förtjust i det inslaget eftersom han ansåg att han blivit smutsig, nerkletad av den dumma mamman (jag som försökte vara rolig). Lite senare öppnade tatueringsstudion och de modiga gjorde ett besök - vissa flera. Kalaset avslutades med en goodiebag fylld av godis och en och annan tuta. Sedan åkte Olivers nya film Bilar (kärlek vid första ögonkastet) på och han fick chans att varva ner till brummande motorer. Inte riktigt min typ av metod för att lugna nerverna men för O verkade det fungera...

Nedan kommer lite bilder, vi tog rätt många men majoritetetn är suddiga - barn har en tendens att röra sig fort!


Syskonkärlek

2011-08-31 @ 14:05:00 Lämna gärna en kommentar!


Det har varit lite upp och ner vad gäller syskonkärleken de senaste dagarna. Visst finns den kvar men den är inte lika blomstrande som tidigare, nu har nämligen svartsjukan slagit sig fäste. Elias ska helst aldrig vara med på någonting, han ska bara sova och aldrig äta. När jag och Elias inte tycker likadant resulterar det i ett illvrål.

På bilden visas syskonkärlekens glansdagar, förra veckan - det ändras fort...

Olivers födelsedag

2011-08-30 @ 20:55:34 Lämna gärna en kommentar!
I onsdags, den 24/8, fyllde Oliver tre år. Han fick favoriten risifrutti på sängkanten och åt den samtidigt som han slet upp paketen. Favorit paketet var cykeln. En finbegagnad, blå, cykel med stödhjul. Och oj! Vad han kunde cykla. Svichhhh sa det bara och vipps var han iväg i fullfart.

På eftermiddagen blev det både glasstårta och vanlig tårta tillsammans med släkten och, givetvis, massor av roliga och fina presenter. Oliver älskade all uppmärksamhet och tycker numera att han ska fylla år varje dag!Inspiration Autumn 2011 - Boy (2-14 years)

2011-08-22 @ 22:38:00 Lämna gärna en kommentar!


Elias första stol

2011-08-22 @ 09:41:37 Lämna gärna en kommentar!

Elias har redan hunnit provsitta den och han var nöjd minsann, nästan salig, han kunde se hela köket från sin nya kungliga plats. Oliver och pappa T lekte "Manny" när de byggde ihop den, Oliver fick både leta skruv och hålla i viktiga delar. Vi hade med andra ord två glada barn här i går kväll. Den är köpt på Babybest i Kungsbacka.  


New shoes - Oliver

2011-08-21 @ 12:48:52 Lämna gärna en kommentar!
Dagistiden har börjat och då är det på tiden att utvärdera förrådet av kläder och skor. Oliver har levt loppan i sina foppatofflor, sandaler och strandskor i sommar och det har varit ultimat, snabbt på, snabbt av och bekvämt. Nu när det är dags för springande på asfalt och lite sämre väder behövde han ett par gummiskor, ett par övergångsskor tills vinterkängorna ska åka på, vi letade på reahyllan (ingen funktion att betala mer än nödvändigt om det finns hyffsade skor billigare) och fann dessa från esprit. De är perfekta, snygga, bekväma och, det allra bästa, de har en slitstark kant framtill. Oliver har en tendens att bromsa med fötterna, främst tårna, när han cyklar på dagis.
Vi testade regnkläderna i förra veckan och insåg att han fortfarande kunde ha regnbyxorna! De är i storlek 80 och han har haft dom sedan han började på dagis när han var ett år. Två år senare kan han fortfarande ha dom och de ser nästan nya ut trots att de i högstagrad är använda. Didrikson ska det vara, tydligen. Däremot var hans stövlar på gränsen till för små, raggsockarna kommer snart att åka på och då behövs lite mer utrymme. Vi letade runt lite i olika affärer men drogs slutligen till p.o.p och köpte ett par klassiska marinblå stövlar, givetvis med ränderna - de gör mig svag, eftersom Oliver har haft sådana tidigare vet vi att de är bra.

Nu dröjer det några månader innan vi ska handla skor igen och då blir det vinterkängor till hela familjen (de som går).

Middagsmat

2011-08-20 @ 16:46:00 Mat ♥ Lämna gärna en kommentar!
Jag kan inte bestämma mig för vad jag ska laga till middag. Vet ni vad jag menar när jag säger att jag har gått igenom kylen samt frysen en miljongånger utan att veta vad jag vill ha? Det händer mig ofta. Jag lagar helst bara mat om jag får använda min fantasi, men så ibland tryter den och jag behöver lite hjälp på traven. Jag har varit insnöad i fantasilöshetensland nu i några dagar. Har ni några roliga recept på lager? Gärna ett som går fort, är nyttigt och innehåller lite spännande smaker.

Det ovanstående är en kanon god kombination som vi lagar här hemma emellanåt.


Tre-sekunders-regeln och den svarta tungan

2011-08-19 @ 23:29:21 Lämna gärna en kommentar!

Nu har båda killarna somnat och jag har lite dåligt samvete över mitt förra inlägg. Jag kunde skynda mig att ta bort det, men jag tror att många mammor känner igen sig och jag ska väl inte sticka under stolen med att jag ibland känner att allt är lite för mycket. Det gör alla mammor ibland, det är jag mer än säker på, att påstå något annat vore att ljuga så att tungan blir svart.

Det är givetvis inte Olivers fel att han är övertrött, uttråkad eller dylikt, det är mitt. Om det är något jag har lärt mig är det att det är mitt humör det hänger på. Sålänge jag är tålamodig, intresserad och aktivit med Oliver inträffar aldrig det som inträffade idag, eller åtminstone kan jag hantera det bättre.
När jag känner mig stressad eller när jag förväntat mig att få avlastning och inte får det rubbas min livscirkel (ekorrhjulet som jag springer i) och mitt tålamod blir bra mycket sämre än vanligt. Det var vad som hände idag. 

Men i ärlighetensnamn betedde jag mig rätt bra. Somliga hade skrikigt sina barn rakt upp i ansiktet med sådan intensivitet att håret att fladdrat. Jag kände mer tårarna bränna i förvarning bakom de stängda ögonlocken. Som tur var fungerade tre-sekunders-regeln (Stäng ögonen. 1,2,3. Djupt andetag öppna ögonen och kör igen) bra som alltid. Jag slapp axla rollen som "den-arga-mamman-i-affären-som-gjorde-si-och-så..." vid de övriga kundernas framför tv:n skvaller. Kanske blev jag "den-där arma-stackaren" istället. Det är i alla fall lite bättre. Godnatt.


Igår ställde sig Oliver upp från soffan och sa "Olvä åva nu. Gaffeltuk osså." sedan gick han in i sitt rum och fem minuter senare tog vi den här bilden. Sötnosen.Pendlar mellan hysteri och lugn

2011-08-19 @ 20:26:00 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!
Under dagen har vi vänt upp och ner på hela huset för att komma på något att göra, vi har målat, lekt med duplo och haft låtsas bio. Det är svårt att underhålla en treåring (snart tre) när regnet öser ner. Vid tretiden kikade mammasfarmor och morfar in, vi drack lite kaffe och Oliver visade stolt upp sitt torn som han byggt själv av duplo. T kom hem vid fyra (han slutar en timme tidigare på fredagar - lyx!) men hann knappt innanför dörren innan han gick igen. Han skulle på afterwork med sina vänner, tror jag.

Jag hade lovat Oliver oboy så vi begav oss till affären för att köpa mjölk. Väl där springer Oliver runt och kastar ner allt han får tag på. Han låg och skrek på marken. Han försökte slå mig för att ta sig loss ur min famn som fångat honom. Samtidigt skrek Elias som en galning och det fanns inget jag kunde göra åt det. Det har aldrig hänt något liknande tidigare. Jag bar en skrikande och slående Oliver från affären. Jag har aldrig varit lyckligare än jag var när jag låste dörren här hemma och kund ta ett andetag innan jag var tvungen att försöka trösta båda barnen. Jag vill aldrig vara med om det igen.

Sedan såg vi på skärgårdsdoktorn och hade det lungt och skönt i en halvtimme tills Elias visar att han är övertrött genom att skrika utan avbrott. Han får mer mat för att bli lugn, varpå att spyr upp det över hela mig och hela honom. Jag bytte hans kläder och lyckades torka av det värsta på mig. Jag luktar sådär gott nu kan man säga, önskar att jag kunde ta en dusch. Men det går inte för Oliver har bestämt sig för att sitta i mitt knä hela kvällen, vilket Elias också gör, men han har somnat nu tillslut.

Glömde jag säga att Oliver välte ut en växt så att vi fick jordgolv och att han kletade ner hela soffan med en klubba när jag bytte kläder på Elias?

Grrr... Vilken jobbig dag! Det enda jag kan göra är att skratta åt det... Nu gråter Elias igen - måste trösta.
"You can call me MANBOY!"

2011-08-17 @ 21:41:23 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

När vi var på Öland i somras hårdtränade de största killarna i familjen på att dansa discodans. Oliver kan ha en viss fördel i och med detta på sitt planerade disco-kalas. Se upp Saade du har en konkurrent i hälarna. Välj själv vem jag syftar på. Haha!


Glädje med minisarna

2011-08-17 @ 21:04:23 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

Nu när jag inte har bloggat på länge (en evighet?) känns det svårt att börja på ny kula. Vart ska jag börja? Det finns en miljard saker jag vill berätta, visa och beskriva. Vår semester har varit fantastisk, fast den rusade förbi fortare än kvickt! De senaste två veckorna har jag och minigrabbarna varit hemma tillsammans och pappa T har minsann börjat arbeta. Minisarna och jag har åkt ut på alla möjliga saker och busat massor här hemma. Ett stort tack till alla mina nära och kära för de roliga stunder vi delat, det känns som om livet är fantastiskt just nu. Allt är på topp. Jag har inte bärt upp ett leende såhär äkta på flera år, om någonsin. Det beror nog på de glada minisarna.

Igår var Olivers första dag på dagis, det gick bra, han lämnade mig för en grävmaskin utan att tveka. Jag började nästan gråta. Nej, jag tyckte det var kanon. Jag är glad om han är glad. Fast han kunde väl ha valt något annat än en grävmaskin? (Han vill ha grävmaskinskalas nu också... Hur skulle det gå till? Ja, jag vet inte! Vi håller oss till planen med disco. Det ville han förra veckan, det ändras snabbt i deras små huvuden...)
När jag kom för att hämta honom sprang han emot mig och var jätteglad (kan man få ett vackrare kärleksbevis?). Det gick till på samma vis idag. Jag tycker mig se ett mönster - Grävmaskinen och dagis duger i några timmar på dagen men sen så vill den lilla busen minsann tillbaka till sin mamma (till hennes, min, förtjusning - hihi).

Elias växer stadigt, hans huvud har blivit 15cm större sedan han föddes! Kan ni tänka er det? Enastående. Om jag fotograferar honom i samma vinkel varje dag under en vecka kanske jag kan se hur det växer. 
Elias är världens gladaste lillebror, särskilt när storebror är med. Hans favoritleksak är tidningspapper, det går att riva sönder och skrynkla ihop. Det gäller bara att kontrollera att inget åker in i munnen, vilket allt gör nu för tiden.

Plikten kallar (läs Elias skriker efter mat och T ser blek ut) !


Påväg till mammasfammo. Regn och rusk.

2011-08-05 @ 11:24:40 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

resize_image_320 (MMS)

Påväg till mammasfammo. Regn och rusk.


T började jobba i måndags, mammaledigheten...

2011-08-04 @ 12:45:48 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

resize_image_920 (MMS)

T började jobba i måndags, mammaledighetens första dagar är avklarade. Det är himla mysigt att hänga med grabbarna hela dagarna. Oliver älskar grävmaskiner och traktorer.