Och ni är rädda för självmordsbombare.... (suck)

2010-12-31 @ 16:11:41 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

Då var det nyårsarfton igen! Några personer kommer att spränga bort sina händer, några kommer att bli blinda och ytterligare några kommer att skadas...

Glöm inte att raketer är bomber. Ni är rädda för självmordsbombare, men ni låter era barn leka med bomber? Tänk om. Låt inte era barn vara i närheten av fyverkerierna.


Jag har inget emot fyverkerier när de hanteras på ett varsamt vis, det vill säga när de som avfyrar raketerna är nyktra och vuxna. Jag är väl visserligen inte vidare förtjust i det pangande som ekar i flera timmar, men till och med jag tycker att himlen blir lite extra mysig.

 


Bilder från Julen 2010 (Hemma)

2010-12-31 @ 15:56:15 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!


Krönika - 2010

2010-12-30 @ 15:07:55 Åsikter ♥ Lämna gärna en kommentar!

Årets höjdpunkt
En bebis i magen BF 5/4-11

Årets uppror
Lars Ohly vägrar vara i samma sminklouge som Jimmie Åkesson

Årets "jag vill bara glömma"
Kungarna av Tylösand

Årets hjärtklappning
Anna Bergendahl tog hem melodifestivalenÅrets minnesvärda
Förlovningen 23/5-10

Årets tv-serie
Pensionärsjävlar
Årets roligaste
En kritisk artikel


Årets resa
Mallorca

Årets bästa bild
Oliver midsommarafton

Årets dryck
Chai tea från Espresso house

Årets seger
Moderaterna ökar sitt väljarstödÅrets nyårslöfte
Att leva i nuet


Rota i hyllorna - jag är i NÖD!

2010-12-30 @ 15:02:10 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!
Jag vet att oddsen är låga!
Men det är möjligen ingen av er som sitter på boken "Lasse i Gatan" av Lars Ericson Wolke
För att krångla till det ytterligare kan jag upplysa om att det måste vara 2006/2007 års upplaga.
Det är nog första gången biblioteket sviker mig... Typiskt.

Julen 2010

2010-12-30 @ 11:20:56 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

Hej!

Jag har haft andra saker för mig än att sitta vid datorn den senaste tiden, julen tar både tid och energi fast på ett positivt vis. Vi firade jul med hela vida släkten, med undantag för de som flytt julen och begivit sig till Teneriffa. Oliver fick en hel del leksaker, han tycker nog bäst om duplot (tåget brrr, bussen tutut, djuraffären voff voff), musse pigg sakerna (nalle och pussel) och köket (som nu används när mamma och pappa lagar mat vilket är jätte sött!)

Jag blev nog mest glad för min klocka som jag fick av T. Det var inte helt oväntat eftersom jag lagt din den på favoriter under "VIKTIGT MARIAS JULKLAPP OBS!". Den är så löjligt tjejig och det kan jag behöva när jag snart ska bli omringad av tre män. Jag fick en hårtork och T hurrade eftersom han är lite trött på mitt "jag kan inte gå ut förens om två timmar när mitt hår har torkat"-snack. Vi fick även champange glas ifrån Lasse Åberg, sedan tidgare har vi öl och vinglas. Nu kan vi skåla med stil vid tolvslaget!


Vi har haft en fantastisk jul! Och jag hop...

2010-12-25 @ 16:35:07 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

Vi har haft en fantastisk jul! Och jag hoppas att ni kan säga det samma! God jul i efterskott!


Jag vill ha svar nu och inte i höst!

2010-12-22 @ 09:39:44 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!
Samtal med studie och yrkesvägledningen vid GU (lärarprogrammet).

Jag: Jo, jag undrar om det finns fristående kurser jag kan läsa till hösten på distans och sedan tillgodoräkna mig i lärarprogrammet?

Syo: Det vet jag inte. Det vet jag först hösten 2011.

Jag (tänkte): Min tanke var att söka till hösten 2011 så din information blir liksom lite sen!!!

Today - Snabb update.

2010-12-21 @ 08:24:53 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!
Nu är det fullt schema igen.

I dag bär det av till Sjöfartsmuseet i Göteborg för att leta i deras arkiv och ta en titt på en monter. Jag har lyckats få med mig farmor så det blir nog en trevlig resa. 

I eftermiddag kommer Evelina och co hit och vi ska åka pulka.

Sprit på en söndag?

2010-12-19 @ 19:33:44 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!
Strax innan vi skulle åka i väg för att hälsa på Olivers farmor och farfar hölls följande samtal mellan mig och min sambo:

Jag: Vänta! Det är något jag har glömt!
T: Jaha? (stänger ytterdörren)
Jag: Ja! Jag ska bara ta mig ett järn. (rusar in i köket)
T: Har du blivit galen?
Jag: Nej, jag blir alldeles yr annars. 

(Mitt järn är blutsaft. Inte visste jag att det kunde misstolkas. Det är mer logik i mitt språk än i alla andras...)

Dress for success - Baby!

2010-12-17 @ 18:12:00 Lämna gärna en kommentar!Det gäller att börja med bra vanor redan tidigt i livet! Slöa ungdomar med häng eller tatueringar får inte bo i mitt hem...


Duplo

2010-12-17 @ 15:56:59 Lämna gärna en kommentar!Jag och Oliver byggde med duplo i går kväll. Jag vet inte vem av oss som tyckte att det var roligast. Men för att komma till saken, har ni sett vilka häftiga detaljer som finns nu för tiden? Grill, sovsäckar, bebisar och husbilar. Utvecklingen går framåt. Vi önskar oss duplo i julklapp!


Dåligt.

2010-12-16 @ 15:27:58 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!
Jag vet inte vad jag sysslar med. Jag går från att vara en toppstudent till att misslyckas med allt jag gör. Jag fick bara vg i hiB och drog över tiden med två veckor, därför hade jag bara tre veckor att läsa in matten. Inte helt oväntat så misslyckades jag med det och får stoltsera med ett fint ig tills jag gör en prövning. Nu läser jag hiC och satsar på ett ig, trots att jag har fyra veckor kvar på kursen. Jag vet inte alls vad jag håller på med. Jag skulle behöva semester. Jag har inte varit ledig ifrån studierna på två år. Jag har ingen som helst studiemotivation kvar. Jag måste rycka upp mig.

Sd:s anhängare är normala.

2010-12-16 @ 14:57:54 Åsikter ♥ Lämna gärna en kommentar!

"Sverigedemokraterna kräver nu att Levi Klausen i Filipstad lämnar partiet och sitt uppdrag i kommunfullmäktige. Anledningen är att han uppmanat nationalister i Sverige att spika fast grishuvuden på sina dörrar för att hålla muslimerna borta."Länk till artikeln här.


Aj,aj. Jag är en ballerina.

2010-12-16 @ 12:28:25 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!
Jag har en glasbit i hälen och trippar därför runt på tå som om jag vore en fyraårig prinsessa. Jag är inte tillräckligt vig för att lyckas komma åt den. T försökte igår men sa "jag ser den inte, jag känner den inte, vet du va jag gräver här med nålen och ser om den kanske är här". Han får inte röra min lilla fot mer med sin dumma nål. Okej, han kanske får det i alla fall för jag orkar inte hoppa runt så här länge till. Så går det när Oliver kastar glas i golvet och man själv inte dammsuger tillräckligt bra... Jag får väl skylla mig själv.

Världens värsta komedi.

2010-12-15 @ 23:04:55 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!
Vi hyrde den här komedin tidigare i veckan. Det var ingen komedi. Om någon tycker det är den personen inte riktigt frisk. Vi tyckte att den var lite underhållande från början, men då sker (helt oväntat) en riktigt sjuk vändning i filmen. Jag spenderade sedan resten av filmen med att ha dåligt samvete för att jag skrattade i början. Absolut ingen komedi. Världens sjukaste film. Se den inte. Om du mot förmodan har gjort det eller gör det i alla fall vänligen förklara då hur någon kan tycka att det är en komedi...

I ärlighetens namn...

2010-12-15 @ 22:34:31 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!GP 15/12-10

Design - konst eller mardröm?

2010-12-15 @ 13:58:33 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

Den här designen får duga tills jag orkar ge mig på det igen...
Vet ni hur många timmar det tar?
Nästa gång så får jag anlita någon (ska bara bli rik först).

Ps. Bebisen och arkivet återfinns längst ner på sidan.


Vem dödar Lucia?!

2010-12-13 @ 09:16:06 Lämna gärna en kommentar!
Idag är det Lucia. Det verkar dock bara vara jag som förstår det. Det är viktigt att förstå att IDAG är det Lucia! Vi var bjudna till Olivers dagis (vilket vi inte var förra året), jag har tjatat på Oliver hela helgen om att "mamma och pappa ska vara med på dagis och sjunga och titta på dig", vi har till och med repat lite på pepparkaksgubbarnas sång eftersom Oliver skulle vara pepparkaksgubbe. Vi vaknade i morse, satte glitter i håret, drog på kostymen och tittade på den fina lucian på tv. Oliver tyckte det var mysigt och spännande. T ringde till dagis strax innan sju för att kontrollera att vi skulle vara där klockan sju.

DÅ visar det sig att lucia firandet hade varit i fredags (tänk er mig vansinnig, som en seriefigur redo att slita av sitt hår, i ärlighetensnamn helst lärarnas hår). Ja, så här står vi med världens mest förväntansfulla barn och får försöka förklara att det inte blir något firande för hans del. Förbannade dagis.

När vi lämnar vår fina pepparkaksgubbe (alla andra hade vanliga kläder, hallå! Det är Lucia IDAG, någon?!) kunde jag inte låta bli att i frågasätta varför firandet inte ägde rum på lucia. "Ja, men du får läsa på lappen vi satte upp". Jaha! Ja, men visst. Där står välkommen på lucia firande klockan, blabla, den 10/12. Ehm, ja men visst. Vem i hela friden läser ett datum om när lucia är? Jag vet att det är IDAG, ingen annnan dag. Okej, om den 13:de hade varit under helgen, då hade jag självklart tittat på datumet, men det är en måndag! De kunde åtminstone ha stryckit under datumet eller skickat ett mail eller sagt något på torsdagen! Men nej. Såklart inte. Vi borde ju ha fattat det själva att dagis firar lucia tre dagar innan lucia är.

Just nu har jag god lust att hämta min son och byta dagis. Ja, jag överdriver väl kanske lite, men det går inte att undgå att känna sig som världens sämsta mamma. Oliver har tränat på sångerna på dagis i flera veckor och så får han aldrig sjunga dom. Jag är riktigt arg. Jag irriterar ihjäl mig på dessa lärare som tydligen har svårigheter med att kommunicera.

Som tur är kunde vi följa med till ett annat dagis klockan 3 på lussefirande. Det blir inte samma sak för Oliver, men han får åtminstone chansen att sjunga med och se en lucia. Han kommer nog tycka att det är kul.

Tycker ni att jag överreagerar? Lucia är den mysigaste högtiden på året, med undantag ifrån julafton, jag har sett fram emot den i flera veckor. Bråka inte med gravida. Skriv nu bra kommentarer!

Glöm aldrig att...

2010-12-12 @ 12:47:08 Åsikter ♥ Lämna gärna en kommentar!
"Den stora tragedin är inte de onda människornas brutalitet utan de goda människornas tystnad!"
- Martin Luther King Jr

Världskulturmuseet

2010-12-12 @ 10:32:12 Lämna gärna en kommentar!


Vi var på världskulturmuseet igår. Vi och två andra. Tänka sig att människor fortfarande inte har hittat dit! De skulle haft en utställning för barn mellan 1-7 år om rymden (med massa roliga lysande knappar och så där) men den var dessvärre stängd fram till den 28 december. Vi gav inte upp utan åkte istället ner till bottenvåningen där de hade en utställning om olika resor (dels flyktingars kamp för att ta sig till sitt nya land och dels allmänt om det som vi i folkmun kallar för resor). Oliver älskade den, det var långa tunnlar att springa i som lät, hjul att snurra på, massa häftiga filmer, små hus som man kunde gå in i (bland annat en fejkad sandstrand där man kunde ligga och lyssna på havets brus) och det fanns inget att välta eller förstöra. Det var som en stor lekplats där vi var helt ensamma. Jag och T uppskattade utställningen, jag har sagt det innan men det tåls att säga igen, världskulturmuseet är inget vanligt museum det är som att besöka en annan värld.

Bilden tog vi vid ingången där det stod en automat, den här typen av bilder är tydligen väldigt populära i asien. Oliver valde både ramen och glassen, sen skickade vi bilden till mailen via automaten och nu kan jag publicera den på bloggen, fyndig idé!
  

Vem väljer ni ikväll? Knarkaren eller den tondöva?

2010-12-10 @ 21:34:43 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

Idol. Right. Final. Det finns verkligen inget vettigare att se på tv ikväll. Tyvärr.

Och vad är det för finalister svenska folket har valt ut?
Minnah är tondöv och hon har redan åkt ut. 
Jay knarkar.
Behöver jag säga mer?

Men okej, jag kan inte förneka att Jay är en sann artist. Han kan sjunga. Men han borde inte ens vara i tävlingen. Tv4 borde ha stängt av honom efter knark skandalen. Om inte annat borde de som röstar inte röstat på en knarkare. Dåligt omdöme. Idol är ett familjeprogram och en knarkare är väl inte någon som vi vill att våra barn ska se upp till? Eller det kanske bara är jag som känner så, övriga befolkningen kanske tycker att vi ska legalisera droger? Stabilt.


Är det möjligtvis någon som vet om statist...

2010-12-10 @ 15:22:29 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

Är det möjligtvis någon som vet om statistiken på vhs inkluderar de som kommer in som reserver?


I Sverige behöver ingen tänka själv.

2010-12-10 @ 15:08:01 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!
Buhu. Jag är orolig för att jag inte klarade provet idag. Det är en ovanlig känsla, i normala fall brukar jag snarare vara orolig för att lärarna ska tro att jag haft en fusklapp. Usch! Det känns riktigt jobbigt. Matte har aldrig varit mitt starkaste ämne och vad kan jag förvänta mig när jag i panik läser kursen på 2,5 veckor. Hitta ursäkter kan jag tydligen i alla fall. Bra att jag är bra på något.

Jag åt precis den sista ätbara biten ur paradisasken och insåg att det bara fanns EN (av fyra) romrussin kvar. T skulle liksom jag hellre äta gul snö. Det innebär att Oliver har dragit i sig tre. Har jag drogat mitt barn? Nej, om det vore alkohol så skulle de nog ha 18 årsgräns. Vet ni varför jag älskar Sverige? För att här behöver jag inte ta något eget ansvar, staten fixar allt! (Ironi, ni vet...)

Ikväll ska jag och O ha fredagsmys. Vi ska äta massor av chips, dricka julmust och rulla i säng rätt tidigt.

Adventskalender i annorlunda form.

2010-12-09 @ 17:47:47 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!
Jag följer tv-kalendern slaviskt! Det är väl i och för sig främst Olivers förtjänst, men det ändrar inte det faktum att jag gör det. Det finns en bloggerska som skriver en deckargåta och har en ny snutt av historien varje dag (en mer vuxen kalender, tackar vet jag för grisar på hotell men det kan vara lite kul att behöva använda hjärnan ibland.)

Hennes blogg hittar ni här:
Smurvelmurvelsmurfen

Lycka till att lösa gåtan!

Jag är i paradiset.

2010-12-09 @ 15:13:02 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

resize_image_275 (MMS)

Jag är i paradiset.


Oliver handlar på egen hand.

2010-12-08 @ 15:59:05 Lämna gärna en kommentar!


Han hittade sina våtservetter och favorit köttbullar, jag kunde inte neka till köpet. Jag är lyckligt lottad som inte har en hysterisk 2 åring som kräver godis eller glass vid kassan. Köttbullar är bra mycket nyttigare och inte kan jag klandra honom för att han vill hålla sig ren och fin.

Okej då. Om sanningen skall fram skrek han efter glass när vi skulle gå ut, men! Han nöjde sig med en köttbulle. Jag är stolt.

Och nej vi köpte inte öl, Oliver måste ha gått vilse i affären. Eller så är han en upprorisk tvååring som redan nu börjar få problem att hålla sig ifrån spriten. Skämt och sido. Här hemma gäller en sträng 18 års gräns för alkohol, kanske till och med 25 års gräns om man nu ska se till verkligheten (T är portad tills jag inte är gravid längre - jämställt).

Jag har fortfarande inte hunnit läsa några bloggar. Matten tar över mitt liv. Vill någon klä ut sig till mig och skriva prov på fredag? Det är sällan de kollar leg och om det skulle hända får fejk-maria ta på sig skulden, det är bara att dra till med "jag hade matteabstinens och jag visste att hon Maria var sjuk idag". Bra idé va?

Jag avskyr att vara dålig på matte! Det fi...

2010-12-08 @ 11:54:51 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

Jag avskyr att vara dålig på matte! Det finns inte i universum att jag klarar provet på fredag. Min hjärna klarar inte av alla regler. Jag lär mig hellre kinesiska...


Bussen kom i tid. Jag däremot gick av hos ...

2010-12-07 @ 09:48:47 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

Bussen kom i tid. Jag däremot gick av hos farmor av ren vana. Jag är i allra högsta grad förvirrad.


God morgon !

2010-12-07 @ 08:35:30 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!
Jag har minsann trogna läsare som inte lämnar mig i första taget! Härligt!

Vi har varit hantverkare i flera dagar i sträck, målat i både köket och sovrummet, bytt lister och lagt golv. En riktig pers men den betalar av sig ska ni veta. Det blev en riktig uppfräschning av hela lägenheten. Nu ska vi sätta in en vinhylla och eventuellt byta handtag i köket, sedan för det räcka med arbete för det här året.

Jag har kommit fram till att jag är bloggberoende. Det vill säga att jag har ångest för att jag inte har hunnit läsa mina favoritbloggar de senaste dagarna, förvänta er en massa kommentarer på gamla inlägg! Jag är jätte nyfiken på vad alla har haft för sig och ska försöka ta mig tid att kika in i eftermiddag. Nu ska jag till tandläkaren och är bussburen. Går bussarna som vanligt? Tycker ni att jag alltid är hos tandläkaren? Jag håller med. Jag ska till hygenisten idag, jag var där senast för två månader sedan, varför ska jag dit idag också? Det känns lite som att de vill åt mina pengar... Nej, det känns verkligen så!


Jag förstår inte alls varför jag är vaken....

2010-12-06 @ 02:26:50 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

Jag förstår inte alls varför jag är vaken. Jag förstår än mindre vad det är som pågår i mitt sovrum. Jag vaknade av att t och o hade en konversation och efter en stunds lyssnande och frågande insåg jag att de båda sover. Eller konversation och konversation, det är mer en skratt dialog och några små hejdå från olivers sida... Undra om jag också deltog innan jag vaknade. Hur som helst är det svårt att somna om. Tänk vilken lycklig familj jag har som till och med skrattar när de sover! Det är inte snarkningar som är problemet här inte utan lycka...