Oliver kan säga både pippi och puh nu:) ...

2010-07-31 @ 18:47:51 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

Oliver kan säga både pippi och puh nu:) om det är någon som har frågor om present så tror jag minsann att ett pippi-tält eller en docka skulle vara mycket populärt! Snart ska jag ha mini kräftskiva med nathalie, tack pappa för kräftorna! Hej så länge!


Myser på utsidan, kan inte förmå mig att g...

2010-07-28 @ 22:18:38 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

sp_a0118 (MMS)

Myser på utsidan, kan inte förmå mig att gå in, det är otroligt väder! Kalaset var kanon, vi spelade till och med bowling. Oliver somnade åt utmattning på vägen hem.


Kalasar hos moster. En glad kusin fyller e...

2010-07-28 @ 19:43:06 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

sp_a0117 (MMS)

Kalasar hos moster. En glad kusin fyller ett år! Oliver har hittat en grävmaskin, han är förälskad!


Fikar med bella på naam. Provet igår gick...

2010-07-27 @ 14:25:50 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

sp_a0116 (MMS)

Fikar med bella på naam. Provet igår gick nog bra, fullt upp med studier inför prov på fredag. Hej så länge.


Panik, panik och lite studier.

2010-07-25 @ 12:47:22 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

I morgon förväntas jag skriva ett prov i matematik, det gör att jag känner mig aningen stressad och är irriterad över att jag ens valde att läsa kursen över sommaren. Att studera när Oliver är hemma är som att lyssna på hårdrock, jazz och ha åtta hundar hemma. Det är med andra ord inte ett vinnande koncept för studier.

Jag tycker inte att matten är svår, men det är givet att när man inte har hunnit lära sig den är den inte heller enkel... 

Men det har inte vidare stor betydelse, nu gäller det att göra det bästa av situationen, jag ska göra mitt yttersta för att klara åtminstone det ena av proven jag ska skriva i morgon. Sedan blir det studier i geografi resten av veckan inför prov på torsdag.

Fredag - söndag ska jag spendera med mina två pojkar :) Sedan börjar Oliver på dagis på måndag! Tiden har gått så fort!

En dagens!

2010-07-23 @ 21:28:30 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!
Hej!
Idag har vi "gjort" kunsbacka innerstad, hur ofta tar man sig egentligen tid att verkligen strosa runt där? Vi började med att gå runt i de små mysiga affärerna för att sedan äta lunch på subway och leka på Olivers favorit lekplats i söderstaden. Oliver fick en gratis banan av en frukthandlare vid gamla åhlens, väldigt snällt, dit och sponsra! 
Nu ikväll gjorde vi i ordning kycklingsallad och avnjöt den i Smarholmen. Vi passade på att bada fötterna, men något riktigt dopp blev det inte för någon av oss, då vi i vår dumhet inte packat ner badkläder...
Det är underbart att ha fått tillbaka T, både jag och Oliver är väldigt glada åt honom just nu:)


En halv timma kvar tills pappa landar. Oli...

2010-07-22 @ 13:58:43 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

En halv timma kvar tills pappa landar. Oliver firar det hela med en massa köttbullar och flädersaft. Idag har vi varit på dagis och lekt som galningar i flera timmar. Nu myser vi i soffan på utsidan. Jag tror oliver förstår att pappa ska komma hem, han ropar pappa så fort han ser en bil.


Paket och kommentar.

2010-07-21 @ 11:49:16 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

Oliver springer naken i lägenheten! Han verkar helt frälst och ska absolut inte ha blöja. Vi har precis slagit in morfars paket, se hur fint det blev! O hade tejp på hela kroppen :D

Fick en kommentar från mamma på inlägget "försöker min mamma ta livet av mig?" som lyder följande:
"Det är alltid bra att vänja barn succesivt vid faror"


Nu ska jag och O ut och leka i solskenet!


Allmänt dumt. Fortsättning på tidigare inlägg.

2010-07-21 @ 01:19:38 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!
Jaha, jag var bara tvungen att kolla vad det kostar att höra av sig från italien till Sverige (baserat på tele2s uppgifter, vilket i det här fallet är det enda intressanta...).

Kostnad att skicka sms 1.25 SEK
Samtal till fast alt. mobiltelefon 4.25 per minut, ingen uppkopplingsavgift.

En krona kostar det honom att skicka ett sms, två  kronor, ursäkta mig 2.50 har han lagt än så länge. Observera också att det kostar samma till mobil som till hemtelefon så nu vet alla treare det;)

Jag skulle aldrig ha kollat upp vad det kostar, det är bara så typsikt mig att krångla till allt.

Nu ska jag glömma att jag vet det här.
 - tror ni att någon form av kickboxning skulle hjälpa?

Natti! Ps. Ja, jag vet att det här är ett typ exempel på försvarsmekanism, hata istället för att älska. Fast vet ni va? Det känns mycket bättre att vara arg ;)


Ditt, datt och lite till med dott.

2010-07-21 @ 00:56:00 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!
Godkväll!

Stort grattis till Ingrid som fyller 50 idag!
(Egentligen igår, men jag har inte hunnit skriva något inlägg och vågar inte verken ringa eller sms då t tydligen inte har råd att höra av sig, hur dyrt kan det vara egentligen?)
(Han kanske inte vill? Kanske är det här någon typ av slå sig fri fas? Eller också är det verkligen jätte dyrt, nej, det tror jag nog inte på. Han vill nog bara komma ifrån oss lite, och egentligen, vem kan klandra honom? Jag menar det är inte alltid en dans på rosor med småbarn i huset. Nej, men vet ni vad, nu pratar jag med mig sjäv sådär igen, det är klart att jag vet att han vill ringa oss, det är nog väldans dyrt?)

Den här dagen har varit väldigt fartfylld och jag kan med ärlighet säga att jag är helt matt. Pappa kom hit och tillsammans åkte vi till farmor och farfar, vi fikade och hittade lite roliga leksaker på vinden till Oliver (bla två små röda stolar som vi ska ha ute, jätte söta!). Oliver var dock måttligt intresserad av sakerna och mycket mer intresserad av att köra husbilen (och tuta, TUTA!), snälla morfar var fullt sysselsatt medans vi var på vinden.

Pappa (alias morfar) åkte med oss hem och vi åt middag tillsammans, Oliver blev ledsen när han gav sig av, men strax därpå dök Evelina upp och de lekte hela kvällen (tro mig, hela, tills klockan var över tio!). Oliver och Evelina leker väldigt bra ihop och de har det väldigt roligt, det är faktiskt enklare att ha de två ihop själv jämfört med att bara ha O. Bland annat låtsades Evelina ramla av stolar, Oliver skrattade sig halvt till döds. Mormor var och hälsade på oss under kvällen (tiden gick väldans fort, lite snoppet när hon skulle åka hem), vi hade jätte trevligt!

Oliver har nyss somnat, han har inte sovit någon middag utan varit uppe lika länge som jag, vilket är enastående med tanke på hur trött jag är, han sover nog länge i morgonbitti! Den sista timmen har vi lekt häst och druckit flädersaft.

Jag och O har haft en riktig toppen dag, fartfylld och rolig. Vi har inte hunnit sakna T det minsta.

Men nu på kvällen är det lite tomt, väldans tomt faktiskt, och i morse kändes det konstigt.
Jag spenderade nyss en kvart i ilska och oro över att han inte har ringt (vilket han sa att han skulle göra idag), men nu när jag slog på min mobil hade han skickat ett sms, där det stod att han hade försökt ringa. Så nu känner jag mig lugn igen! Men samtidigt är jag rätt nyfiken på vad det är för fel med människor! Allvarligt talat, det finns något som kallas hemtelefon, är alla varvade av tre koncernen?! Det kan bara inte vara så extremt mycket dyrare?!

Vet ni vad jag har kommit fram till (jag vet att jag tänker för mycket), jag befinner mig i krisfaser ( även kallat sorgfaser).
- Det börjar med chockfasen, dvs förnekelse, den var jag i igår när jag var helt övertygad om att när jag vaknade skulle han vara här.
- Sedan kommer reaktionsfasen, dvs frågor som varför och undantryckning av känslor, den befinner jag mig i nu då jag spenderar all min tid åt alla möjliga saker för att slippa inse att han inte är här, plus att jag undrar varför han åkte och blir arg på honom (mycket bättre än att vara ledsen, typisk mänsklig försvarsmekanism).
- Sedan kommer bearbetning och nyorientering, dit lär jag inte hinna, hoppas jag inte ;)

Nu menar inte jag att det är som att T är död eller att jag på någotvis håller på att gå under! Jag råkar bara vara intresserad av psykologi och inser att jag följer faserna i sorghantering om än på ett mindre plan.


Imorgon ska Sofie och pappa komma hit och vi ska fira hans födelsedag (som egentligen är på torsdag, men det här passade oss bättre), hoppas han blir glad för sin present, det var evigheter sedan jag köpte den, tycker verkligen att den passar perfekt, lite kul är den minsann också!


Som ni nog märker har den här bloggen blivit lite mer en dagbok, som kanske är lite mindre intressant för människor som inte känner mig personligen, jag ber om ursäkt för det, men känner för att skriva av mig. Det skall nog snart återgå till det normala!

Visst ser det ut som att Oliver precis har friat och Evelina tar sig för hjärtat och säger något i stil med "min käre prins ni är så underbar". Haha! De är så söta tillsammans! (De röda stolarna är fynd från vinden)En lång dag

2010-07-20 @ 01:09:36 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!
Klockan är strax över ett, O somnade för en liten stund sedan och jag har nu bärt in honom till sovrummet. Han ålade runt i sängen en stund, men somnade slutligen om i fotänden, varpå jag kände mig illa tvungen att flytta honom igen för att motverka hemska fall. Nu ligger han i mitten fullt omringad av kuddar, läge - säkrat. Jag är egentligen väldigt trött, men har beslutat mig för att dricka upp mitt te och skriva ett inlägg. Alla typer av stavfel och dylikt skylls redan nu på trötthet ;)

T åkte vid två, både jag och O fik varsin hejdå puss. Min pappa var här någon timme och vi gick till Os dagis en sväng och lekte. Oliver var inte minsta ledsen när T åkte, det berodde förmodligen på att morfar hälsade på. Senare idag har vi spenderat myket tid med grannarna och Oliver har lekt en massa med Evelina, både hos oss, utan för dem, på dagiset vid vägen och på Os dagis. Glömde jag nämna att vi var i affären också, de delade vagn, o satt fram och e bakom. Det såg riktigt gulligt ut!

Oliver verkar inte förstå att T är borta, jag gissar att han tror att T kommer vara hemma i morgon när han vaknar, som i vanliga fall när han har jobbat natt. Fast han har ett abtal gånger gått upp till staketet vid vägen (där t åkte) och ropat MAA! och pekat. (MA! Brukar han säga ist för pappa). Han har faktikt även sagt baba några gånger idag, vilket inte hör till vanligheterna. Undrar om han förstår att det är något annorlunda? Det kanske går upp för honom i morgon.

Jag däremot har redan separationstångest. Eller det kanske var att ta i, men det känns som en evighet tills han kommer hem (jag vet det är bara några dagar...). Jag och Oliver har kul, men det känns konstigt i luften (ja vet, förändringar svider), jag saknar honom i alla fall. Det känns lite som om jag lurar mig själv jag menar jag vet ju att i morgon när jag vaknar är han här. Nämen, det låter ju som om han vore död! Jag fick ett sms så jag vet att han lever;) Det är bara en knäpp känsla (pratar jag med mig själv nu?), jag ogillar att vara utan honom, tycker nog att världen är mycket bättre när han är hemma. Men jag gissar på att han har det jätte kul och det är klart att han ska ha kul och vara i Rom! Fast det hindrar inte mig från att tycka att det är lite ensamt utan honom.

Nu känner jag mig aningen tjatig och barnslig, uppdaterar i morgon igen, det vill säga mellan blöjbyten och kurragömma. Det är riktigt mysigt att ha Oliver för sig själv.

Det låter som om T har varit borta en månad! Är det bara jag eller har någon skäggigtyp uppe ovan molnen gjort tiden långsammare?Sötnosar!

2010-07-20 @ 00:13:59 Lämna gärna en kommentar!
Försöker min mamma ta livet av mig?

2010-07-19 @ 17:24:36 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

Har ni någonsin ställt er den frågan? Min första gång var idag när jag kopplade in sladden till den bärbara hårddisken jag fick av henne i julklapp (födelsedag?). Det kom ett enormt ljussken och jag fick en stöt, sedan började den se ut som ja ett tomtebloss... Spännande. Det var en vanlig stöt inte en sådan man kan dö av (tror jag). Det här är min första dag som ensamstående mamma (provisoriskt), det verkar mycket lovande, eller inte! Nåja, jag tror grannen hade hittat mig om det hade gått illa :)


Då var det en kvart kvar tills t åker mo...

2010-07-19 @ 13:48:42 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

Då var det en kvart kvar tills t åker mot italien. Jag och oliver laddar för några fartfyllda dagar ensamma i sommar sverige. Vi tar gärna emot besök! Vi önskar familjen andersson en trevlig resa och hoppas att fru andersson får en lyckad 50årsdag!


Smultron på väg! Vilken sommar vi har fåt...

2010-07-14 @ 19:30:12 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

sp_a0111 (MMS)

Smultron på väg! Vilken sommar vi har fått, det går knappt att vistas inomhus, underbart! Idag har vi lyckats få upp olivers gunga, den är inte riktigt lika populär som vi hade trott, men det kanske den blir så småning om. Ts föräldrar var just här och fika, oliver blev himla ledsen när de åkte men somnade direkt. Stackaren, han var verkligen jätte trött. Nu ska jag passa på att läsa lite geografi! Tittade för övrigt in på vhs och insåg till min förfäran att intagningspoängen har skjutit i höjden... Inte vidare bra. Hoppas på aningen lägre nästa år, meritpoängen och urvalsgrupperna gjorde verkligen sitt... hej så länge!


Fler bilder från midsommar.

2010-07-11 @ 14:13:41 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

Njuter av gamla Elle!

2010-07-11 @ 00:58:36 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

Den här senaste veckan har jag inte ägnat skolan en tanke, trots att det skulle behövas, jag har haft en typiskt svensksemester vecka i lugn och ro. Idag är det som ni nog känner till lördag och jag tänker låta mig själv njuta av lite gamla artiklar och inspirationskällor. I övermorgon är min "semestervecka" slut och då blir det allvar igen, men oh, va underbart jag har det nu!


Bilbana med blöt landning. Mycket uppskat...

2010-07-10 @ 14:31:30 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

sp_a0109 (MMS)

Bilbana med blöt landning. Mycket uppskattat!


Oliver vet precis hur en cd-spelare funge...

2010-07-10 @ 14:04:14 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

sp_a0108 (MMS)

Oliver vet precis hur en cd-spelare fungerar.


Dagens - Att göra.

2010-07-07 @ 12:25:48 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!
Vi ska strax ge oss av på en mini tripp, vi har två platser att sköta blommorna på och ett att hämta posten på. Kul att vi blir anförtrodda! Speciellt av grannen som vi knappt har talat med. I övrigt skall jag nog inte nämna vilka vi ska till i och med att du kanske är en inbrottstjuv...Lyxmiddag hos Nathalie

2010-07-05 @ 23:13:20 Mat ♥ Lämna gärna en kommentar!
Fick en riktigt god måltid igår under min visit hos Nathalie! Jag ska lyckas få tag i receptet, återkommer om det.
Today mate

2010-07-04 @ 23:32:12 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!


Har du en rolig och intressant blogg?

2010-07-04 @ 17:33:37 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!
Har du en rolig, intressant och vardaglig mammablogg?

Jag är väldigt nyfiken på vilka mer som finns där ute, om du känner dig träffad eller vet någons blogg som är intressant TIPSA mig gärna!


Väggdekor - Enkelt och uppfriskande.

2010-07-04 @ 17:25:10 Inredning ♥ Lämna gärna en kommentar!

Vi har satt upp en väggdekor på väggen mellan vardagsrummet och hallen. Lite smått modernt och enligt mitt tycke - mycket snyggt! Det står "Enjoy this moment for this moment is your life", det var väldigt svårt att välja text, jag tycker alla har i princip samma budskap (jag vet att det är ett viktigt sådant, men man kan ändå tycka att de som gör dem borde ha lite mer fantasi?). Jag har även köpt en till Olivers rum som är på väg, den får ni nog se någon gång nästa vecka!


Dagens + Gårdagens

2010-07-04 @ 17:22:07 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!
Oliver ville inte att Tobias skulle gå, han skrek för full hals, när han tillslut lyckades åka var Oliver helt förstörd. Jag tröstade och frågade om han ville ha en skorpa. "MMM" sa han bestämt. Han ligger nu här bredvid mig och suger på skorpan i sömnen. Sötingen!

Idag vaknade vi allihopa sent och vi har spenderat dagen med att städa, tvätta, diska och ja, ni vet allt sådant. Inte vidare intressant, men ack så nödvändigt.

Igår kväll var vi hos Jennifer, eller indirekt hos Jennifer, vi var snarare på hennes arbete, de hade varit vänliga nog att låta henne ha sin födelsedagsfest där. Rena rama lyxen, biljardbord, jukebox och en säng. Personligen kan jag inte låta bli att undra om företaget kanske är ett eventbolag i smyg? Jag och T hade väldigt trevligt, men kände oss lite felplacerade, han skulle jobba natt och jag äter pencilin så vi satt där bland alla alkoholhaltiga burkar och drack kaffe. Det kändes väl sådär. Vi åkte hem redan vid niosnåret för att hämta Oliver som var hos sin farmor och farfar. Men vi hade som sagt trevligt och tackar så mycket!

Oliver visade också att han var en hejare på att tanka igår när vi lekte på dagiset. Den där tungan sticker ut ständigt som ni ser!
Kurragömma

2010-07-04 @ 11:55:23 Lämna gärna en kommentar!Kurragömma är Olivers nya favorit lek, han är väldigt duktig på att hitta mig.


Män tycker vi är jämställda.

2010-07-04 @ 00:34:40 Åsikter ♥ Lämna gärna en kommentar!

Vårt samhälle är inte jämställt. Det var nog ingen nyhet för någon (nu tänker kvinnorna: nej... och männen: åh nej, inte en ny gudrun!). Det känns överflödigt att förklara varför vi inte är jämställda, men för att dra några exempel: Vi har olika lön trots att vi utför samma arbete, de arbetsplatser där kvinnor är mest representerade har låga löner, det är främst mammor som tar ut föräldrarledighet, det är främst mammor som lämnar på dagis och det är främst mammor som får vårdnaden över barnen.

Jag tänker inte mana till upplopp, jag är inte nya gudrun även om jag tycker många av hennes ideér är bra (och några helt befängda). Men jag tycker att det är viktigt att vi föregår med gott exempel för våra barn, visar att i ett hushåll delar man på sysslorna, båda hämtar på dagis och bådas arbeten är lika viktiga. Jag tror det skulle ge våra barn chansen att (per automatik) skapa ett mer jämställt samhälle.  


Tobias har inget emot att hänga tvätt, jag råkade bara fånga honom i ett ögon blick då han berättade något han inte var så förtjust i. Men andra män kanske ser ut så här i ren protest när de hänger tvätt? Skämt o sido, ämnet är viktigt...


Oliver och hans nya glasögon.

2010-07-03 @ 17:40:19 Lämna gärna en kommentar!
Tips på bra bok till hängmattan.

2010-07-03 @ 12:16:30 Lämna gärna en kommentar!

Nu i sommar och semestertider kände jag att det var dags för ett boktips! Vad är mer underbart än att ligga och läsa i solen?

Konsten att läsa tankar är inte bara en underhållande och rolig bok utan också en lärorik sådan, lära och njuta i ett - kan det bli bättre? De flesta har säkerligen läst den, men för er som inte har det - passa på i sommar! Ni kommer inte ångra er.

Jag är ingen blogg kändis, därför kan jag lova att inlägget inte är sponsrat - boken är helt enkelt mycket bra ;)Varning för brun utan sol...

2010-07-03 @ 11:53:09 Skönhet ♥ Lämna gärna en kommentar!

När jag var yngre var det lite svårt att få brun utan sol att bli jämt fördelat över kroppen (erkänner att jag misslyckats flertalet gånger), nuförtiden finns det bättre produkter att tillgå på marknaden. Dels kan man gå till en salong och bli sprayad och dels kan man (om man nu inte är miljonär) göra det själv hemma. Jag personligen har gett upp allt hopp om att få brun utan sol att se bra ut och har därför lagt ner det helt, men har trots det haft vissa funderingar på att testa detta nya fenomen.

En bekant till mig (nämner inget namn) råkade ut för ett litet missöde, hon sprayade i luften och gick igenom det för att bara få ett litet lager (resultatet blev mycket bra). Men när hon sedan vaknar på morgonen ser hennes fötter ut på följande vis:Jag sänder ute ett varnande finger! För att människor skall slippa gå i strumpor resten av sommaren.
Måste erkänna att det är riktigt ironiskt!