Heartbreaker

2011-09-30 @ 23:54:33 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

Då var fredagen nästan slut. Veckan har flugit förbi precis som förra och veckan innan det. Vi har ägnat kvällen åt att äta godis och se på film. Med varsin skål satt vi bänkade framför tv:n, oliver hade plockat lösgodis, t åt gott och blandat och jag smaskade på naturgodis. Så brukar det vara här hemma. Inte mig emot, det är mysigt att ha sin egna lilla skål i knät med sina egna favisar. Filmen var inte vad vi hade väntat oss. Av namnet att döma, heartbreaker, kan man lätt tro att filmen var engelsk - det gjorde vi - den var fransk... Lite av en besvikelse. Bortsett från språket var den halv bra. Rätt tråkig. Men även en tråkig film har sina smått roliga ögonblick.

Natti natti!

(testar nya iphone appen och hoppas inlägget blir bra)


Blouses

2011-09-29 @ 09:28:00 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!


Ellos - 99 - Lindex - 249 - HM - 99

Which one?


Hoppa, skämmas, dansa?

2011-09-28 @ 17:49:09 Barnen Lämna gärna en kommentar!

Oliver har börjat i gruppen Hoppa, sjunga, dansa som bedrivs i kyrkans regi och har sammankomster varje onsdag mellan 14-16. Idag var det andra gången vi var där. Oliver som vanligtvis är en tillbakadragen pojke som lite blygt tittar på sin omgivning och mest leker lungt på egenhand förvandlas till det motsatta på dessa träffar.

Först leker vi och värmer upp i lekrummet och sedan när alla har blivit varma i kläderna går vi upp på övervåningen för att sjunga. Alla sitter fint i en ring och gör rörelser till musiken. Utom Oliver då. Han springer runt, skriker, hoppar, gömmer sig bakom gardiner, drar i sladdar, behöver jag fortsätta? Jag vet inte vad jag ska ta mig till. Han lyssnar inte på vad jag säger. Och värst av allt, han lockar de andra barnen till att bete sig som han. Från att vara en fin sångstund urartar hela idén och lokalen förvandlas till en hipphopp klubb. Allt som saknas är discokulan.

Det känns som om vi bara förstör för alla andra, vad är det som går fel? Efteråt går vi ner för att fika och då blir allt som vanligt igen, Oliver sätter sig i hörnet och leker med en sopbil. Jag låtsas som att inget har hänt och pratar om tradera-fynd och dagis med de andra mammorna. När det är dags att gå vill Oliver stanna kvar, han trivs där, jag får förklara att de stänger och Oliver instämmer och säger "AAA. Igen en annan dag". Jag vet inte om det blir en annan dag.Den bästa vännen är den som man får choklad av.

2011-09-28 @ 11:20:00 Mat ♥ Lämna gärna en kommentar!


Särskilt när chokladen är godare än all annan choklad man någonsin har testat (och jag har nog testat alla). Hör upp alla icahandlare (särskilt den runt hörnet) ta genast in den här chokladen i ert ordinarie sortiment!
Mmmm. Som i mmmmycket godare än mmmmarabou. MMMMmm!

Och tack Nathalie för att du tänker på mig. 

Godmorning and hello teletubbies.

2011-09-28 @ 09:35:00 Barnen Lämna gärna en kommentar!


Barn framför tv:n är alltid ett lika hett diskussionsämne. Som tvåbarnsförälder har jag ändrat åsikt. Barnens tv-tittande hjälper mig i vardagen mer än något annat. Jag kan få en liten sovmorgon, laga mat i lugn och ro, ta en snabbdusch, plocka undan det värsta, lägga in en maskin tvätt. Tv-tittande är okej i lagom doser, maximalt två timmar för den äldsta och en timme för den yngsta. Oliver tittar gärna en stund efter dagis, det hjälper honom att varva ner innan det är dags att köra igång igen. Det viktigaste tycker jag är att barnen överlag inte är passiva i sin tillvaro.

När barnen ser själva på tv så ser de på sina filmer eller på Disney Junior, vilket jag tycker är en kanon kanal eftersom barnen är delaktiga i programmen genom att tillexempel delta i problemlösning. Oliver somnar rätt tidigt på kvällen, men Elias kan vara vaken till midnatt och frågan är då - är det okej att en 6månaders bebis ser på exempelvis Criminal minds? Han förstår säkert inte vad som händer på tv:n men han känner förmodligen av att vi förändras.

Bör man låta honom vara med? Och i så fall upp till vilken ålder? Vart drar man gränsen?

My day

2011-09-27 @ 15:52:33 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!
Vilken härlig dag jag har haft idag. Jag bestämde mig för att ägna den helt åt mig själv, Elias fick hänga på bäst han ville. Vi såg på gamla avsnitt av Desperate housewives och åt glass rakt ur förpakningen (E fick bananpuré). Jag är vanligtvis en tornado när O är på dagis, städar och gör alla andra måsten.

Wiho, vilket energi jag har nu, kan också bero på kaffet som jag drack när Olivers mormor tittade förbi.

Elias somnade nyss och O ser på fåret Shean (förmodligen felstavat). När lillgossen vaknar ska vi gå på promenad med vår nya kärra, vem kunde ana att en syskonvagn var en sådan välsingnelse. Jag kan inte förstå varför jag inte köpte en genast.


En vecka senare...

2011-09-27 @ 11:16:55 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!
Jag kan inte förstå att jag bloggar med veckors mellanrum. Min tidsuppfattning är annorlunda mot vad den var förr. Det känns som att jag rusar runt i ett ekorrhjul utan uppfattning om verken tid eller rum.
Elias sover sämre än tidigare och det tär på mig. Jag lyckas inte sova igen det jag missar på dagarna, då är det massa annat som behöver ordnas med och därför lever jag i dimma till och från. Med det inte sagt att jag inte är glad, jag och grabbarna hittar på mängder av upptåg fortfarande och höstmyset är min grej. Men bloggandet blir lite lidande. Jag önskar mig en ledig kväll. Kanske till och med två. Eller varför inte en hel helg när vi ändå är igång.

Elias har världens härligaste frilla på morgonkvisten.

Söndag

2011-09-20 @ 10:30:53 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!
Vi besökte Kungsbackaskogen tillsammans med mina kusiner, min moster och min mormor i söndags. Vi grillade korv och grabbarna lekte i skogsbrynet, eller snarare uppe på det höga, hala berget. Jag är svag för skogens charm på hösten. Jag har till och med dragit det så långt att jag anmält Oliver till en frilufsgrupp, hoppas han får plats och att den startar snart för jag är sugen på mer uteliv.


Valldadagen

2011-09-17 @ 20:50:04 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!
Valldakyrka och kommunen genomförde en gemensam satsning och skapade Valldadagen. Det var en lyckad tillställning, mycket folk kom och glada miner syndes på nästan allas läppar. I vår lilla familj var åtminstone alla belåtna. Vi grillade korv, gick upp i kyrktornet med råttor (utklädda guider - Oliver tyckte att de var "nästan kaniner"), vi lyssnade på skönsång framförd av lokala talanger, vi fikade med hembakta kakor tillförmån för världensbarn, Oliver fiskade upp ett flygplan, provsatt en gräsklippare och gjorde en egen bil och en egen pin.


Today

2011-09-16 @ 22:14:49 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!Godmorgon. Frukost. Promenad. Öppna förskolan. Cykla. Leka med grävmaskin. Det ekar i kyrkan. Promenad. Fika. Sångstund. Kock. Lunch. Tvätt. Städ. Lek. Mys. Sångstund. Bokstund. Lek. Sångstund. Pappa. Middag. Tända ljus. Trött. Godnatt.


Dags för overall

2011-09-08 @ 13:28:05 Lämna gärna en kommentar!


Med ruskigt höstväder runt hörnet, om inte här redan nu, var det dags för Elias att få sig en overall. Den är köpt på Kappahl och är av märket Newbie. Det är förmodligen det sista Newbie plagget vi köper eftersom storlekarna bara går upp till 68. Tråkigt. De borde göra kläder upp till storlek 86 tycker jag. Eller varför inte upp till skolåldern?

Jag menar: Varför Kappahl slopar ni ett vinnande koncept? Idiotiskt...Update från Eliasen

2011-09-07 @ 11:23:21 Lämna gärna en kommentar!

Förnamn: Elias William Jonathan
Efternamn: Dahlgren
Smeknamn: Bebisen, Eliasen, Lias
Ålder: 5 månader och 7 dagar
Främsta intresse: Att vara där allt händer
Undviker: Mat på sked.
Ler åt: Alla
Jag älskar när: Oliver dansar för mig
Gör just nu: Bättrar på motoriken och musklerna i gymmet
Ska göra snart: Knipa ihop munnen för att undkomma lunchenLiten och stor

2011-09-07 @ 10:18:00 Lämna gärna en kommentar!

Godmorgon eller kanske förmiddag? Jag och Elias har varit och lämnat en gråtande Oliver på förskolan. Han tycker inte att det är vidare kul att gå dit längre. Jag vet inte vad det beror på, kanske gör vi för mycket roliga saker de dagarna han är ledig, kanske känner han konkurrens med Elias och blir avundsjuk? Han verkar åtminstone trivas på dagis, när jag hämtar honom är han glad och berättar om vad han har gjort under dagen.
 
För att helt byta ämne; Vi var på ullared i lördags tillsammans med några goda vänner, både Oliver och Elias skötte sig bra även om Oliver för ett slag tappade fokus och härjade och Elias behövde ta en mat-pause i deras nya amningsrum. Vi hittade en del bra och ha saker, ni vet diskmedel och sådär, men också lite Lundmyr grejer. Matchande barn är min grej så jag köpte likadana saker till båda.Så sött så!


IKEA Loppis

2011-09-03 @ 20:12:00 Inredning ♥ Lämna gärna en kommentar!
Varje år arrangerar Ikea loppisar på alla sina varuhus. Det här året lyckades vi roffa åt oss en plats. Vi lyckades få sålt nästan allt. Och fyndade lite själva såklart, en overall som såg helt ny ut till Elias för 40 kronor, två härligt tjejiga böcker till mig 10 kronor/st, en kista i trä där grabbarna kan ha sina leksaker 80 kronor och en kandelaber för ynka 20 kronor. Vi är nöjda, fast lite trötta i benen.

Jag rekommenderar Ikea loppisen starkt, det var bra både att sälja och att köpa. Vi som säljare stod där gratis och fick ett bord (ja vi hade det under loppisen och blev sedan erbjudna att ta med det hem alt. sälja det). 

Oliver var hos sin farmor och farfar och hade jättekul, de hade byggt koja och varit på lekplatsen (flera gånger).
Elias var med oss, han hängde duktigt på magen hela dagen och log.

Shopping till Oliver

2011-09-01 @ 17:51:00 Lämna gärna en kommentar!
Trots att vi fått en del kläder till Oliver i och med att han fyllde år och sådär, kände vi att han behövde lite mer kläder, främst byxor. I söndags var Pappa och Oliver och såg bilar i 3D (de såg nästan hela och den var BRA!), under tiden passade jag och Elias på att ta en tur till Kungsmässan. Det blev ett par beiga manchester byxor, ett par häftiga jeans, två tshirts och en jacka till Oliver. Jag fick köpt mig en poncho på Gina, jag har redan hunnit svepa in mig i den flera gånger - Vilket ruskväder vi har haft! Stackars Elias fick ingenting trots att han var en perfekt medhjälpare i shoppingdjungeln.
Jackan och tshirten är från HM. Jeansen är från Kappahl.

Tips. Jag postade en liknande jacka i ett annat inlägg (från Zara) den kostade 299 men den här är alltså från Hm och kostade 149 - halva priset.