Ändrade planer

2011-06-25 @ 19:01:59 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

JAG SKA VARA LEDIG (nästan) HELA JULI Och det ska bli otroligt skönt ! ! !
Sommarsemester för fösta gången på tre år, det är bara lite drygt en vecka kvar med stress-studier och sedan går jag på semester den 5/7. Jippie! Inga studier, ingen press bara semester. 

 


Lite smått från midsommarafton

2011-06-25 @ 10:56:34 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!
Vi hade en lugn midsommar med gott sällskap av släkten. Hoppas ni hade en härlig dag och natt ni också! Jag sneglade på facebook tidigare och jag är mer än glad över att inte vakna med dunkande huvud måste jag säga. Nu ska vi ut och njuta av det fina vädret. Tjillivippen!...

2011-06-24 @ 14:05:18 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!


Hej Vimme!

2011-06-23 @ 10:07:18 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

Det här är Vimme och han är stjärnan i mitt projektarbete. Jag gör en lärobokserie för den yngre skolåldern om demokrati och nu ska jag återgå till det, ville bara visa denna snyggfulaspeciellaknasigaoestetiskafigur.

Dagens Elias

2011-06-22 @ 11:52:00 Lämna gärna en kommentar!

Vintage stories and Newbie

2011-06-21 @ 17:50:00 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!
 

Te-babbel

2011-06-21 @ 11:13:34 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!


Sitter och dricker te (kallt...) med Elias ätandes i famnen och funderar över sommaren. Vi har tänkt att hinna med en hel massa roliga saker tillsammans under ts semester. Vi ska bo i en stuga på öland under en weekend, bara några hundra meter från havet och poolen. Vi ska åka upp till kungshamn, åka taxibåten över till smögen och strosa på den välbesökta bryggan. Vi ska åka till liseberg och spana in Lotta och hennes gäster, Oliver hoppas att Erik Saade kommer - någon som vet? Vi ska vara med våra nära och kära, bada i havet, sola i sanden, föra krig mot varandra med vattenpistoler, bygga höga torn av sand och äta färskpotatis varje dag (åtminstone nästan)...

Kruxet med vår semester är att jag inte har semester då. Jag börjar bli nervös att inte hinna med allt. Hur ska jag kunna studera samtidigt som jag är upptagen med att jaga barn och bada? Jag har redan ångest över det. Jag orkar inte ha det hängande över mig och samtidigt försöka hinna ha semester. I mitt tycke är det antingen eller, ledighet eller jobb, det kan inte kombineras om man söker ett lyckat resultat. Men det är som det är och det är trots allt min sista studieinsats för att sedan vara ledig i ett halvt år. Vem har den turen egentligen? Jag ska inte gnälla över lite matematikstudier.

Te är gott även när det är kallt. Elias har somnat. Back to track.

Goboken

2011-06-20 @ 15:43:00 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!


Jag brukar vanligtvis inte köpa saker per telefon men gobokens små paket är gudomliga. Allt det ovanstående och lite till fick jag helt gratis (betalade porto 49:-) utan vidare krav. Jag valde att stanna i klubben ytterligare två månader och fick ännu mer fina och roliga saker till ett kanon pris. Igår gick vi ur efter att vi konstaterat att vi redan har en hel del böcker, en hel del allt faktiskt... Om det nu hade varit på det viset att vi bodde lite större hade vi varit medlemar i några år till. Det är riktigt mysigt att få paket på posten, sätta sig med smågrabbarna i sängen, sakta öppna, vända, vrida, jubla över sakerna vi fått och sedan slå upp boken och krypa in i en liten mysig värld bortom pärmarna. Jag ångrar mig djupt. Jag vill redan nu ha goboken tillbaka.

I ♥ Elias

2011-06-20 @ 12:51:54 Lämna gärna en kommentar!


Elias sover sött i sin vagn, ovetandes om omvärlden. Ibland kan han sova sig igenom riktiga äventyr. Nu sover han bara igenom en vanlig dag och missar inte särskilt mycket. Det känns som om jag däremot missar massor. Elias växer och utvecklas med en sådan fart att en liten stunds frånvaro kan innebära att jag missar något avgörande i hans liv. Därför ligger han här intill mig och datorn. Jag sneglar på honom medans jag studerar. Han är så fin. Den finaste som finns. Fast det är klart Oliver är också den finaste som finns. De bär båda guldmedalj i det loppet. Nu måste jag snegla på Elias igen. Mamma ♥ Grabbarna.

Dopp i grytan

2011-06-20 @ 11:32:54 Lämna gärna en kommentar!

Vi var på dop igår, några vänner till oss med en son på drygt fyra månader lät prästen skvätta lite vatten på pojkens hjässa. Det var, som alltid, mysigt i kyrkan och minst lika trevligt efter dopet då det bjöds på allt möjligt gott. Allt var hemlagat, kan det bli lyxigare? Om någon är sugen på att baka eller laga mat (vet inte om vi ska ha det ännu) till Elias dop får ni gärna anmäla er frivilligt!

I flera veckor har jag tänkt att jag ska ringa och boka tid för dop,men på något underligtvis slår det mig alltid strax efter tolv, när telefontiden tagit slut, att jag ska ringa. Idag lyckades jag i alla fall ringa det omöjliga samtalet. Det blir dop den 30/7 klockan 12 och efter det har vi hyrt församlingshemmet. Jag tycker det är guld att dopet blir under Ts semester eftersom det innebär att jag slipper fixa allt själv.

Nu måste jag återgå till studierna. Min semester börjar 5 augusti och håller i tills januari. Det ser jag framemot.


Just nu...

2011-06-19 @ 09:25:00 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!
Söndags lyxig islatte och några toffifee. Islatte är det godaste som finns. Den är min, chalalalala!


Dåliga Lördag

2011-06-18 @ 18:31:09 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!
(Smsupdate) Jag har varit på uselt humör hela dagen, känt mig både håglös och irriterad i timtals nu. Det finns ingen direkt orsak. Jag har helt enkelt en kass dag som jag inte lyckas le mig ifrån. Barnen livar upp stämningen lite med sina vackra leenden, jag är lycklig som har dom. Nu ska vi snart åka till hemmakväll och hyra film. En härlig komedi med skrattfest som följd vore perfekt idag. Kanske tar vi oss en promenad i duggregnet också, det tycker jag verkar lite mysigt. Oliver har fått en ståbräda till Elias vagn idag, han tycker den är kul så han vill säkert gå på en riktigt långpromenad. Fast nu först är det dags att byta blöjor gånger två!

Danmark över dagen i bilder

2011-06-17 @ 15:08:00 Alldagligt ♥ Lämna gärna en kommentar!

Vi åkte med Stena Danica till Danmark i lördags. Oliver älskade båten och alla aktiviteterna. Det var mysigt med en lillsemester, nu längtar vi efter den riktiga som börjar den 2 juli.