Loomis

2009-05-29 @ 20:00:10 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!
Det har varit lite mycket på senaste. Loomis avled i onsdags och jag har inte riktigt varit på humör. Inte på humör för något alls vill säga. Har faktiskt inte gjort något.

Första dagen grät jag oavbrutet. Jag tror jag befann mig i en annan värld, förstår inte alls hur jag lyckades ta hand om Oliver. Jag ropade på henne, letade överallt och satte fram ny mat. Självklart visste jag vad som hade hänt. Det var nog så att det var skönare att försöka lura sig själv än att ta in det direkt.far

T körde loomis till veterinären när hon var död. Men igår klarade jag det inte mer, jag kände att jag var tvungen att få ett avslut. Tvungen att få säga hejdå på riktigt. Vi åkte upp och hämtade henne. Lade henne i en fin låda, tillsammans med en sjal och hennes leksaker. Hon fick med sig en nalle hon brukade leka med också. Vi begravde henne hemma hos min farmor och farfar. På en vacker äng, under träden som var så vackra. 

Jag ser henne i varenda vrå. Frågar henne om hon vill ha vatten när jag sätter i gång kranen. Tittar förundrat på hennes mat plats och undrar var maten är. Det kändes mycket bättre efter begravningen vi hade, jag behövde få göra det för henne och för mig. Det känns fortfarande sorgligt och konstigt, men jag har accepterat det och kommer nog snart att fungera som vanligt. Jag ser henne överallt, känner hennes närvaro och ibland kommer tårarna men ibland också ett leende. För jag tror hon har det bra.

/Maria

17 maj

2009-05-18 @ 00:13:11 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

Godkväll!

Oj, det var allt längesedan jag uppdaterade! Har varit en riktigt aktiv helg. Grillning och två kalas för Oliver som har namnsdag i morgon. Det vill säga att Erik har namnsdag. Det har varit väldigt kul! Han har minsann fått lite presenter också. Ett par snickarbyxor, en tröja och en liten mössa. Så nu är han lite extra söt! Återkommer med bildbevis i morgon!


Nu kommer John Blund! ;)

/Maria


14 Maj

2009-05-14 @ 16:55:09 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

AAAAAAHHHHH!

Ursäkta illvrålet. Jag är lite irriterad på mig själv och var bara tvungen att släppa bomben någonstans. Jag har läst samma text minst åtta gånger, men har inte den minsta idé om vad den handlar om! Gud, jag tror jag har fått någon typ av blackout. Hur kan hjärnan sluta fungera helt plötsligt? Oliver sover och jag måste verkligen plugga, men det går inte. Måste, måste och måste. Stressen har lagt sig som ett enormt täcke över mitt huvud. Ska jag kämpa mig loss eller låta mig vaggas till ro?


Uppsatsen är skriven. Jag är inte det minsta nöjd. Jag kommer säkert få ett bra betyg, men frågan är vad som är viktigast: Att få bra betyg eller att vara nöjd och känna sig stolt över det man skrivit? Tillsammans är de åtminstone oslagbara!


Det blev minsann ingen lång rast idag, bara en snabb kaffe med Jennifer. Den latten förtjänade och behövde jag. Fast jag ångrar mig lite, den var dyr och inte alls god. Den var faktiskt nästan äcklig. Jennifer var lite hängig, hoppas hon känner sig bättre nu! Borde ringa och kolla, men det går inte för jag MÅSTE studera. Usch, jag vill inte. Absolut inte.


Inte skall man gnälla. Jag är inte gnällig, jag är realist och jag har för mycket att göra!


/Maria  


13 Maj

2009-05-13 @ 12:20:24 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

Bilderna är från i tisdags.
Idag sov vi tills klockan hade passerat tio på förmiddagen. Vi har gjort ett schema till Oliver, för att han skall komma in i rätt rutiner inför dagis. Det följs någorlunda, att gå upp klockan åtta har vi varit dåliga på och det faktum att han fortfarande vägrar sova klockan ett kvarstår. Maten däremot serveras på korrekta tider och jag tror han börjar vänja sig vid det. Nuförtiden får han bara flaska när han skall sova, vilket får anses som ett enormt framsteg. Hans favorit mat är spagetti och köttfärssås. Fast han är mer förtjust i fruktpuré, vilket jag anser vara ett mellanmål.


Oliver har underhållit sig själv hela förmiddagen och jag har kunnat läsa lite inför morgondagens skrivning. Det kommer nog att gå bra. Hela sex timmar är avsatta för provet. Personligen skall jag ta lång lunch.


Oliver välte ner brödrosten tidigare idag, han blev livrädd och skrek i säkert tio minuter. Som tur var nuddade han den inte ens. Det låter väldigt högt när en brödrost slår i golvet - pröva själva!

Snart får vi besök av jennifer!

/Maria


12 Maj (eftermiddag)

2009-05-12 @ 17:13:55 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

Klockan är redan fem! Den här dagen har sprungit förbi mig, utan att lämna minsta spår, bortsett från en kaffe fläck på byxorna. Vi har varit på två promenader och hunnit besöka två olika lekplatser. Den sista var toppen och erbjöd babygunga. Oliver tyckte faktiskt att det var roligt, han skrattade och var glad. En liten tur på ruschkanan blev det också, men den var lite läskig trots att jag åkte med.  


/Maria


12 Maj

2009-05-12 @ 09:35:21 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!God morgon, alla ni galna som var uppe med tuppen!Uppenbarligen vaknade jag inte frivilligt. Oliver skulle absolut gå upp klockan åtta och somna igen halv nio. Han hann äta gröt och klä sig innan ögonen föll ihop. Jag är väldigt trött. Morgontrött. Kanske fungerar hjärnan igen snart. Pluggandet går uselt idag. Ställningsbyggarna är här och snart kommer målarna.

Punkt. Får kritik för satsrader. Jobbar på det. Med massor av punkter. Det blir jobbigt att läsa. Punkt,punkt,punkt.

Har inga planer för dagen, men vädret ter sig bra. Det bär nog av till lekplatsen senare. O uppskattar inte det riktigt ännu, men vår tomt är full med folk och saker.


Ha en bra dag !


 

/Maria


10 Maj

2009-05-10 @ 22:54:35 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

Somliga älskar söndagar, somliga hatar dem.


Jag är inte vidare förtjust. De varar alltid i en evighet, allt stänger tidigt och lugnet de bidrar med driver mig till vansinne. Faktum är att varenda människa är segare på söndagar. Det går knappt att prata med människor, tider går inte att passa och det skulle inte förvåna mig om halva befolkningen har sovit middag? Nåja, en sådan dag behövs ibland. En hel dag i veckan känns lite överdrivet, att alla har den samtidigt känns irriterande och att T jobbar känns tråkigt när alla familjer passerar mitt fönster.

Det är nog därför jag har blivit anti-söndagar. ANTI-SÖNDAGAR. Jätte anti.

Den är slut om en timme och en kvart. Det känns bra.

Vilken negativ stämning jag bidrog med nu. Ursäkta.


Idag har jag och O varit på lekplatsen. Vi låg i gräset, lyssnade på radio (svensktoppen) och stoppade maskrosor i munnen (bara 50% av oss dock). Isa hälsade på och T kom faktiskt hem relativt tidigt. Det har varit en bra dag. No hard feeling, Sunday!


Nu ska jag smyga till kylen, servera mig själv rökt lax och kanske slänga ihop lite choklad pudding. Jag skall inte äta det samtidigt, i och för sig har jag aldrig prövat, men något säger mig att det inte vore gott.


Det skall bli mummmmmsigt!


 

/Maria   


8 Maj

2009-05-08 @ 11:54:25 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

God morgon. Eller förmiddag.

Dåligt väder, halv orkan och pölar som störtar ner från skyn. Det är inte gnäll utan faktum. Det kryllar av målare här idag, de skall måla vår fasad. Vi vaknade vid åtta för de förde sådant oväsen, men det kommer minsann bli fint!

Oliver sover förmiddag och jag skall studera.


/Maria


7 Maj

2009-05-08 @ 00:44:26 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

Jag är välmedveten om att klockan är över midnatt, mina ögon är tunga som stenblock och trots det vägrar jag lägga mig. Det är så tyst, lugnt och harmoniskt. Det är mysigt att kura ihop sig i soffan, titta på tv eller använda datorn. Det är bra med lite egentid, blir för mycket Oliver ibland och den enda stunden som finns att tillgå för att finna lugnet är nu. Förmodligen kommer jag vara riktigt trött i morgon, men det är värt varje sekund.
Hade skrivning i skolan idag, vet faktiskt inte alls hur det gick, koncentrationen var inte på topp. I princip hade jag kunnat somna där och då, men jag höll mig vaken och är fortfarande vaken till min egen förvåning.


Nej, ögonen strejkar. Natti natti.


/Maria


5 Maj

2009-05-05 @ 11:26:33 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

Vaknade för en timme sedan, kände hur energin sprudlade och hur öronen plågades av O:s skrikiga längtan efter att få komma upp. Visserligen stod han redan upp, redo att bli räddad från gallret. Han kröp omkring här på golvet, jag njöt av min lilla kopp kaffe (inga stora diskade) och hann dricka två, tre koppar innan han ville ha välling. Nu sover han igen, han är söt när han sover, jag vill väcka honom och krama honom, men det är ingen bra idé direkt för då blir han vansinnig. Har ni träffat en vansinnig bebis? Medhänvisning till illtjutet Oliver kan få till kan jag lugnt bekräfta allas misstankar - Bebisar kan bli galna.

Nåja, hursomhelst så är det värt varje sekund, för efter regnet kommer solen, och hans skratt är det bästa som finns!


Nu ska jag ta mig en mini-kaffe till och läsa GP.


/Maria


Hm fynd!

2009-05-04 @ 15:34:25 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!
Shopping på HM - Online fick allt för under 300 kronor!Grått set 29.50 kr

Mössa till Oliver 19.50 kr

Hårklämmor med blommor 19.50 kr

Rosa cardigan 98 kr

Svart topp 49.50 kr

Blomma hårspänne/brosch 19.50 kr

Röda espadrillo skor 39.50 kr


BILLIGT!

/Maria


3 Maj

2009-05-03 @ 19:39:01 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

Idag har Olivers morfar varit här och lekt med honom. Han hade en keps som Oliver försökte ta, men det gick inte så bra för honom för morfar var längre. Han bet morfar i foten också, hans tänder där uppe håller på att växa fram så det kliar nog en massa.

Nu har T kommit hem och O tajmar det med att sova. Vi har varit och kikat på Olivers dagis och det verkar kanon. Han skall börja den 1 september så det är ett tag kvar, men han verkade tycka att det var fint och det fanns baby gungor. Bara för att förtydliga det så gick vi runt och kikade genom fönstren, vi var alltså inte på officiell visning.

Nu skall vi äta en bit mat!/Maria


Oliver står upp i sängen!

2009-05-03 @ 12:14:19 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

Han hade visserligen ropat "mam" och "ba ba" i baby-watchern en stund tidigare men vi antog att han hade somnat för det hade varit tyst ett tag. När vi gick in i sovrummet fick vi oss en liten chock, för där stod han, jätte nöjd och glad!

 
/Maria


 


Liseberg - Bilder

2009-05-02 @ 22:40:17 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

1 maj (kväll)

2009-05-01 @ 23:40:26 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

Det har varit en super mysig dag!


På Liseberg sken solen, det luktade sockervadd och det var helt "knöööökat" med folk. En typisk Lisebergsdag med andra ord! Oliver var väldigt intresserad av allting men föredrog att bli buren. Jag tror att alla människor gjorde honom lite rädd men han var modig och nyfiken. Vi inledde besöket med att hela familjen åkte sagoslottet, Oliver tittade intresserat på dockorna och verkade tycka det var en riktigt häftig åktur. Jag och hans pappa var inte direkt imponerade av farten men tyckte minsann att det var väldigt mysigt. Vi vandrade runt, kikade och åt på Burger King (det finns inte mycket att välja på). Oliver och T åkte ponnykarusellen, den var rolig och jag filmade hela resan. Sedan gav vi oss av till Eriksberg och tog oss en kaffe med havsutsikt på menyn. För övrigt köpte vi Lisebergskort, vi ska dit mycket i år!


Nu har vi gjort i ordning en blomsterrabatt vid ytterdörren, planterat lökar och om de växer upp kommer de att bli fint i juli- augusti.


Dagens bästa: Hittade ett par solglasögon på Liseberg för en hundralapp! Fynd! (Speciellt eftersom T betalade)


Dagens sämsta: Jord under naglarna (får inte bort det!)


Oliver har sovit länge, dagen var nog uttröttande och nu säger jag natti natti!


 

/Maria


1 Maj

2009-05-01 @ 10:54:08 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!
Måste bara stolt berätta att jag fortfarande är arg på HM och har inte handlat något ifrån dem. (Börjar få lite panik dock - tänk om mina rea fynd tar slut !?!)

Idag ska våran lilla familj åka till Liseberg:)

/Maria