! Nu sätter vi punkt för det här en gång för alla !

Sverigedemokraterna kom in i riksdagen, de sitter i riksdagen, varför skall deras väljare mala på om att "de inte får vara med och bestämma"?!

Låt mig förklara det här tydligt:


- I valet var det tre olika grupperingar. (Lag 1: Moderaterna, folkpartiet, kristdemokraterna och centerpartiet. Lag 2: Socialdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet. Lag 3: Sverigedemokraterna.) och alliansen vann (för dummies - lag nummer 1.). En vinst i det här sammanhanget gav en regeringsposition och en majoritet i riksdagen (det vill säga förutsatt att resterande lag inte går ihop och röstar emot lag 1).


- Alliansen fick 49,28% av rösterna och Sverigedemokraterna 5,70% (för dummies - Det ger moderaterna fler riksdagsplatser än Sverigedemokraterna, vilket leder till att de har fler röster i riksdagen, vilket i sin tur leder till att det har mer att säga till om.)

-
Alliansen har en politik (newflash?) och de kommer att göra sitt yttersta för att driva den. Det är så politik fungerar. Låt säga att det är en omröstning angående om vi skall vara med i Eu eller inte, 90% (inkl. alliansen) röstar för, men 10% (inkl. Sverigedemokarterna) röstar emot (fråga till dummies - Är det demokratiskt att de med en majoritet vinner? Om du svarar nej, snälla rösta då blankt i nästa val eller emigrera). Det går inte att styra ett land om det är omöjligt att fatta beslut, därför krävs det enbart en majoritet för att genomföra förändringar.

- Vet ni vad demokrati betyder? Det betyder folkstyre. Det är majoriteten som styr. ("Stackars Sverigedemokraterna", jaha, Vänstern då? Ska vi inte tycka synd om dom också? För att inte ens tala om Piratpartiet som inte kom in i riksdagen! Oj,oj! Det är synd om dom...) Det kan vara hur synd som helst om alla andra partier, men det ändrar inte det faktum att de har för få anhängare! Att de sedan späder på med en extrem politik gör dem svåra att samarbeta med (och att rösta på?).


Slutsats för dummies:


Alliansen tar lika mycket hänsyn till Sverigedemokraterna som de gör till socialdemokraterna. Alliansen vill driva sin politik och de kan då bli tvugna att söka stöd ifrån individer eller partier i riksdagen. Alliansen är inte korkade, de samarbetar givetvis med de som de får stöd ifrån. Eftersom Sverigedemokraternas och Alliansens politik inte vandrar hand i hand är det inte lämpligt att samarbeta. (för dummies++ om du vill ha en klubba i en affär så ber du inte om hjälp från någon som tycker att klubban ska stå där den står? Utan du går istället samman med en annan person som också vill att du ska ha klubban...). Sverigedemokraternas representanter har en röst per man precis som resterande partier, givetvis kommer de att använda sin röst, ibland för att stödja förslag och ibland för att inte stödja förslag. Sverigedemokraterna har den makt de skall ha i förhållande till antalet röster de fick i valet...

PUNKT.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0