PIRATKALAS!

2010-08-28 @ 19:41:09 Lämna gärna en kommentar!


Idag har Oliver haft piratkalas! Han tyckte det var väldigt roligt, men han somnade vi bordet med kaka i handen direkt efter att alla hade åkt hem, så det tog nog på krafterna!

Oliver och jag äter massor av pannkakor! L...

2010-08-23 @ 20:01:36 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

sp_a0150 (MMS)

Oliver och jag äter massor av pannkakor! Lyx dagen innan hans födelsedag:)


Någon har saboterat låsen på bilen! T k...

2010-08-22 @ 14:00:26 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

Någon har saboterat låsen på bilen! T kom hem vid sex i morse så det är väl några ungdomar som tycker att de är roliga. Vad gör man nu? kan man köpa nya lås till en bil?


I love it!

2010-08-20 @ 12:17:22 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

sp_a0147 (MMS)

I love it!


Update

2010-08-17 @ 09:45:21 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!
Hej kära bloggläsare!
Min tid har varit knapp senaste veckan och bloggupdate har varit bland det sista i mina tankar. Men så igår ringde min sanna bloggföljare (mormor) och kommenterade detta och tyckte nog minsann att det var dags att tala om här på bloggen hur konserten var och vad jag sysslade med i övrigt.

Jo, konserten var toppen! Roxette började starkt, stämningen var hög, men när Gyllene tider entrade scenen blev det hysteri! Där snackar vi stämning! Helt otroligt kul och riktigt bra! Jag är super nöjd med hela konserten och skulle absolut gå igen om det fanns möjlighet. Jag håller tummarna för att Gyllene tider i det närmaste har en egen konsert. Det vore toppen. Jag skulle vara den första som köpte biljett. Tyvärr förnekar grabbarna det, men vem vet, underverk sker.I övrigt består min värld just nu enbart av studier. Jag är i slutspurten på kurserna och som vanligt är det extremt mycket kvar att göra. Nästa helg har det lugnat ner sig. Det blir nog bättre update då.

Och målningen i hallen är klar för er som undrade hur det gick, så besökare är välkomna igen ;)


GYLLENETIDER!! JA!!

2010-08-14 @ 22:46:51 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

GYLLENETIDER!! JA!!


Redo i soppsäck inför regn konsert!

2010-08-14 @ 18:08:34 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

sp_a0146 (MMS)

Redo i soppsäck inför regn konsert!


Tacka gud för första klass, resten av tåge...

2010-08-14 @ 16:06:45 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

Tacka gud för första klass, resten av tåget liknar en flyktingbåt... Tack kära mamma!


Någon som ser en viss likhet mellan far o...

2010-08-14 @ 13:08:06 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

sp_a0144 (MMS)

Någon som ser en viss likhet mellan far och son? Jag är inte lika matchande;)


Har tvlicens varit och lämnat mig ett hot?

2010-08-13 @ 13:27:00 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

sp_a0125 (MMS)

Har tvlicens varit och lämnat mig ett hot?


Kan ni gissa vart vi är på väg?

2010-08-09 @ 16:04:42 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

sp_a0122 (MMS)

Kan ni gissa vart vi är på väg?


Mitt nya favorit te! Dags för lunch med m...

2010-08-09 @ 11:40:48 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

sp_a0121 (MMS)

Mitt nya favorit te! Dags för lunch med mamma! Har försökt nå dig mormor utan resultat;)


En liten tabbe...

2010-08-06 @ 23:11:23 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!
Mm. Idag ställde jag till det. Ni vet när man är så där flygande och inte riktigt har hjärnan på plats. Ni kanske inte vet? Då är det väl bara jag då. Men för att komma till saken. Olivers glasögon har en tendens att ramla av och vi kom fram till att det kanske gick att åtgärda, varav vi begav oss till optikern, det var säkerligen en timmas kö, vi gav upp när vi såg numret på kölappen... Oliver hoppar in i bilen, jag spänner fast honom, vi åker iväg.

Väl hemma inser jag att glasögonen är borta. Man ska inte svära, därför ska jag undvika det här, men tänk er en miljon hemska ord. Jag hade lagt glasögonen på biltaket! Och ja, som väntat låg de inte kvar där... Inte vidare bra.

Vi får för oss att åka tillbaka och leta. Det kan ju ligga precis vid optikern. Nej. Vi promenerar från optikkällaren upp till tingberget längs vägen (alla stirrade på oss) för att se om de kanske låg där (observera att gångvägen vid varlaskolan är avstängd, varpå vi gick på gräset). Nej. Vi gav upp.

Några minuter senare höll vi på att köra över glasögonen! Som var HELA. De låg strax innan klovsten, snacka om att åka långt på taket (absolut över förväntan!). Det måste vara någon typ av super kvalitet på dom för de var helt oberörda av smällen (som måste ha skett när de flög av). Tack alla bilister som inte körde över Olivers glasögon, TACK!

Oliver sover och jag och T river tapeter i hallen för det är dags att måla om.Oj,oj så det ser ut hos oss. Alla besökar...

2010-08-06 @ 21:53:52 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

sp_a0120 (MMS)

Oj,oj så det ser ut hos oss. Alla besökare undanbedes, tills vi har kommit i ordning igen. Nu ska jag fortsätta riva tapeter!


Såg precis världens sötaste piano för barn...

2010-08-05 @ 14:06:47 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

Såg precis världens sötaste piano för barn! på cinci prissänkt till 600. Om jag vore rikare skulle jag köpt det direkt. Dagens i-landsproblem!


Dagdrömmaren

2010-08-02 @ 19:42:53 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

Tänk er en solstol, vid en enorm pool, med 30 grader i skuggan och inte minsta lilla på att-göra-listan.
Där har jag befunnit mig hela dagen. Åtminstone några minuter i timmen. Helt underbart.

Fast det har funnits tillfällen då jag faktiskt insett att det kan vara irriterande för andra människor när jag inte är i rätt värld. Jag ska nog sluta dagdrömma lika fort som jag började. Det är nog bäst så.

Jag är expert på meningsfulla inlägg!

Nej, men idag var Os första dag på dagis och det gick bra. Han var helt slutkörd när han kom hem (är fortfarande). Hade nästan glömt att han brukade bli så trött. Jag har haft fullt upp med studierna, vi går in i gamla gängor. Skönt på någotvis och hemskt på ett annat. Det har varit mysigt att ha honom hemma hela dagarna!

Nu är T och O på egen promenad, till golfbanan tror jag minsann. Fast nu känner jag regndroppar! Hoppas de hinner hem innan himmlen öppnar sig.

Mina meningsbyggnader känns inte vidare stabila för tillfället. Men hur viktigt är det? Det finns andra saker som jag tycker är mer meningsfullt ;)

Olivers önskelista!

2010-08-01 @ 22:52:42 Lämna gärna en kommentar!

Jag är inte för barnarbete - Det är han som vill arbeta.

2010-08-01 @ 22:17:21 Lämna gärna en kommentar!

Att ha barn får en att uppskatta saker som man aldrig tidigare har uppskattat. Oliver tycker att det är kul att bära ut sopor, han älskar att diska och han städar golven med sin egen utrustning varje dag. När han tycker alla sådana där vardagsbestyr är roliga kan jag inte låta bli att tycka det också. Han ler och är så stolt och nöjd över att få hjälpa till.
Barnarbete?

2010-08-01 @ 13:30:13 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

Oliver började dagen med att städa. Jag började dagen med att äta frukost.

Oliver tröttnade på att städa efter en stund och blängde förebråeende på mig. Lite dåligt samvete fick jag allt. Räknas det som barnarbete?

Jag förstår inte hur min son kan vara pedantisk. Hela hans liv lär vara kantat av barnarbete om han inte taggar ner lite! Han och T kan ju städa på morgonkvisten framöver, det vore skönt, eller också städar jag på dagen. För jag tänker aldrig städa innan frukost. Hur pedantisk resterande delar av min familj än är. 
 - Läs allt med en nypa salt ;)

 


...

2010-08-01 @ 13:13:15 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!
Mina designade sko på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på mina skor här!


Vem är jag?

2010-08-01 @ 02:51:03 Åsikter ♥ Lämna gärna en kommentar!

Det låter som en typiskt filosofiskt vrängd fråga utan vidare svarsalternativ. Sanningen är den att jag inte kan svara. Jag är jag. Men vem är jag?
Är jag bara en gammal mamma?
Eller är jag även den där maria som jag var tidigare?
Hur mycket av mig finns kvar i andras ögon?

Jag känner mig som samma person. Lite mer blöjbyten, mycket mer kärleksgivande och mer livsglad än förut, men trots det samma människa. Jag är Olivers mamma, vilket jag är mycket glad och stolt över, men jag är enbart hans mamma. Det är enbart för honom som jag ska vara mamma. (Ett visst undantag kan göras för de som har lärt känna mig genom Oliver.)

Andra människor verkar inte se det på det viset. För många är jag bara en gammal mamma. Trots att jag är samma Maria. Plötsligt förväntar sig människor att jag ska vara annorlunda, jag ska vara en mamma, inte mig själv. Det är inte väsentligt hur jag mår längre (om det nu inte skulle vara så att jag kan smitta oliver, då är det katastrof), det är inte väsentligt vad jag gör (enbart om jag är med Oliver) och det är inte viktigt att prata med mig (det är viktigt att busa med Oliver).

Vart tog JAG vägen? Är det så att man som mamma förintas av omgivningen och går från att vara en egen individ till att bli en gammal mamma utan värde?

Jag förstår inte vart jag tog vägen.
Ska jag bara vara en gammal mamma nu för resten av mitt liv?
Blir jag aldrig jag igen?(Bara för att radera alla eventuella missförstånd vill jag poängtera att jag älskar mitt liv och jag älskar min son. Det är även så att jag förstår att männsikor undrar hur Oliver mår, vad han gör och jag förstår att människor vill leka med honom. Det handlar inte om det. Det handlar om mig, först var jag synlig, nu är jag osynlig. Jag måste väl erkänna att det känns lite tomt. Jag har fått den största kärleken man kan få, men det känns som om jag har förlorat min identitet på köpet.)