En vanlig måndag

2011-02-28 @ 10:29:19 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!
Här sitter jag och skriver en bruksanvisning för att tillaga en varm smörgås. Det känns helt normalt.

Jag får nog sluta raka mig under armarna också...

2011-02-25 @ 11:21:20 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

Jag har gått och blivit hemmafru. Jag vet inte riktigt hur det gick till. Jag känner mig manipulerad!

T kommer hem och äter lunch nästan varje dag nu och då förväntas jag stå redo med mat eftersom han annars inte hinner äta... Det är visserligen trevligt med sällskap men jag vägrar bli en sextiotals hustru. Hm. Jag borde gå med i FI bara för att visa vart jag står. Får man någon dekal då? I så fall kan jag laga maten med den på och om någon skulle se mig kan jag bara peka på dekalen. Det vore bra.Grrrrr !!

2011-02-25 @ 08:45:27 Lämna gärna en kommentar!
Min mobil var spårlöst försvunnen igår. När Oliver hade somnat ringde T till den, signalen kom ifrån köket, vi vände upp och ner på allt utan att finna den. Efter en stund öppnade jag till och med kylen och då lät signalen mer. Den låg i FRYSEN. Och hade nog gjort det i några timmar. Den dog en iskall död när jag lyfte upp den. Fast nu lever den igen. Det är ett underverk!

(Jag är inte dement det är min son som är busig) 


40 dagar kvar till BF

2011-02-24 @ 15:37:45 Lämna gärna en kommentar!
Åh. Det är bara 40 dagar kvar till BF idag. Jag längtar.

"Sluta mamma!!"

2011-02-24 @ 09:24:44 Lämna gärna en kommentar!
Oliver är koncentrerad när han äter. Det här är vad som händer om man mot förmodan skulle våga ta en bild.


Mindre inkomst = mer utgifter

2011-02-24 @ 09:04:26 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

Som två studenter har vi inte haft den bästa ekonomin en familj kan ha, men vi har absolut klarat oss. Eftersom vi väntar barn nu i april tog vi beslutet om att jag skulle vara föräldrarledig redan från februari. På så vis minskar vi våra studielån lite. Jag går ifrån att få (och låna) drygt 8000 kronor i månaden till att ha en inkomst på 4000 från föräldrarpenningen. Min inkomst har alltså halverats. Det kom inte som en chock utan var givetvis väntat.

Men när jag tog studielån hade jag en inkomst på 2600 (studiebidrag, lånedelen räknas inte) och nu har jag en inkomst på 4000. Vilket gör att jag i teorin har en högre inkomst nu, i praktiken är det motsatsen. Så kommunen valde att höja dagisavgiften. Jag förstår varför, men det hindrar inte situationen från att bli en smula ironisk. Jag halverar min inkomst och får större utgifter. Ja ni förstår. Oerhört tröttsamt.Hur man märker att man bor med en kock...

2011-02-23 @ 10:48:45 Mat ♥ Lämna gärna en kommentar!

Följande konversation följde efter att T hade lagat mat häromdagen:

T serverade maten under tystnad med ett sammanbitet ansikte.
Jag: Va gott det ser ut älskling!
T: Nääää.
Jag: Nähe?
T: Du ser väl att det inte blev några ränder!
Jag: Ehm? Du menar att det inte blev några ränder efter stekningen?
T: Ja!
Jag: Men det gör ingenting. Det ser gott ut i alla fall.
T: Kan du tänka dig vilken grej det hade blivit om köttet serverades så här på en restaurang? (blänger anklagande på mig)
Jag: ... Nej. Det kan jag inte.
T ger ifrån sig ett högljutt stön och tittar på mig som att jag inte förstår någonting…Förlossningsberättelse – Oliver

2011-02-23 @ 09:58:59 Lämna gärna en kommentar!

Igår var vi och hälsade på några vänner som hade fått barn och mina minnen överrumplade mig när jag steg in på sjukhuset. Därför kommer här min förlossningsberättelse. Den här berättelsen bör tas med en nypa salt. I morgon är det 2,5 årsedan som Oliver föddes och mitt minne kan ha förändrat verkligheten en smula.


Kvällen innan förlossningen spelade vi spel med en bekant, jag minns att vi skrattade hysteriskt av trötthet, när vi väl lade oss somnade jag som en stock. Jag minns att jag inte alls tänkte på förlossningen den kvällen.

 

På morgonen (v.40+6) vaknade jag av att det gjorde ont i ryggen, jag konstaterade att jag sovit konstigt och gick upp för att blanda oboy. Det fortsatte göra ont i ryggen till och från och jag förstod inte alls varför det inte släppte. T kom upp och talade om för mig att det antagligen var värkar, han tvingade mig i princip att ringa till förlossningen. Damen jag talade med frågade vänligt hur långt det var mellan värkarna, ungefär tio minuter svarade jag, 6 minuter in i telefonsamtalet beslutade telefonrösten att jag skulle komma in eftersom det bara var tre minuter mellan värkarna. Jag skyndade mig att packa det sista som vi skulle ha med oss och vi åkte ner. Värkarna blev mer och mer intensiva, jag upplevde förändringen som snabb, från att ha haft ”ont i ryggen” hade jag plötsligt extremt ont i hela magområdet. Bilresan tog en evighet, i verkligheten 30 minuter, men jag upplevde det som minst en timme. Jag minns att jag tänkte ”tacka gud för att det inte gör ont hela tiden utan bara i omgångar”. När jag klev ur bilen på förlossningen gick vattnet.

 

Vi blev inskrivna på ett rum klockan 10.22 och personalen ville se min patientbricka. Eftersom vi nyligen flyttat var min inte giltig, vilket gjorde att T fick rusa ner en våning och införskaffa en ny. De minuterna som han var borta upplevde jag som den värsta stunden. Jag var helt ensam i ett rum och hade så ont att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Det kändes som att jag var lämnad åt mitt öde och skulle dö. Lite extremt kan tyckas, men i den situationen var det logiskt. Som tur var dröjde det inte länge innan T kom tillbaka och i samband med det fick jag lustgas – Prisa gud!

 

Från att jag fick lustgasen är hela förloppet dimmigt och tidsuppfattningen obefintlig. Jag hade fullt upp med att andas för att möta upp värkarna. Klockan 14.00 kom en läkare och lade epiduralbedövning (även kallad ryggmärgsbedövning). Jag minns den läkaren som en vacker ängel som skulle rädda mitt liv. Ja, jag var hög. Jag minns att jag mitt i allting vände mig mot henne, log och sa ”tack”. I samband med den bedövningen fick jag dropp, på något vis lyckades jag slita loss nålen från handen och blodet sprutade, det var inget jag brydde mig om men T tyckte att det var lite obehagligt. Det ordnades dock snabbt av sköterskorna.

 

Epiduralbedövningen hjälpte enormt. När jag låg där och krystade (hög som ett hus) kom jag fram till att jag var tvungen att be om ett kejsarsnitt eftersom de gör så på film. Ja, fråga inte. Sköterskan blängde bara på mig och sa åt mig att pojken snart var ute. Jag minns att jag tänkte att jaha, jag får väl andas lite mer lustgas då.

 

Enligt journalen hade jag krystvärkar från klockan 16.00 och Oliver föddes klockan 16.34. Helt plötsligt var vi mamma och pappa till en liten Oliver! Han var 50 cm lång och vägde 3340 kg.

 

 

Tips

Mat - Gainomax och kakor alternativt ett pizzabud.

Vi hade med oss två gainomax som jag drack under förlossningen, de var guldvärda och att knappra kakor eller dylikt hade jag inte tid med. Efter förlossningen serverades det havregrynsgröt och torra mackor. Vi blev informerade om att vi kunde äta kvällsmat på BB senare. Jag kände att jag ville äta en halv ko. Jag minns att jag var hungrig under hela BB vistelsen, portionerna var minimala, jag drömde om pizza. Den här gången ska jag ta med mig massa kakor.

 

Kläder - En extra bh och mjukisbyxor.

Det kanske bara är jag som är pryd när jag ska föda barn men hur det än var ville jag inte ta av mig bh:n på förlossningen och den var inte vidare fräsch efteråt. Den här gången packar jag ner en extra. Vad gäller mjukisbyxor hade jag också bara ett par med mig och jag hade behövt fler.

 

Andningsalarm – Köpt eller lånat.

Jag var hela tiden livrädd för att Oliver skulle sluta andas och kontrollerade ständigt att så inte var fallet. Vi beställde ett larm på BB men det kom inte förens den dagen då vi skulle åka hem. Det finns inte särskilt mycket att göra åt det eftersom landstinget skickar larmet till förlossningen först efter födseln. Om vi vore lite rikare hade vi inhandlat ett eget och haft det med oss.

Övrigt - Blodgruppering, patientbricka och förberedd parkering.
Vad gäller parkeringen är det bra att ta reda på om det krävs mynt eller kanske en p-skiva. Det är nog lite frustrerande att springa runt och vela med det när man ska föda.


En ny liten bebis på denna jord

2011-02-22 @ 19:13:00 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

I lördags fick några nära vänner till oss sitt första barn, det blev en liten pojke. Idag ska vi åka ner till BB för att gratulera de stolta föräldrarna och kika på det lilla underverket.

Oliver valde den här söta "Ninen" i leksaksaffären, påsen och kortet är köpt på Gallerix.Veckans brott med Leif GW Persson

2011-02-22 @ 09:39:41 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

Ikväll sänds veckans brott på Svt 1. Som vanligt kommer jag och min sambo att sitta bänkade. För att värma upp tänkte jag bjuda på lite härliga citat från GW..."Ja, inget ont om dom som åker moped, men åka moped när man är 20.. Det är nog en lätt efterbliven gärningsman vi har att göra med" - Leif GW Persson i efterlyst.

Följande frågar har ställts av besökare på svt.se och är besvarade av GW:

- Vad händer om jag inte vittnar vid en rättegång?
LEIF SVARAR: Är du kallad som vittne så är du skyldig att vittna. Det där är inget man kan bestämma över själv. Om du inte dyker upp så kan rättegången komma att skjutas upp - och du får betala vite. Ett bötesbelopp. Uteblivna vittnen ställer kort sagt till en jävla massa problem.

- Finns det någon statistik över hur grovt kriminella röstar i riksdagsvalen? 
LEIF SVARAR: Det har jag aldrig hört talas om och jag tror knappt att någon har tänkt tanken ens. Mer än du då.


Sovtider

2011-02-22 @ 08:51:45 Lämna gärna en kommentar!
Jag blir galen över att det varenda kväll pågår en strid som varar i flera timmar för att Oliver ska somna. Vi börjar vid halv nio, jag och T lägger oss med O i sängen och läser böcker. Vid nio vägrar vi läsa mer eftersom vi tycker att han ska sova. Då börjar han härja, rusar runt i hela huset, tänder alla lampor, sätter sig i soffan skriker tv eller börjar systematiskt att riva ut alla kläder i våra garderober. Han somnar inte förens tio halv elva på kvällen, vilket innebär att vi "nattar" honom i 1,5-2 timmar. Vi har försökt med allt, låtsas sova, lägga honom i sängen om och om igen, stått som vakter vid lampknappar och dörrar.
Vi saknar vår egen tid och O är trött på morgonen, det är med andra ord inte särskilt hållbart.

Hur länge tar "nattningen" för er och när somnar era barn? Har ni några tips för att "nattningen" ska gå enklare?


Yesterday

2011-02-21 @ 09:38:00 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

Igår var det strålande solsken och därför bar det av på en promenad i det härliga vädret. Jag längtar till sommaren om än mer efter det!

Oliver vägrade förstås att ha på sig sina vantar. Fast efter lite trixande segrade jag. Han kanske tackar mig när han blir äldre och fortfarande kan röra sina fingrar? Nej, det är att hoppas för mycket. Det är trots allt mitt främsta uppdrag att se till att han tar sig oberörd genom kylan. 

Ser ni hur fint han sitter på magen? Jag har skaffat mig en praktisk hylla. Hemmagjord.


My spring inspiration 2011

2011-02-21 @ 08:45:35 Lämna gärna en kommentar!

Boy (2-14 years) from Zara

Jag passar på att ge er lite härlig inspiration så här på morgonkvisten. Jag fullkomligt älskar den marina stilen som präglar modet just nu!
Här har ni mina "vill ha" ifrån Zara.Olivers första biofilm

2011-02-20 @ 16:42:15 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

Det gick minsann bra att gå på bio. Oliver hade fullt upp med att äta poppisar och dricka mer. Han hann verken springa runt eller skrika, vilket var mina värsta farhågor. Han verkade till och med gilla filmen! Ibland förtydligade han saker för mig, t ex "mamma, titta fisk!", fast det gjorde alla barnen i salongen så han störde ingen. Nu springer han runt här hemma och ropar "Stoooo tv! Bijo! Poppis!".Update

2011-02-20 @ 11:54:36 Lämna gärna en kommentar!
Helg och blogg går inte riktigt ihop. Jag kan knappt skriva eftersom Oliver drar i min arm...
Idag bär det av på bio - trots era varnande ord - Vi önskar oss själva ett stort lycka till. Det ska bli spännande att se hur det går!


Vad händer när en tvååring hittar mammas smink?

2011-02-19 @ 14:34:00 Lämna gärna en kommentar!


Bio med en tvååring?

2011-02-19 @ 10:12:52 Lämna gärna en kommentar!

Vi funderar på att gå på bio med Oliver i morgon, filmen är 43 minuter lång. Är det någon som har testat att gå på bio med en tvååring? När brukar man vanligtvis börja gå på bio med barn? Alla tips mottages varmt!Sommaren är här - 10/10

2011-02-18 @ 11:52:18 Mat ♥ Lämna gärna en kommentar!

Vem längtar inte till sommaren? Det kan väl inte finnas någon som njuter av vita landskap och blöta skor längre? Nu vill Sverige ha sommar. Jag vill ha sommar.
Ni kanske har märkt att jag måste testa allt nytt godis som släpps? Igår fick jag syn på den här godbiten ifrån Marabou. Kanon god, precis som väntat! Den ger mig lite sommar feeling också. För sommaren och marabou mango: 10/10 p.


 


Misshandlade skyltdocka?

2011-02-18 @ 10:51:04 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

Går det att misshandla en skyltdocka? Jag anser att man kan misshandla en människa, ett djur och jag kan till och med sträcka mig till att det går att misshandla ett träd. Allt som är levande. Men det går inte att misshandla en lyktstolpe och inte heller en skyltdocka. Är mitt begrepp av ordet felaktigt eller har GP tappat greppet?

Mannen som notisen handlar om tycks åtminstone ha tappat greppet...


Notisen är publicerad i dagens GP.


Det viktigaste är att vi mår bra

2011-02-18 @ 09:04:00 Åsikter ♥ Lämna gärna en kommentar!
Det var vad de vuxna sa när något hade gått fel. Det matriella var det aldrig någon fara med utan det viktigaste var att ingen kom till skada. Som barn förstod jag inte vad det innebar, men ju äldre jag blir desto mer tänker jag på alla de hemskheter som kan ske och hur oväsentligt allt annat än hälsan är. Jag försöker likt alla andra att blunda för döden och att inte tänka på de sjukdomar som vi kan drabbas av. Men så ibland träffar det mig rakt i hjärtat, jag råkar trycka in mig på bloggar där skribenternas barn har avlidit i cancer. Då gråter jag. Floder. Jag kan inte i min vildaste fantasi föreställa mig hur det är att stå brevid sitt barn maktlös och se denne försvinna från medvetandet. Jag kan inte förstå hur dessa föräldrar överlever, hur de klarar av den hemska smärtan. Min värsta fasa är att det ska hända Oliver. Ta vem som helst men inte honom. Oliver är fullt frisk och det finns inget skäl till att han skulle bli sjuk men tanken är den värsta tanken en mamma kan ha. Det finns bara ett sätt att ha en fungerande vardag och det är att inte tänka på vad som kan hända utan att bara leva i nuet.
 
Lev i nuet. Älska så mycket det bara går och le tills mungiporna har fastnat i u-läge.


Källhantering

2011-02-18 @ 08:25:50 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!
God morgon!
Jag har just bänkat mig framför datorn, idag är det intensiva studier som står på schemat.
Jag försökte finna en bild för att symbolisera kaffe och fann via sökmotorn google den nedan. Problemet med att hitta bilder på google är att de nästan aldrig har någon källa - de kommer i från bloggar som själva har stulit bilden utan att ange källa. Vilket gör att jag inte kan ange källa. Är det omoraliskt och för den delen även olagligt att låna en sådan bild? Av någon anledning anser jag att det är etiskt rätt eftersom bilden redan figurerar i andra sammanhang. För min del får ni gärna använda mina bilder förutsatt att det inte är någon person med.


Fika med kaffe och en lattebit

2011-02-17 @ 22:34:00 Mat ♥ Lämna gärna en kommentar!

Min syster Sofie har varit här och hälsat på idag till Olivers förtjusning. Det sista han sa innan han somnade var faktiskt just "Eeejdåå Offiee!".
Vi gick för att handla fika och fann dessa kakor (?) som var underbart goda. Nya favoriter för vår del!Intressant konversation

2011-02-17 @ 13:03:00 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!
T: Grattis på månadsdagen älskling!
Jag: Tack. Vet du hur länge vi har varit tillsammans?
T: Ehm...
Jag: 3 år och elva månader.
T: ÅÅHH, FY FAAN!
Jag: Va?
T: Ja, alltså det går så fort!
Tystnad
Jag: Ja, det innebär att jag har träffat dig mer än var sjätte dag i mitt liv.
T: Nää. Tiden går för fort...
Tystnad

Vackra ord på det mest oväntade stället

2011-02-17 @ 09:06:00 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!
Vi har toalettpapper prytt med kärleksförklaringar. Jag har inte bestämt mig för om det är trevligt eller inte. För mig som måste läsa allt jag ser tar det längre tid på toaletten. Fast det kunde ha varit värre - jag har hört att det finns toalettpapper med sudoku...Desperata hemmafruar

2011-02-16 @ 22:03:33 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!
Dags att se det senaste avsnittet av Desperate housewives! Jag har till och med sällskap av T. Fast min gissning är att han är mer intresserad av chipsen än av själva programmet. Det är okej, jag älskar honom i alla fall.Jeans till en tuffing

2011-02-16 @ 19:23:14 Lämna gärna en kommentar!
Att handla kläder till Oliver är roligt, men att handla jeans är en turn-on! Det finns så många tuffa varianter, med olika detaljer och slitningar. De här är vårt senaste köp på den fronten, de köptes i Helsingör när vi var på weekend i Helsingborg för några veckor sedan.Gravid vecka 34

2011-02-16 @ 11:41:53 Lämna gärna en kommentar!

Vecka 33+1 idag då. Det innebär att jag har varit gravid i 232 dagar. Det är 48 dagar (6v+6d) kvar till bf. 

Det bankas och stökas i magen för fullt. Ibland får krabaten in riktiga karatesparkar. Jag börjar känna mig som en riktig valross, var jag verkligen så här stor sist? Mina jeans börjar bli för trånga nu. Tänk att jag ska vara osmidig i över sex veckor till. Åh. Jag som vill träffa den lille krabaten och bli böjbar igen nu.
Godnattsagor

2011-02-16 @ 08:41:31 Lämna gärna en kommentar!
Oliver har kommit in i en period när han vill läsa böcker. Igår kväll läste vi nästan alla böcker han har och det är många! Jag tycker det är riktigt roligt att han har kommit in i den fasen, det är mysigt att ligga och läsa, peka och förklara. Vi avslutade nattningen med att sjunga "Trollmor har lagt de elva små trollen", "Nyss så träffa jag en krokodil" och Olivers favorit "Tipp,tapp,tipp,tapp" (han är duktig på rörelserna).


Nya halsband i byrålådan

2011-02-15 @ 21:38:59 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!
Efter att T hade lämnat O på dagiset i morse störtade han in i sovrummet och gav mig fyra halsband, jag blev lite förvånad. Det visade sig att någon förälder hade skänkt halsbanden och att dagiset sålde dem för att få in pengar till barnens kassa. Lyckost mig som har en romantisk sambo - med bra smak! 


Alla hjärtansdag mys

2011-02-14 @ 22:37:00 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!