Allt ser bra ut. Blir igångsatt åtta i mor...

2011-03-30 @ 12:40:17 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

Allt ser bra ut. Blir igångsatt åtta i morgon om jag inte får mer värkar. Nu hemma. Ska försöka sova.


Hemma från förlossningen inväntar starkare...

2011-03-30 @ 05:23:18 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

Hemma från förlossningen inväntar starkare och mer regelbundna värkar. Har för ont för att lyckas sova. Är jätte trött. Ner igen klockan 10 om inte värkarna ökar. Jag som hoppades på att förlossningen skulle vara enklare den här gången... Uppdateras senare.


Vattnet har gått - på väg till bb.. Gud.

2011-03-29 @ 22:26:35 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

Vattnet har gått - på väg till bb.. Gud.


Nio dagar kvar

2011-03-27 @ 16:21:00 Lämna gärna en kommentar!

Nu är det bara nio dagar kvar till beräknad förlossning. Det är en skräck blandad förtjusning som ilar i min kropp. Hur ont gjorde det egentligen? I efterhand känns det som om det gick jätte fort, men gjorde det verkligen det där och då? Kommer allt att gå bra? Jag oroar mig och längtar om vart annat. Den lilla pojken måste få vara frisk och kry och skrika högt och gällt.

 

Oliver har laddat upp genom att springa runt i huset med sin storebror tröja. T väntar spänt och befinner sig aldrig mer än en meter från telefonen.

 

Vi är laddade, vi är spända och snart ska allting hända…
Zara - Bebis

2011-03-23 @ 11:07:00 Lämna gärna en kommentar!

Mini marint mode från Zara.


Sol, Geggamoja och Fix

2011-03-22 @ 18:33:22 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

I förmiddags var jag och fikade hos mormor i solen på hennes balkong. Vilket härligt väder, en stund satt jag till och med i bara linne. Jag hade sedan turen att kunna lifta med T hem och tillsammans njöt vi av det fina vädret genom att äta lunch ute. Efter att jag hämtat Oliver bestämde jag mig för att göra rent utemöblerna. Oliver geggade i sin sandlåda och jag lyckades få bort den värsta smutsen på möblemanget - de är vita i år igen, det trodde jag knappt skulle ske! Tänk att de kan bli så smutsiga av att stå ute i några månader. Allt känns vårigt (är det ett ord?), nu saknas bara blommor men det får vänta ett tag.


Två funderare

2011-03-22 @ 13:16:17 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!
Tv licens
Jag har lite svårt att förstå varför jag ska betala över 2000 kronor om året i tv licens. På radiotjänst står att läsa följande: "fri från kommersiell och politisk påverkan i SVT". Var det någon mer än jag som såg att svt hade reklam efter melodifestivalen för sina sponsorer? Reklam är väl det samma som INTE fri från komersiell påverkan? Så nu förstår jag verkligen inte vad jag betalar för.

Konserverade barn
Jag kan inte förstå hur det kan vara lagligt att ställa ut konserverade barn. Jag syftar på de siamesiska tvillingar som återfinns på naturhistoriska museet i Göteborg. Det borde vara ett lagbrott?! De förtjänar en värdig begravning likt alla andra människor.

Dagens tanke

2011-03-22 @ 12:55:00 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

I have found the best way to give advice to your children is to find out what they want and then advise them to do it.
- Harry S Truman (1884 - 1972)


Skilda världar

2011-03-21 @ 14:44:02 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

Jag har drabbats av nostalgi. Skilda världar (volym 1) släpps som dvdbox i övermorgon. Jag vill ha. 


Lindex - Bebis

2011-03-21 @ 13:56:44 Lämna gärna en kommentar!

Har ni sett vilka söta kläder Lindex har fått in nu till våren? Underbara små plagg som vill ligga i min byrålåda...


I bakgrunden

2011-03-21 @ 13:41:32 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

Nicke Borg - Leaving home


Världskulturmuseet

2011-03-20 @ 18:14:35 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!


Oliver ville inte åka vagnen så T bar honom en bit.Jag, min enorma mage och Oliver.


Oliver hade kul på utställningarna. Han både kröp, sprang och balanserade. Här tillsammans med Johan.


Oliver hittade "moffas fisk" mitt på golvet.


Jag och Oliver solade på stranden. Det var ett under att jag lyckades ta mig upp.


Pingstkyrkan

2011-03-20 @ 09:22:06 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!
Godmorgon!

Jag vaknade strax innan åtta och har sedan dess förberett mig för att besöka pingstkyrkan. Jag har läst och läst och kyrkan skiljer sig knappt från svenska kyrkan vilket gör mig lite förvirrad. Förhoppningsvis märker jag större skillnad under gudstjänsten. Gossarna sover ännu men har lovat att köra mig in till klockan 11 så snart ska nog även de upp och hoppa. För er som undrar ska jag dit för att skriva en uppsats och inget annat. Men det ska bli intressant!

När jag kommer hem ska jag lägga upp bilder från igår när vi besökte världskulturmuseet. Hej så länge!

Yesterday

2011-03-17 @ 12:15:00 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

T kom hem på lunchen med tulpaner i sin hand och jag fick minsann en kyss. På eftermiddagen kom Olivers mormor, moster och gammel mormor hit. De gick på cirkus i bokbussen och som jag förstod det hade det varit väldigt lyckat. Oliver säger "Uffa, uffa, puff, puff, puff" vilket kan jämföras med simsalabim tror jag? Jag och T åkte in till Kungsbacka och strosade runt på Kungsmässan. Det är verkligen inte ofta vi vandrar runt där i lugn och ro, hand i hand, utan en liten kille som vill åka hiss. Efter att ha handlat lite smått begav vi oss till innerstaden och drack chailatte på Naam. Givetvis var samtalsämnet främst gamla minnen, fyra år tillsammans gör att vi har en del att skratta åt och att hua för.

Vi hade en härlig afton och älskar fortfarande varandra lika mycket som för fyra år sedan om än inte mer.

 


Olivers nya badbyxor

2011-03-17 @ 09:21:13 Lämna gärna en kommentar!


20 dagar kvar

2011-03-16 @ 15:16:00 Lämna gärna en kommentar!
Graviditeten är nu inne i sitt slutskede, vi befinner oss i vecka 37+1 vilket innebär att det vore helt naturligt att föda nu. Men vi känner oss säkra på att vi kommer att gå över några dagar precis som med Oliver. Ingen stress här inte. Jag märker av att jag är gravid, det är tungt, svårt att sova och allmänt osmidigt. Jag har börjat äta på nätterna och vaknar ofta av att jag har halsbränna. Det börjar bli dags att packa väskan som ska med till BB, men det är svårt eftersom de mesta som ska med används även nu, bebisens kläder och lite olika hjälpmedel ska packas ner snart åtminstone.

Jag har knappt hunnit ta in att jag är gravid och snart är den tiden förbi. Tiden rusar i väg. Snart ligger jag på förlossningen med en hemsk olidlig smärta och lika snart får jag hålla en liten människa i min famn. Det är en blandning av olika känslor när jag tänker på förlossningen. En sak är säker, jag kommer inte undan, det är lika bra att tänka positivt.

Fyra år tillsammans

2011-03-16 @ 09:06:26 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!(Bild tagen på mammas bröllop 2008. Gravid med Oliver)


Ny gardin till sovrummet

2011-03-15 @ 19:41:00 Inredning ♥ Lämna gärna en kommentar!

Klickade hem en ny gardin till sovrummet idag på Tradera. Nu gäller det bara att få T att tycka att blommor på gardiner är fint... För vi var ju överens om att vi skulle ha vita gardiner, egentligen. Nåja, köpt är köpt.

Bara inte jag tvingas till svarta gardiner i vardagsrummet som kompromiss nu... Nä, usch. Håll tummarna för mig. Jag får koppla på min kvinnliga charm (gnälla över min stora mage tills han känner att han är skyldig mig något).


Så kan det gå...

2011-03-15 @ 17:22:32 Lämna gärna en kommentar!
När jag skulle hämta Oliver på dagis idag möttes jag av en liten flicka som kom rusande emot mig och skrek mamma. Jag log vänligt, sa hej och gick vidare in på gården. Jag tittade runt efter Oliver men hittade honom inte så jag frågade en i personalen vart han var. Hon tittade konstigt på mig och pekade på den lilla flickan som jag gått ifrån, där är han sa hon. Jag tittade på den lilla flickan igen och insåg att det var Oliver. Han hade fått låna en rosa jacka. Han såg så liten och bortglömd ut, jag kände mig jätte hemsk. Som tur var verkade han inte ta allt för illa upp utan sprang mot mig och gav mig en stor kram när jag satte mig ner på huk med armarna utsträckta.


Clever

2011-03-15 @ 15:29:00 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!
Jaha, jag är inte den vassaste kniven i lådan. Jag har tydligen glömt att ta morgonens tabletter vilket nu yttrar sig i att jag har bihåleinflammation igen. Ja, okej, jag har det väl undermedvetet jämt, men nu har jag ont igen. Och är ruggigt arg på mig själv för att jag inte kan komma ihåg saker! Aj,aj.


Baka, baka liten kaka och sola

2011-03-15 @ 14:21:14 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!
Vilket väder vi har! Jag invigde just våren med att äta kärleksmums och dricka te i solskenet. Hur mysigt som helst. Längtar efter sommaren. Idag har jag städat (det blir alltid kaos när man är sjuk) och bakat. Jag har även kikat lite på studierna, men det projektet blev uppskjutet till förmån för solen... Nu ska jag ut och njuta lite till.


Tillbaka till verkligheten

2011-03-14 @ 11:40:45 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!
Jag åkte på bihåleinflammation - igen. Den smärtan önskar jag ingen. Men nu är jag fri från smärta och bara aningen snuvig. Det är underbart att vara frisk! Jippie! Jag ska bättra på bloggandet nu också, jag har knappt varit i närheten av datorn den sista tiden. Jag har mängder av viktiga blogguppdateringar och facebooks-statusar att ta igen.

Just nu ekologiska plättar från ica:

? ? ? ? ? ?

2011-03-12 @ 14:27:05 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!
Det sociala livet tar över drömmarna...

2011-03-08 @ 09:23:30 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

Jag är fortfarande sjuk. Jag pendlar mellan feberdimma, hostningar som liknar kvävningar och snytningar där hela hjärnan tycks vilja komma ut. Det är synd om mig. Hela huvudet gör ont och jag har inte sovit ordentligt på flera dagar. Nu får det ge sig. Jag känner mig som en zoombie. Jag uppskattar att bebisen och jag är överens om att det inte är dags för förlossning i alla fall.

I natt drömde jag att jag, Ziva och Dinozzo hade kommt på att Abby och Gibbs var gifta. Vi försökte prata med docy men han vägrade att lyssna och av någon anledning sköt Ziva honom. Men det gjorde inget eftersom det inte längre fanns någon obducent som kunde bevisa det. Sen hittade vi ett gömt brev som visade att Gibbs var Dinozzos pappa. Det var lite snurrigt.

Orsaken till min dröm är troligen att jag i brist på annat har sett 28 avsnitt (x 45 min) av NCIS e sista dagarna. Det sociala livet påverkar drömmarna mer än vad man kan tänka sig.Nu ska jag försöka sova bort febern.


Grattis lillasyster

2011-03-03 @ 20:10:27 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

19 år idag! Hurra, hurra, hurra!


Rabatt på Lundmyr

2011-03-03 @ 09:37:10 Lämna gärna en kommentar!
Campadre.com har rabatt på Lundmyr of Sweden idag! De här badbyxorna inklusive hink och spade fås för ynka 100 kronor. Jag funderar på att slå på stort och köpa ett par både till Oliver och bebisen. Det hade varit gulligt på stranden i sommar. 

 

Update

2011-03-01 @ 13:22:54 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!
Det har varit lite dålig uppdatering här de senaste dagarna. Jag är i sluttampen av en kurs och Oliver är sjuk så det har varit fullt upp.

Oliver kräktes i helgen och fick därefter feber. Eftersom han var feberfri igår och verkade frisk och kry fick han gå till dagis, men så igår kväll åkte han på en ruggig förkylning och febern kom tillbaka. Vi har varit vakna nästan hela natten, sett på nicke nyfiken och försökt få i Oliver vätska. Oliver tycks väldigt berörd av febern, han är som i en dimma och sover om vartannat. Han klamrar sig fast och vill inte alls vara ensam. Stackars liten. Det finns inte så mycket annat att göra än att trösta och mysa.

Just nu håller T på att steka plättar i hopp om att Oliver ska få i sig något annat än isglass. Vi håller tummarna på att det faller den unge herren i smaken och att han kan lämna tv-musse en liten stund för att äta.