I huvudet på ett barn

2011-12-20 @ 10:48:06 Barnen Lämna gärna en kommentar!

Vädret bjuder på regn och rusk. Vi planerar att hålla oss inne idag även om det är med viss motvilja. Oliver tycker att vi ska stänga av regnet och gå ut, barn har så härliga tankar, om deras tankar kunde bli till verklighet hade världen varit annorlunda. Vi hade haft lejon i pottan och en och annan lisebergskanin sovandes under sängen.

Med tre dagar kvar till jul kan man tro att jag har en förväntansfull treåring här hemma, men nej, vårt tjat om tomten har hållt på så länge att Oliver har börjat tvivla på om julen verkligen är "nära".


"Tomten kommer på lördag"
"Mmm."
"Det blir väl kul?"
"Mmmmmm."
"Ska vi ställa ut gröt till tomten då?"
"Mmmmmmmm."
"Tror du att du får några julklappar av tomten?"
"Mmmmmmmmmmm."
"Vad önskar du dig då?"
"MMMMmmm. Jag vill leka med Elias nu mamma"

*Barnet ifråga går iväg in på sitt rum och kvar sitter en förvirrad mamma*
Lilla-Julafton

2011-12-18 @ 18:07:52 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

Igår hade vi lillajulafton här hos oss. Vi åt gott och öppnade paket, men ingen tomte syntes till. En del av släkten ska fara iväg till varmare breddgrader (- lyx!) därför fick vi köra en jul i miniatyr dagen till ära. Vi blev en stavmixer rikare och Oliver fick sig en snowracer, så nu väntar han hängivet på snön.

Idag har vi städat undan efter gårdagen samt varit på middag hos pojkarnas farmor och farfar. Nu ska vi slå in de sista julklapparna, smutta på het glögg och lyssna på julmusiken som spelas i bakgrunden.Jag är svag för vackra blommor, dessa hade mormor med sig till oss igår. Nu pryder de vårt köksbord. Vackert.


Tio dagar kvar

2011-12-14 @ 10:47:27 Barnen Lämna gärna en kommentar!
Det är den 14 december. Det är tio (!) dagar kvar till julafton. Om mindre än två veckor kommer tomten att hojta "finns det några snälla barn här?" och Oliver kommer, förhoppningsvis, att skrika "ja, jag är snäll!". Jag känner mig förväntansfull för Olivers skull, kommer han att vara nöjd med vad tomten har med sig? Kommer han våga hjälpa tomten att lämna ut julklapparna? Och hur kommer Elias att hantera farbrorn med den röda luvan? Gråt, glädje eller nervositet? Det är frågan.

Vi väntar med spänning på tomtens ankomst som ni förstår. Undertiden öppnar Oliver sina sex julkalendrar varje morgon. Två choklad, en present och tre luckor. I morse när han var klar frågade han mig "Mommer tomten ida mamma?" och snart kan jag leende besvara den frågan med "JA!".


Computer

2011-12-13 @ 10:46:19 Inredning ♥ Lämna gärna en kommentar!

Ni som följer mig på Twitter vet att vi hade problem med vår dator och att vi därför blev tvugna att köpa en ny. Det blev en Asus (länk), jag föll för minnet och sambon för högtalarna. Det är bang olufsen högtalare förstår ni och det är VIKTIGT. Åtminstone om man får tro min sambo.
 

15,6-tums LED-skärm - Trådlös Full-HD-överföring till TV:n - 640GB hårddisk - Bang & Olufsen ICEpowerMe like


Tipp tapp tipp tapp

2011-12-13 @ 10:16:30 Barnen Lämna gärna en kommentar!
Oliver skulle vara tomte i morse, han skulle ha både mössan och rocken. Hela färden till dagis ropade han "HO HO!" med sin allra mörkaste stämma. Oliver, som är lite av en envis pojk, bestämde att det skulle finnas en "mammatomte" och en "liastomte" med. Vi spred troligen glädje till våra medmänniskor under färden till dagis, utsmyckade med både tomtekläder och glitterband.

Dagis hade lussefirande redan igår, med pompa och ståt intog vår Oliver och de andra barnen sina positioner utanför dagis. På ett rakt led framförde de kända melodier samtidigt som regnet envisades med att droppa över deras luvor och kronor. Oliver stod ordentligt på sin plats under hela framträdandet, men mig veterligen rörde han aldrig läpparna. Kanske var det scenskräck? Här hemma sjunger han "TIPP TAPP" mest hela dagarna och går inför det med rörelser och allt. När uppvisningen var klar gick vi in och där serverades varm glögg med pepparkakor. Oliver visade stolt upp sitt dagis för de släktingar som kommit för att se honom uppträda.


Lördag

2011-12-10 @ 16:14:29 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

Sitter på tåget mot Göteborg och förundras över hur olika människor är. De jag mötet till vardags är främst människor som jag känner, släkt och vänner, och så ett och annat butiksbiträde (det är svårt att skonas från dom). Här sitter människor från alla samhällsklasser, i olika åldrar, packade som sillar, flåsande i varandras ansikten och jag kan inte låta bli att gilla att alla känns så likvärdiga. Jag misstänker att grabbarna (okej, kanske herrarna de är nog några och fyrtio) är på väg till en förfest. Damen bredvid försöker läsa trots skakningar och fyllesnack. Mitt emot sitter en ung tjej som inte märker vad som sker omkring, hennes hörlurar fullkomligt dunkar - ja det syns! Nu ska jag se om jag kan lyckas flytta min arm utan att väcka den sovande mannen i sätet bredvid.

Ikväll ska jag hem till en sällan sedd väninna och hälsa på. Oliver ska vara hos mormor och mina andra grabbar ska vara hemma och ta det lugnt. Jag räknar med att vara hemma innan tio. Vid det laget har nog Elias börjat hungerstrejka!


Julkort

2011-12-06 @ 09:56:11 Barnen Lämna gärna en kommentar!
I helgen förvandlades våra söner till nissar i hopp om att fånga den perfekta julkortsbilden. Det gick sådär. När den ena nissen tittade mot kameran och log gjorde den andre tvärtom. Oliver har kvar sitt härliga leende till vilket han måste aktivera alla ansiktsmuskler och tänja på dom till max. Vi lyckades slutligen skruva ner Olivers leende en aning och fångade några fina kort på de båda. Någon perfekt bild blev det inte så i år kör vi på linjen - perfektion är trist. Vi hade kul under fotograferingen och glädjen är viktigare än resultatet!


När mörkret faller

2011-12-03 @ 23:24:56 Mat ♥ Lämna gärna en kommentar!
Oliver önskade sig pannkaksfrukost och jag är inte den som säger nej till bra ideér. Vi såg på julkalendern, hela familjen, och njöt av pannkakor med sylt. Barnsligt gott. Resten av dagen har vi spenderat med släkten. Vi hälsade på min farmor och farfar, pojkarnas morfar var också där, Oliver hade gjort en present till honom som han överlämnade. Det var en tax av pappersrullar som han hade tejpat och målat på, han var så stolt över den, min lilla sötnos. Mina svärföräldrar kom hit och fikade nu på kvällskvisten, med sig hade de nybakade lussekatter och skummtomtar. Lördagsmys. Nu ser vi på "när mörkret faller", en utav de bästa svenska filmerna som har gjorts, och fullkomligt vräker i oss lösgodis.Oboy med minimarshmallows - Mums!