Chokladbollar

2011-11-29 @ 10:31:49 Mat ♥ Lämna gärna en kommentar!
Jag och Oliver blev sugna på chokladbollar. Det är en farlig sak att vara sugen på eftersom det är enkelt att baka. Vi blandade ingredienserna, jag mätte upp och Oliver hällde i och skötte vispen, lite klet senare hade vi fina runda bollar på en tallrik redo att få sig ett fint skal. Oliver hade bestämt redan från början att han ville ha sitt rosa strössel på, men för mig var det svårt. Ska man ha pärlsocker eller cocos? Jag kunde inte för mitt liv reda ut det, så vi gjorde chokladbollar med tre olika toppingar. Olivers var godast, snyggast och mest innovativa, nästa gång går vi "all in" med strössel.


Inredning - Barnrummet

2011-11-28 @ 12:19:00 Inredning ♥ Lämna gärna en kommentar!
I somras bytte vi rum med barnen för att de skulle få större yta att leka på. Vi rev ut våra saker och hävde in deras utan vidare mycket tankar kring hur vi ville ha det. Nu i veckan bestämde jag mig för att möblera om och oj, vilken skillnad det blev! Det blev en öppnare yta för lek och samtidigt en bättre organistation av alla småsaker. Ni som följer mig på twitter vet att jag råkade göra sönder väggen, tänk er ett stort hål rakt genom vägg och... Nä, så illa var det inte. Lite av tapeten lossnade när jag skulle ta ner våra vägglampor, eftersom planen är att måla om väggen gjorde det inte så mycket, vi får spakla lite innan färgen kommer upp bara. Nu är det en rosa fondvägg därinne och färgen klickar inte med barnens leksaker och möblemang, så vi ska måla den vit. Det blir stilrent och ljust. Hjälp!
Vi är på jakt efter en fin sänglampa som ska vara väggfast och barnsäker, helst ska den inte skrika "jag är gjord i plast!". Alla tips mottages varmt.

Första advent

2011-11-28 @ 09:32:42 Inredning ♥ Lämna gärna en kommentar!
Det här inlägget skulle ha kommit upp igår men precis när jag skulle publicera det blev vi strömlösa.

I morse tände vi årets första ljus i adventsljusstaken, likt många andra, vi åt vår frukost till skenet och förundrades över hur snart julen är här. Oliver tycker nog att tiden går långsamt, han har pratat om att tomten skall komma i över en månadstid. Jag minns själv hur det var att vara barn och vänta, hur långsamt tiden gick. På torsdag är det dags att öppna första paketet i adventskalendern, det bör lindra hans längtan något.
När alla var mätta och belåtna, påklädda och redo, begav vi oss till Kungsmässan för att inhandla några julklappar. Oliver förundrades över alla juldekorationer, favoriten var ljusslingorna och gosedjuren som rörde på sig.
Nu på kvällen har vi druckit glögg och slagit in julklappar. Mys! Vi har bara fem julklappar kvar att köpa, det är skönt att vara ute i god tid.

Glad första advent på er alla!


Julkrans

2011-11-26 @ 09:43:00 Inredning ♥ Lämna gärna en kommentar!

För första gången i mitt liv har jag gjort en egen julkrans. Det var bra mycket enklare än vad jag först trodde. Jag och en vän var på kranskurs i en blomsterhandel, det var en härlig hop av förväntansfulla elever som fick hjälp i sitt skapande av duktiga florister. Det gör jag gärna om. Resultatet blev bättre än förväntat. Kransen lyfter upp utsidan av vårt hus och ger våra gäster ett hjärtligt, och personligt, välkomnande.


- Mer nyponsoppa, nu! Mamma!

2011-11-25 @ 10:50:10 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!
Idag är min lill-kille sjuk. Han har sålunda lärt sig att han är sjuk och utnyttjar det tillfullo, jag bossas hit och dit med olika uppdrag - nyponsoppa, macka, bilen, papper för snytning... Men det ställer jag upp på, lite lyx ska man minsann ha när man inte mår bra. Mormor har varit och handlat åt oss, mängder av feber-gott. Hon var visst på fjäskhumör också, för med sig hade hon en bil och en helikopter. Nu sitter Oliver med sina två nya, hårda, vännerna i soffan och ser på blixten McQueen. När jag går förbi klappar jag de på kinden (motorfordon har inte kinder - så jag får improvisera lite) och då blir min lilla kille nöjd.Slutbetyg

2011-11-24 @ 12:29:21 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!
Jag har ansökt om att få ett slutbetyg, jag har under en tid haft tillräkligt många poäng för att anse mig själv vara klar med gymnasieskolan, men jag kände att jag behövde läsa till lite meritpoängskurser. Jag har bland annat tragglat kurs B i matematik under flera veckor och det är därför det har varit lite torka här på bloggen.
För mig som aldrig har tagit studenten får väl det här räknas som min motsvarighet? Min sambo överraskade mig med vita tulpaner. Otroligt vackra.
Nu står dörrarna till universitetet på glänt, och jag kan knappt bärga mig.